fbpx

Wie vervangt Stromae op Rock Werchter 2023?

Wie vervangt Stromae op Rock Werchter 2023?Het is alweer enkele weken geleden dat we in rouw gingen na een bedroevend bericht over Rock Werchter 2023. Stromae zal zijn spetterende slotshow van Rock Werchter 2014 niet herhalen. Helaas heeft de organisatie nog geen vervanger. Nu de opbouw van het festival al van start is gegaan, is er helaas geen zwarte hoed waar de organisatie zomaar een nieuwe headliner uit kan toveren. Het festival geeft echter niet op en gaat op zoek naar de best mogelijke vervanger voor donderdag 29 juni.

Ook Stormzy op Rock Werchter 2023Momenteel is het nog minder dan een maand voor de “deuren” van het Festivalpark in Werchter openen. Het is dus bijzonder moeilijk om nog uit te pakken met een grote headliner. Er zullen heel wat agenda’s en planningen worden uitgespit om een geschikte vervanger naast Stormzy te zetten. Laten we toch even kijken wie tijd heeft om zich op de affiche van Rock Werchter 2023 te plaatsen.

Kanshebbers

Angele vervangt Stromae op Rock Werchter 2023?Angèle heeft net een thuiswedstrijd achter de rug waar ze Ardo stage van CORE festival mocht headlinen. Er rest nog een mooie festivalzomer, maar er ontbreekt nog een kers op de taart. Als een Brusselaar dan toch vervangen moet worden, dan kunnen ze het evengoed enkele straten verder zoeken. De Nonante-Cinq tour mocht gerust de Nonante-Neuf tour geheten hebben, maar het zal geen Brol zijn moest ze bovenaan de affiche staan.

2ManyDJs vervangt Stromae op Rock Werchter 2023?2ManyDJs zijn 2 kerels van eigen bodem waar Herman op kan tellen. Enkele dagen voor Rock Werchter 2004 zei David Bowie af als headliner. Deze heren waren toen in Portugal en hadden plannen om de EK finale bij te wonen, maar waren toch bereid om ‘de Schuer’ uit te nood te helpen. Op de koop toe openden ze de set met ‘Rebel Rebel’ van David Bowie. Wij kunnen al niet wachten op hun eigen versie van Stromae. Ze zijn trouwens in de buurt en paraat. Het festival zou perfect in hun planning passen.

Mumford & Sons vervangt Stromae op Rock Werchter 2023?Marcus Mumford staat vrijdag op Lollapalooza Sweden en mag met zijn zonen het festival afsluiten op zondag. Dan kan je op donderdag wel een stevige generale repetitie gebruiken voor de start van de tour. Geen betere plek dan het vertrouwde festivalpark van Werchter om vertrouwen op te doen. Mumford & Sons mocht al eens het festival headlinen en zou voor deze editie perfect in de eclectische programmering van Rock Werchter passen.

Kings of Leon vervangt Stromae op Rock Werchter 2023?Als de Editors op Werchter staan, dan is Kings of Leon nooit veraf. Beide bands hebben jarenlang de affiche van Rock Werchter gedomineerd, maar zetten tijdens de afgelopen edities een stapje terug. Wie in de problemen zit, moet al eens terugvallen op oude vrienden. De band heeft niet veel plannen deze zomer, maar hielp ook al Rock am Ring uit de nood. Ze kennen de festivalweide als hun broekzak na 7 eerdere passages in 10 jaar. Intussen is het wel weer 6 jaar geleden.

Thirty Seconds To Mars vervangt Stromae op Rock Werchter 2023?Sam Smith viel afgelopen weekend uit voor Orange Warsaw Festival. Zeer lastig voor de organisatie met nog slechts een week te gaan tot het Poolse festival. Blijkbaar lag er al een plan B in de schuif, want nog geen dag later werd Thirty Seconds to Mars aangekondigd. Een verrassing van formaat, want de groep had nog geen tourplannen voor deze zomer. Wat ze in Warschau kunnen, moeten ze toch ook in Werchter kunnen?

Bon Iver vervangt Stromae op Rock Werchter 2023?Geloof het of niet, maar Bon Iver stond nog nooit in Werchter! Ook dit jaar komt hij in juni naar Europa en alweer greep Rock Werchter naast Justin Vernon. The Barn is nochtans perfect op zijn maat gesneden. Nu er plek genoeg is op donderdag en de eisen veel lager liggen, is het ideale moment voor Bon Iver aangebroken om meteen de hoogste spot te claimen. Dan kan die grootte leegte op zijn palmares eindelijk ingevuld worden.

Als het over performance gaat, dan kijken we ook naar Gwen Stefani. Gwen zal enkele dagen voor het festival als ‘special guest’ optreden bij de dubbeldate van P!nk op het Britse BST Hyde Park. Als special guest heb je helaas minder productie dan de headliner, maar dat maakt het natuurlijk eenvoudiger om deze enkele dagen later mee te nemen naar Rock Werchter. She ain’t no hollaback girl, maar voorlopig stond ze nog nooit op Rock Werchter.

The Who Hits BackOnze joker zetten we in voor The Who, die binnenkort enkele concerten spelen op het Europese vasteland. Helaas komt The Who Hits Back (nog) niet naar de Lage Landen en trekken ze vrij snel weer terug over het kanaal. Er zou alvast een stevig prijskaartje aanhangen om deze productie nog te regelen, maar nood breekt wet en weinige die het headliner statuut van The Who in twijfel trekken. De agenda van de band biedt alvast voldoende ruimte om af te zakken naar Werchter.

