fbpx

Wie mogen we verwachten voor Rock Werchter 2023

Wie mogen we verwachten voor Rock Werchter 2023We kijken nu al uit naar Rock Werchter 2023! Afspraak in het Festivalpark van Werchter van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli. Wij bekijken even samen met jullie wie we volgende zomer op onze festivalweides kunnen verwachten. Uiteraard zal niet iedereen naar Werchter afzakken, want ook festivals à la CORE, Cactusfestival, Rock Zottegem, Les Ardentes, Dour en zoveel andere festivals hebben een affiche te vullen.

Inmiddels zijn Stromae, Arctic Monkeys en Muse officieel bevestigd door de orgnaisatie en voor het hardere werk op Graspop 2023 hebben we al een ander lijstje.

De headliners voor Rock Werchter 2023?

Mogen we Muse verwachten voor Rock Werchter 2023?Met 8x Rock Werchter en 1x Werchter Boutique zou Muse zijn 10e Werchter jubileum kunnen vieren. Helaas was de passage in 2019 niet zo spectaculair als we van de Britten gewoon zijn. Ze hebben dus een kleine rekening te vereffenen met hun trouw Werchter publiek. Muse heeft ook al tourplannen in de UK vlak voor het festival. Ze brachten net een nieuw album Will of the People uit en dat moet natuurlijk gevierd worden.

Een ideaal moment om de ouderwetse hitmachine boven te halen en weer te knallen met veel vuurwerk zoals ze dat vroeger deden. We schrijven ze alvast op in potlood voor zaterdag 1 juli en verwachten dat ook Royal Blood al een afspraak heeft met Rock Werchter 2023.

Mogen we Kendrick Lamar verwachten voor Rock Werchter 2023?Kendrick Lamar zou in 2020 al op Werchter staan, meer helaas kon dat niet doorgaan. Ook in 2021 had hij een afspraak op Belgische bodem, maar helaas bleef het in 2022 stil wat betreft de Europese festivalgronden. Ondertussen heeft Kendrick Lamar een nieuw album uit met Mr. Morale & The Big Steppers en een afspraak in het Sportpaleis van Antwerpen om dat nieuw werk voor te stellen.

Een ideaal moment om na 10 jaar opnieuw af te zakken naar de weide in Werchter. Toen nog als grote belofte, maar nu met 5 hooggeprezen studioalbums onder de arm als grote headliner.

Mogen we The Cure verwachten voor Rock Werchter 2023?Op 23 november staat The Cure in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis. Met een karrenvracht aan klassiekers en een nieuw album hebben ze alles bij de hand om een sterke set neer te zetten die weer ruim twee uur zal duren. De band met Robert Smith stond al zevenmaal in Werchter en alles wijst erop dat ze Rock Werchter voor de achtste keer aan hun festivalagenda zullen toevoegen. We willen Herman met al zijn jaren ervaring niet de les lezen, maar met My Chemical Romance als sub heb je meteen een hoogmis in emorock.

Mogen we Depeche Mode verwachten voor Rock Werchter 2023?We blijven nog even langer in de jaren 80 hangen, want Depeche Mode zou naar verluid een vijftiende plaat uitbrengen en daar een Europese festivaltour aan vasthangen. Zo houden de heren begin oktober een persconferentie. Laat dat nu net een ideaal moment zijn om grote Europese festivals aan te kondigen. Wij zullen alvast oefenen op People are PeopleJust Can’t Get Enough en Enjoy the Silence.

Mogen we Arctic Monkeys verwachten voor Rock Werchter 2023?Waar Arctic Monkeys de voorbije weken in Europa een volledige headline set speelden, kregen ze van Chokri eerst amper 70 minuten op Pukkelpop! Dat is natuurlijk veel te weinig gezien hun repertoire. Dat werd gelukkig net voor het festival bijgestuurd, maar was blijkbaar niet het grootste probleem. Alex was nog niet in topvorm, maar misschien had het broeden op een nieuw album er ook iets mee te maken. The Car komt uit op 21 oktober.

Wie nog niet overtuigd is, Alex & Co. hebben recent een nieuwe tournee aangekondigd. Ze gaan in juni 2023 eigen land en stadia veroveren. Een uitstekend moment om daarna een mooie festivaltournee met tussenhalte op Rock Werchter 2023 af te ronden.

