fbpx

Kledingtips

De eerste en grooste festival kledingtips die we kunnen geven: Neem niet je hele kleerkast mee! Een outfit per dag en wat reservekleren zijn ruim voldoende. Controleer het weerbericht voor je start met inpakken. Niets is zo irritant als te warm of te koud gekleed gaan. Zeker bij festivals die vroeg op het jaar vallen kan het ‘s nachts nog bijzonder koud worden. We raden dan ook aan om een extra paar dikke sokken mee te nemen om te slapen. In een tent is het namelijk veel frisser dan in je slaapkamer thuis.

Kledingtips camping

Zorg ervoor dat je stevig schoeisel hebt, want je zult heel wat uren op je voeten staan, veel kilometers wandelen en dat op ondergronden die al dagen lijden onder het vele volk en de vaak wisselende weersomstandigheden. Vergeet geen reserve paar schoenen of laarzen! Een festival op een drassig weiland is net iets aangenamer met droge voeten.

Ondergoed!

Festival Kledingtips: Doe je moeder een plezier en draag elke dag ander ondergoedDoe je moeder een plezier en draag elke dag ander ondergoed. Het weegt niet veel, dus eentje te veel is nooit een overbodige luxe. Bedenk dat het veel moeilijker is om iemand te versieren wanneer je proper ondergoed op is. 

Je voeten zijn zeer belangrijk op een festival, draag er dus zorg voor en doe elke dag propere sokken aan. Doe boevendien je omgeving een plezier en draag elke dag een fris t-shirt. Geen enkele artiest treedt meer dan één dag op, dus je hoeft datzelfde bandshirt geen meerdere dagen na elkaar te dragen.

Goed Weer?

Kledingtips bij Goed Weer

Bij warm weer zijn een bikini, jurkje of playsuit heerlijk comfortabele kledingstukken. Net als shorts of rokjes zijn ze haast onmisbaar als de zon schijnt op een festival. Wat topjes betreft kan je op een festival niets mis doen. Of je nu kiest voor een romantisch topje met spaghettibandjes of een stoere tanktop, het belangrijkste is dat jij je goed in je vel voelt en de dag op een aangename manier doorkomt.

Wanneer je de hele dag in de zon loopt met veel alcohol in je lijf, durven de prioriteiten al eens vertroebelen. Bescherm jezelf tegen een zonneslag en zet een pet op. Denk ook aan je ogen en draag een (goedkope) zonnebril. Tegen de zon in naar een podium kijken is de hel en kan verschrikkelijk pijnlijk zijn na een zware dag.

Slecht weer?

Kledingtips bij Slecht Weer

Is het koud of nat? Dan zijn een broek en trui geen overbodige luxe. Een weerman is zo betrouwbaar als de organisatie van Vestiville, dus denk zelf na over wat mogelijk is. Op een festival kan onverwacht een flinke bui vallen. Een lichte regenjas of poncho bij de hand hebben is dan een zaligheid. We geven toe dat het er belachelijk uitziet, maar je bent tenminste droog.

Ook laarzen worden in de zomermaanden als een modeblunder gezien, maar op een regenachtig festival val je zeker niet uit de toon. Als iedereen er zo bijloopt, kunnen we het houden op een wederkerende modetrend.

Go Nuts

Kledingtips: Go Nuts!

Je bent op vakantie en bent van plan om je dagenlang te amuseren ver weg van huis. Partyaccessoires zoals hoeden, kostuum, maskers, pruiken, vlaggen, … mogen zeker niet ontbreken. Of je nu een fan bent van Mötley Crüe of gewoon wilt opvallen, met een printed legging als basis van je outfit ben je gelijk verzekerd van een eyecatcher. De gekke print en felle kleuren zijn vrolijk, uitgesproken en een lust voor het oog.

Onze kledingtips zijn: Je maakt een outfit zo rustig of gek als je zelf wilt. Je bent toch niet thuis en wie weet komt een fotograaf aan je mouw trekken voor een leuke foto of word je vereeuwigd in de aftermovie van het festival.

Slapen?

Groezrock Camping 2019Hoeveel je ook gedronken hebt of hoe moe je ook kan zijn, doe de moeite om niet te slapen in de kleren die je overdag hebt gedragen. Je slaapoutfit hoeft geen pyama te zijn, een extra T-shirt of trainingsbroek als het frisser is kan al voldoende zijn. Je zal je de dag nadien veel frisser voelen bij het wakker worden. Neem het van ons aan.