fbpx

Festivaltips

99 Festivals FestivaltipsGa je voor het eerst naar een festival of is het al zo lang geleden dat je niet meer weet hoe alles in zijn werk gaat? We geven je naast onze checklist graag nog enkele festivaltips mee, zodat je een weekend op het festival en de camping met glans doorstaat. Om te beginnen: wees je ervan bewust dat je heel wat gewicht moet meesleuren voor een geslaagd festivalweekend. Spreek daarom met vrienden af wie wat zal meebrengen. Je rug zal je dankbaar zijn.

Hou er zeker rekening mee dat je in een dronken bui al eens iets kwijtraakt. Daarnaast hebben heel wat festivals helaas ook jaarlijks last van zakkenrollers. Neem dus zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee. Zaken die essentieel zijn, zoals de sleutels van je tent, hou je constant op zak, zodat je na een vermoeiende festivaldag snel in je eigen bed geraakt.

Festivalinfo

Festivaltips: Vergeet je tickets nietSpreekt voor zich dat festivaltickets & vervoerstickets zeer essentieel zijn! Vergeet je tickets niet en draag er zorg voor vanaf de aankoop tot als je het inruilt voor een festivalbandje! Voor je vertrekt naar een festival is het een meerwaarde dat je de infosectie leest op de website.

Zo ben je zeker dat je niet de extra’s mist en kan je de map van het festival al eens verkennen. Print op voorhand ook de line-up van het festival af, duid zeker aan wat je echt niet wilt missen. Ook met een goede wegbeschrijving wordt het feest onderweg leuker en kan het vroeger beginnen.

Portefuille

Festivaltips met U2 Op de meeste festivalweides kan je alles met je bankkaart of kredietkaart betalen. Bedenk wel dat je wat geld kan uitsparen door je eten en drinken aan de standjes buiten de weide te kopen. Meestal is dit een beetje goedkoper, maar voor corona moest je hier wel vaak cash betalen. Wat reserve cash voor noodgevallen is dus altijd aan te raden.

Iets wat zeker niet mag ontbreken in je portefeuille is een identiteitskaart. In de lage landen moet je jezelf verplicht kunnen identificeren bij een identiteitscontrole. Daarnaast wordt er bij sommige festivals ook aan identiteitscontrole gedaan aan de kassa. Je hebt dus best altijd een E-ID of paspoort op zak. Festivaltips van ons als je niet aan je portefeuille wilt sleuren: koop een bookcover voor je smartphone. Hierin kan je enkele kaarten en wat cash geld kwijt. Je portefeuille kan je dan thuislaten.

Smartphone of GSM?

Festivaltips MobileEen volledig festival doorkomen met je gsm is tegenwoordig haast onmogelijk. Denk misschien eens na over een reserve GSM. Een batterij gaat nooit lang mee, dus vergeet je oplader of powerbank niet. Dit laatste vooral voor het geval er geen elektriciteit in de buurt is. In geval van nood of GSM-problemen is het steeds handig om telefoonnummers van familie en vrienden op zak te hebben.

Veiligheid

Het is voor hulpverleners en de politie moeilijk te achterhalen wie ze moeten bellen in geval van nood. Zet daarom je noodcontactpersonen in je gsm onder de naam ‘ICE’ (In Case of Emergency). Volg in een noodsituatie volgende veiligheidsinstructies: Blijf kalm! Laat je spullen achter! Volg de instructies van security en infoborden! Breng eerst jezelf in veiligh eid! Ga naar de dichtstbijzijnde nooduitgang! Niet bellen, maar sms’en!

Festivaltips van Fatboy Slim: OrenJe oren zijn gevoeliger dan je denkt, denk met oordoppen aan je eigen gezondheid en ook aan de dagen na de festivals. Ook al zijn er strengere limieten op het aantal decibel, het blijft vernietigend voor je oren. Kan je moeilijk de slaap vatten? Vergeet dan geen headset of oortjes om tot in de vroege uurtjes je favoriete podcast te beluisteren.

Verboden op festivals

Het is elk jaar hetzelfde liedje! Je staat gepakt en gezakt voor de poort van de camping en jouw rij lijkt geen millimeter op te schuiven. Doe jezelf, je festivalmaten en de security een plezier en laat je huisdieren thuis. Wil je graag een slaapmutsje op de camping. Giet dit dan over in een plastic flesje. Glazen flessen zijn namelijk absoluut uit den boze.

Festivaltips en lasersGeloof het of niet, piepschuim is een last op de camping. Het blijft voor ons dan ook een groot raadsel waarom sommige festivalgangers het meenemen. Spuitbussen (ook deoderant) zijn verboden. Het kan warm worden, maar tenzij je een chemieles komt geven is droogijs niet nodig. Laserpennen zijn irritant en in tegenstelling tot thuis zijn kaarsen niet romantisch op een festival.

Zonder persaccreditatie zijn professionele geluids-, film-, video- en foto-apparatuur verboden. Kleine, eenvoudige toestellen zonder afneembare lens en smartphones zijn wel welkom op een festival. Accessoires zoals statieven, tripods, selfiesticks en Gopro-mounts zijn dan weer niet toegelaten. Voor promotiemateriaal maak je best afspraken met de organisator.

Festivaltips van Rammstein, oppassen met vuurWij geven om jou dus hou het veilig! Breng geen explosieven, fakkels, gasbranders, vuurwerk of andere zaken mee die kunnen ontploffen. Tenzij je wilt camperen in het lokale politiekantoor, raden we ook alle soorten van anderen slag-, steek-, stoot- en vuurwapens, messen en elk ander scherp voorwerp af. RTFM!

And kids, drugs are bad, mkay?