Mogen we Stromae verwachten voor Rock Werchter 2023?Dat Stromae een grote artiest is, moeten we niemand uitleggen. Veel artiesten kunnen namelijk een puntje zuigen aan de manier waarop Paul zijn show neerzet. Zowel Werchter Boutique als Lowlands werden omvergeblazen door zijn gigantische productie. De man neemt je volledig mee in zijn eigen artistieke wereld. In 2014 bewees hij al dat hij perfect in staat is om een groot festival af te sluiten. We zien hem graag nog meer festivalweides veroveren in 2023.

Mag er nog meer Rock in Werchter?

Mogen we Rage Against The Machine verwachten voor Rock Werchter 2023?Net voor corona toesloeg kwam Rage Against The Machine met de boodschap dat ze terugkeren en werd er ook een Europese tour aangekondigd. Helaas stak het virusje ook daar tot tweemaal toe stokken in de wielen. Derde keer goeie keer? Jammer, maar helaas, ook dat feestje ging niet door. Ondanks de aankondiging van extra shows, moesten enkele dagen voor de start van de tour alle Europese data worden afgelast. Frontman Zack de la Rocha moest revalideren met een afscheuerde achillespees.

Een geluk bij een ongeluk, want nu kan de band hun Europese Tour goedmaken in het Europese festivalhoogseizoen. Willen jullie dan meteen Run The Jewels meebrengen?

Mogen we My Chemical Romance verwachten voor Rock Werchter 2023?My Chemical Romance is helemaal terug na een pauze van 6 jaar en Europa mocht een maand lang de band uit New Jersey ontvangen. Helaas stonden er amper festivals op het programma en was een Belgische datum al helemaal zoek. Zelfs toen Graspop in nood zat en naarstig zocht naar nieuwe headliners, kwamen de keizers van de emorock nog steeds niet naar het land der festivals.

Gelukkig lijkt het erop dat de reünie blijft duren en met The Foundations of Decay kwam er zelfs een nieuwe single uit. Krijgen we dan toch nog een zwarte parade op Rock Werchter 2023? Wij schaffen ons alvast een nieuwe zwarte eyeliner aan.

Mogen we Blink-182 verwachten voor Rock Werchter 2023?Blink-182: De band mag zijn 30ste verjaardag vieren en ook Enema of the State en Take off Your Pants and Jacket gaan inmiddels al meer dan 20 jonge lentes mee. Feeling old yet? Laten we dat gevoel gewoon lekker wegschreeuwen aan de Main Stage met enkele biertjes die meer dan het dubbele kosten van de pintjes die je dronk op je eerste festival. Wij geven je alvast enkele minuten de tijd om in een hoekje te gaan wenen en dan verder te lezen.

Mogen we Volbeat verwachten voor Rock Werchter 2023?Volbeat staat in December nog eens in het Sportpaleis. Mochten ze er toch nog een festivalzomer aan breien, dan zien we deze toegankelijke heavy metal in Werchter verschijnen. Dit jaar stonden de heren al op Graspop en in 2020 waren de Denen ingepland om het publiek op te warmen voor System of a Down. In ieder geval, als de organisatie een stevig gitaarfestijn naar Werchter 2023 haalt, dan kan Volbeat niet achter blijven.

Qotsa RWEn dan Queens Of The Stone Age? Die stonden normaal gezien hoog op de affiche voor dit jaar, maar helaas wijzigde de heer Homme de tourplannen. Het ging een tijdje niet zo goed met hem, maar nu hij weer aan de beterhand is, hopen we dat hij meteen enkele gemiste afspraken inhaalt.

Een update van de website doet ons alvast het beste vermoeden voor een afspraak op Rock Werchter 2023.

Tenslotte hadden we Arcade Fire ook heel hoog op ons lijstje gezet, tot frontman Win ervan werd beschuldigd dat hij zijn “pollekes” jammer genoeg niet kon thuishouden.

De Schuur van Werchter

Mogen we Bon Iver verwachten voor Rock Werchter 2023?Geloof het of niet, maar Bon Iver stond nog nooit in Werchter! Op donderdag 3 november staat hij eindelijk in het Sportpaleis, nadat hij een pak afspraken met Belgische concertzalen heeft gemist. De nieuwe tournee wordt de meest ambitieuze tot nu toe. We wachten nog even af, maar na een geslaagde passage zien we hem zeker terugkeren naar de festivalweides om grote plekken op de affiches te veroveren.

