fbpx

Tickettips

Voor grote festivals en concerten kan tickets aankopen soms een frustrerende ochtend zijn. Daarom geven wij enkele tickettips mee zodat je net iets meer kans maakt op kaartjes voor je favoriete festival of concert en jezelf niets te verwijten hebt.

Officiële website

99 Festivals Tickettips

Gebruik steeds de juiste website en de juiste link. Je kan deze altijd vinden via de officiële communicatie kanalen van de organisatie, artiest of de zaal. Niet alleen betaal je dan de juiste prijs en heb je de juiste tickets, maar ben je ook op de hoogte van eventuele wijzigingen. Je kan de officiële websites van de organisatie, artiest, zaal of ticketverkoper snel herkennen aan de link bovenaan in je browser en aan de kwaliteit van de afbeeldingen of logo’s.

Goed Internet

Zorg er steeds voor dat je een sterke en vooral stabiele internetverbinding hebt. Geef hier indien mogelijk de voorkeur aan vaste kabel wanneer je een laptop of desktop gebruikt. Voor draagbare toestellen kies je best het mobiel netwerk (4G en 5G) boven Wi-Fi. Ben je niet zeker? Herlaad onze tickettips pagina en wanneer deze binnen een seconde weer verschijnt, dan is je internet snel genoeg.

Goede browsers

Tickettips vermijdt Internet ExplorerKies niet alleen voor een snelle browser of toestel, maar voorzie deze tijdig van de laatste software en updates. Zo kan je veilig en zonder zorgen je bestelling voltooien. Je vermijdt niet alleen dat je internet of toestel trager is door een update op de achtergrond, maar het verkleint ook de kans dat de ticketverkoper de transactie afbreekt omdat je browser niet veilig genoeg is. Kijk meteen ook na of je VPN uitgeschakeld is, de meeste ticketproviders en betaalsystemen kunnen dit detecteren en zelfs de transactie afbreken.

Betalen

Vermijdt stress door niet achter je bankkaart en je bankgegevens te moeten zoeken tijdens je bestelling. Wees er ook zeker van dat je de laatste versie van je bankapp draait op je toestel. Verzamel alles op voorhand zodat je tijdig en veilig je bestelling kan afronden.

Account

Indien een account op voorhand beschikbaar is, probeer je al in te loggen op de website of de applicatie van de ticketverkoper. Heb je nog geen account, maak er dan eentje aan met de juiste gegevens. Controleer meermaals je gegevens en vooral je e-mail adres. Foute gegevens betekenen een pak administratieve problemen aan beide kanten.

Tickettips tijdTijd

Het klinkt logisch, maar wees op tijd! Laatkomers moeten achteraan aansluiten in de wachtrij. Jouw klok loopt ook niet synchroon met die van de ticketverdeler, dus voorzie steeds een academisch kwartiertje.

Wachtrij

Kom je in een wachtrij terecht? Blijf dan rustig en molesteer je F5 knop niet! Als je de pagina vernieuwd kan je weer achteraan de wachtrij terecht komen. Wens je toch even je frustratie te uiten, dan mag je desnoods onze tickettips pagina gebruiken om je F5 knop te vandaliseren.

Checkout

publiek PKPBestelling succesvol afgerond? Proficat! Het aftellen kan beginnen, maar noteer eerst de bestelgegevens in geval van technische problemen! Je kan nu wachten in je mailbox op een bevestigingsmail en je tickets.

Je kan ook al een klein feestje houden, maar let op: De barcode is je toegangsbewijs, hou het persoonlijk en plaats het niet op sociale media!

Geen tickets meer? Zeer jammer, maar op = helaas op. Je doet niets verkeerd als je een ticket uit de tweede hand koopt, maar beperkt je zoektocht op de tweedehandsmarkt tot bekende websites van de organisatie of Ticketswap en vermijdt websites vanuit het buitenland inclusief valse profielen op sociale media.