Zullen we even helemaal out of the box denken? Wat als alle opties op zijn en je als organisatie nog iets goed te maken hebt met de grootste comedian van het land? Helaas ging vorig jaar zijn unieke show in het Festivalpark van Werchter niet door. Was Alex Agnew zijn ego te groot of zat vooral Graspop in de weg? Alex, wat dacht je van een bisnummer van ‘Wake Me Up When It’s Over’ in Werchter? Alex Agnew werd in december 50 jaar en staat intussen al meer dan 20 jaar op de podiumplanken. We zouden dit ongetwijfeld noteren als de grootste comedyshow ooit.

Schuiven in het programma of een Worst-case scenario?

Schuiven in het programma of een Worst-case scenario voor Rock Werchter 2023? We moeten ook rekening houden met ‘worst case’ scenario’s: zo kan er geschoven worden in het programma en wordt er een kleinere act in het begin van de dag geboekt. Iets wat minder vaak wordt gedaan (maar zeker ook in de trukendoos van Schueremans zit), is een band 2x laten optreden. We denken dan aan Royal Blood, toen de Foo Fighters niet afzakten naar Werchter na een onverwachte stage dive van Dave Grohl.

Franz Ferdinand kan op enkele uren afzakken naar Werchter.Daar gaan we voorlopig niet van uit, dus kijken we naar de agenda’s van bands die voor of na Stormzy zouden kunnen optreden. Zo heeft New Order tijd zat na Primavera Sound, net zoals Ellie Goulding enkele weken tijd heeft na Pinkpop. Franz Ferdinand zit trouwens in Frankrijk en kan op enkele uren afzakken naar Werchter. The Mars Volta heeft al een date in het OLT, maar als ze hun Europese tour enkele dagen rekken, behoort een optreden in Werchter tot de mogelijkheden.

First Aid Kit heeft geen Belgische data in de agenda staan, maar is wel vrij tijdens Rock Werchter. Hetzelfde kunnen we noteren voor Lana Del Rey die haar kalender nog wat kan aanvullen. Als het iets meer mag zijn, dan kan Sigur Rós met het London Contemporary Orchestra afzakken. Of wat dacht je van een stevige afterparty na Stormzy? We kijken dan bijvoorbeeld naar Calvin Harris die het vliegtuig kan nemen vanuit Ibiza. Of waarom niet de Pet Shop Boys die toch van de UK naar Duitsland moeten afreizen tijdens de eerste dag van Rock Werchter.

Wie vervangt Stromae alvast niet!

TW Classic en wie vervangt Stromae alvast niet!Wie kunnen we al schrappen? Enkele grote artiesten hebben al een afspraak met Werchter in de agenda staan. Harry Styles staat een week voor festival in een uitverkocht Festivalpark van Werchter, net zoals P!nk en OneRepublic die de affiche van Werchter Boutique toppen. Een dag later vindt TW Classic plaats met Bruce Springsteen en zijn E Street Band. Charlotte De Witte blijft in The Barn staan en schuift dus niet door naar de Main Stage.

Billie Eilish, Anne-Marie, The Killers en Florence + The Machine staan al als headliner op Pukkelpop 2023.The Weeknd heeft al een tweedaagse geboekt in het Koning Boudewijnstadion en Rammstein zal de hele zomer lang stadia in vuur en vlam zetten. Royal Blood heeft al ervaring om te vervangen op Rock Werchter, maar helaas is hun agenda al volgeboekt. Kendrick Lamar heeft ook een volle agenda en een afspraak met Les Ardentes. Billie Eilish, Anne-Marie, The Killers en Florence + The Machine staan al als headliner op Pukkelpop 2023. Placebo staat dan weer op de Grote Kaai in Lokeren.

Combitickets Rock WerchterKiss verkiest Palais 12 boven de festivalweides, net zoals Iron Maiden een Belgische zaal verkiest. Rage Against The Machine ligt nog steeds in de lappenmand. My Chemical Romance is helemaal terug, maar die zijn net aan het uitrusten na hun ‘Reunion Tour’. Volbeat aast al enkele jaren op een hoge plek, maar helaas laat hun agenda het niet toe. Blink-182 is op wereldtournee en verwachten we pas in 2024 in Werchter, net zoals Green Day die na hun ‘Hella Mega Tour’ een rustige zomer verkiezen.

Rock Werchter 2023 onthult timetable met één extra naamEerder maakte de organisatie al toppers bekend waaronder Stormzy op donderdag 29 juni. Een dag later hebben Red Hot Chili Peppers en Editors een afspraak met het festival. Oscar & The Wolf en Muse zakken af naar Werchter op zaterdag 1 juli. Arctic Monkeys en Queens of the Stone Age sluiten de laatste festivaldag af. De timetable en mobiele apps voor Rock Werchter 2023 staan ondertussen ook online. Het festival zal vanaf dit jaar cashless zijn.

Rock Werchter 2023 vindt plaats in het Festivalpark van Werchter van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli. De ticketverkoop is beschikbaar via Ticketmaster. Alle ticketinformatie voor Rock Werchter 2023 kan je hier terugvinden. Inmiddels zijn de dagtickets voor zaterdag en zondag uitverkocht en ook de voorraad combitickets is uitgeput.

Rock Werchter 2023 Tickets