fbpx

Love your ticket & don’t show it!

Love your ticket & don't show it!Love your ticket & don’t show it! De verkoop van festivaltickets heeft op enkele jaren tijd een grote evolutie gekend. Vroeger kochten we onze kaartjes via het zaalloket of in de platenwinkel. Vandaag de dag is het internet de grootste marktplaats voor tickets. Een e-ticket kan meerdere keren worden afgedrukt, of gekopieerd.

Controle is dus nodig zodat de exemplaren niet worden gebruikt door meerdere personen, of meerdere keren door één persoon. Daarnaast moet het vervalsen van een ticket en het gebruiken daarvan moeilijk(er) gemaakt worden.

DE BARCODE IS JE TOEGANGSBEWIJS, HOU HET PERSOONLIJK EN PLAATS HET NIET OP SOCIALE MEDIA!

Vraag & aanbod

Love your ticket & don't show it!Op het internet worden kaarten van festivals aangeboden tegen een veelvoud van de officiële verkoopprijs. Deze markt wordt grotendeels gestuurd door speculanten die systematisch grote pakketten tickets aankopen. Op die manier worden de prijzen kunstmatig de hoogte ingejaagd. Concertgangers zien tickets voor hun neus verkocht aan mensen die niet als doel hebben het festival bij te wonen maar vooral grof geld te verdienen met de doorverkoop van de tickets.

Dat leidt tot frustraties. Op basis van de verkoopsvoorwaarden en dankzij de moderne technologie kunnen de organisatoren tickets, waarvan wordt vastgesteld dat ze in de secundaire markt worden verkocht, blokkeren.

KOOP JE TICKETS VIA DE OFFICIËLE VERKOOPKANALEN!

Wat betekent dit voor mij?

Love your ticket & don't show itEigenlijk kan je niet veel verkeerd doen. Maar let goed op en Love your ticket!. Je doet niets verkeerd als je een ticket uit de tweede hand koopt. Grote fans hebben er alles voor over om je favoriete artiest te zien.

Maar op = helaas op. Festivalorganisatoren blijven wel hun best doen om iedereen een zo groot mogelijke kans op een ticket te geven en de prijzen democratisch te houden.

Je doet ook niets verkeerd als je een ticket doorverkoopt. Maar doe het alleen voor de juiste redenen en vraag er alleen de juiste prijs voor. Tickets voor festivals met een verhoogd doorverkoop risico kunnen voortaan alleen op naam gekocht worden. Je kunt en je mag ze niet rechtstreeks doorverkopen. Dat moet gebeuren met de toestemming van de officiële ticketverdeler of van de organisator. Iemand die een ticket heeft met jouw naam en adres op loopt het risico dat hij niet binnen kan. Zolang de speculatieve verkoop van tickets bestaat, zullen tickets alleen maar duurder worden. Dus ook de tickets van het festival waar jij straks zo graag naartoe wil.

Slachtoffer van fraude of wil je meer info? I Love My Ticket!