fbpx

Toiletgerief

Clean up your act met toiletgeriefVoor we dieper ingaan op het toiletgerief: Het gras is altijd groener op een festivalweide en dat houden we graag zo. Pintje, frietje, sigaretje op? Wees een held, neem steeds een afvalzakje mee en gooi je afval waar het hoort. De wei houdt van jou, love it backPersoonlijke hygiene en een beetje frisheid in en rond je tent maken het festival niet alleen voor jou aangenamer, ook voor je eventuele extra gezelschap is dit een groot pluspunt.

Vergeet je hoofd niet

Vergeet je Toiletgerief nietLange haren moeten vaak ontward worden, zeker als je wakker wordt na een lange, zware avond. Daarbij is de keuze van een kam of borstel belangrijk. Vettige haren zijn nooit leuk en doen je kansen op de vrijgezellenmarkt zwaar dalen. Ga langs bij het Kruidvat en koop een busje shampoo in miniformaat.

Als het te druk is bij de douches of de wasbakken kan droogshampoo de redding brengen. Let wel, spuitbussen zijn niet toegelaten, dus gebruik een alternatief in poedervorm.

Diegene met een adonische haardos mogen geen haaraccessoires vergeten zoals een haarband, diadeem, elastiekjes, speldjes, … Wil je enkele dagen niet aan je haar denken? Vlecht het strak in. Dit ziet er niet altijd even cool uit, maar is zeker een handigheid wanneer je het anders dagelijks moet wassen.

Of je nu een bril draagt of contactlenzen, zorg er steeds voor dat je reserve op zak hebt. Voor festivals adviseren oogartsen daglenzen. Daglenzen zijn in dit geval beter, omdat ze niet vuil kunnen worden door ze meermaals bij in of uit te doen. Je moet geen tijd verdoen met het onderhoud ervan. Je gooit ze op het einde van de dag weg en de volgende morgen neem je een nieuw paar uit uw toiletgerief.

Smell ya later

Smell ya laterDouches zijn tegenwoordig beschikbaar op de meeste festivalcampings, maar we maken graag enkele sidenotes. Fans van OITNB zullen niet verbaasd zijn wanneer we doucheslippers aanraden omwille van hygiëne. Er douchen zodanig veel mensen na elkaar dat het niet te garanderen valt dat je geen wratten zal krijgen wanneer je op blote voeten doucht. E

en handdoek kan je gebruiken om je af te drogen, maar het kan ook dienst doen als hoofdkussen moest je dat vergeten zijn. Zorg er dan wel voor dat je de handdoek goed laat drogen alvorens je erop gaat slapen. Met je hoofd op een natte doek liggen, behoort wat ons betreft niet meteen tot de meest ideale slaapomstandigheden. Wanneer je die handdoek combineert met een washandje, scoor je alvast goed op persoonlijke hygiëne. Het is gezonder en vooral leuker om het festival door te geraken. Vochtige doekjes of babydoekjes zijn daarnaast heel efficiënt om je handen en voeten even op te frissen.

Toiletgerief en toiletpapierMet papieren zakdoekjes heb je meer dan alleen zakdoekjes. Je hebt dan ook servetten, WC papier en keukenpapier op zak. Wie nog een plekje over heeft kan ook een rol toiletpapier meenemen. Normaal zijn deze altijd beschikbaar aan de toiletstanden, maar het kan ook voor andere dingen dienen en zonder zitten in hoogste nood is een risico dat we niet willen nemen.

Een beetje deo of parfum kan altijd goed doen en als er 1 plaats is waar je ermee mag overdrijven, dan is dat wel op een festival. Maak je overigens niet al te druk of je fris ruikt of niet, na anderhalve dag ruikt echt niemand meer naar bloemetjes. Superhandig om je handen te wassen is een klein potje reinigingsgel. Propere handjes bij het eten is niet alleen een huisregel, maar ook belangrijk. Je zal nog wel voldoende in huis hebben na Corona.

Toiletzak

De pot op met je toiletzakZorg dat al je toiletgerief hygiënisch en droog blijven en steek ze in een goede, droge en stevige toilettas. Tandhygiëne met tandenborstel en tandpasta of mondwater is altijd en overal belangrijk, met propere tandjes smaakt die pint of hamburger toch net iets beter.

Wat make-up betreft raden we aan om je te beperken tot het hoognodig, namelijk een oogpotlood en degelijke mascara. Gebruik waterproof producten voor het geval je getrakteerd wordt op een bierdouche van de buurman. Een handspiegeltje kan ook mee, maar je kan eveneens de frontcamera van je smartphone gebruiken.

Veiligheid gaat boven alles! Vergeet dus geen condooms en eventuele andere voorbehoedsmiddelen. Ook maandverband en tampons zijn essentieel. Zorg ervoor dat je voldoende bij hebt om alle ongemakken te vermijden.