Paolo NutiniPaolo Nutini heeft zijn vierde album op de schappen gelegd en heeft een uitverkochte afspraak in het Koninklijk Circus op de agenda staan. Na 9 jaar is hij klaar om Werchter opnieuw te veroveren. Staat hij in de vooravond op de Main Stage of komt hij helemaal tot zijn recht als headliner in The Barn? George Ezra staat volgend jaar in zijn eentje in Vorst Nationaal, nadat hij een vooravond op Pukkelpop wist te vullen. Kan hij op die manier De Schuur overtuigen om een hoge plek te krijgen in The Barn?

Liam GallagherLiam Gallagher kon op het nieuwe Hear Hear overtuigen ondanks zijn gammele plaats in een hangar in de vooravond. Op zich is dat goed nieuws, want nu weten we dat Liam als afsluiter in The Barn wel eens voor vuurwerk zou kunnen zorgen. London Grammar was zeer actief tijdens de corona periode, meer helaas volgde er bitter weinig podiumtijd op. Mochten ze toch terugkeren naar de grote podia, zien we hen graag als headliner in The Barn voor dat extra stukje magie.

Jack WhiteJack White was deze zomer actief op tour, maar wou met zijn The Supply Chain Issues Tour liever uit de zon blijven. Het is natuurlijk moeilijk om na deze coronaperiode opnieuw buiten te komen, zeker als je achternaam White is. Met een extra laag zonnecrème zien we deze tour toch graag in Werchter passeren. In de Schuur zijn Schuur ben je voldoende beschermd tegen de zon.

Marcus MumfordNog meer mooi solovolk met Marcus Mumford die zijn zonen even achter zich liet en een eigen plaat uitbracht. Komt hij deze voorstellen in de magische sfeer van de schuur op Werchter 2023? Ook Angus Stone van songwriter duo Angus & Julia Stone is op tour zonder zijn zus. Met Dope Lemon pakt hij de dingen alvast wat gladder aan. Lindsey Buckingham moest ophoepelen bij Fleetwood Mac, maar heeft nu na meer dan 10 jaar een nieuw album uitgebracht.

Florence + The Machine Rock Werchter 2023 EncoreEn wat met Florence + The Machine? Pauze zit er niet in voor deze ‘grand dame’, want zonet heeft ze drie grote concerten aangekondigd in Ierland en dat slechts enkele dagen voor Rock Werchter 2023! Dit jaar was Rock Werchter Encore te hoog gegrepen en de organisatie schoof haar door naar The Barn op TW Classic XL. Daar bleek dat The Barn en Florence een match made in heaven waren. Krijgen we een encore op Rock Werchter 2023 of zien we haar later die zomer terug op Pukkelpop of Lokerse Feesten?

Nog meer kanshebbers voor Werchter 2023.

Parkway DriveMachine Gun Kelly staat binnenkort in Paleis 12 met een explosieve show. Kan hij overtuigen om nadien na 6 jaar terug te keren naar Rock Werchter of kiest hij voor een hogere plek op Pukkelpop? Krijgt Parkway Drive na Vorst Nationaal de hoogste spot op Graspop of rammelen ze de weide van Werchter kapot? The Black Crowes moesten hun concert in de Lotto Arena jammer genoeg al enkele keren uitstellen. Hopelijk zien ze na 22 jaar een terugkeer naar de heilige weide zitten om het goed te maken.

KasabianKasabian was al eens sub voor Muse in Werchter, maar de hitmachine lijkt na een pauze het Koninklijk Circus niet vol te krijgen. Kunnen ze zichzelf herlanceren op Rock Werchter 2023? In dat Brussels circus komt er nog een clown met The Libertines die 20 jaar Up The Bracket vieren. Het zou een leuke verjaardag in Werchter kunnen zijn, maar dan moet Pete zich wel een beetje gedragen.

PlaceboPlacebo staat op 8 november zowaar in het Sportpaleis. Keren de heren na een geslaagde TW Classic terug naar het hoofdpodium op Rock Werchter? Bastille staat een week later in Vorst Nationaal. Zullen zij kiezen ze voor Rock Werchter 2023 of headlinen ze later in de zomer op Pukkelpop? Een keuze die waarschijnlijk ook The Chainsmokers moet maken. Parov Stelar zal swingen in Paleis 12, maar zal hij verder swingen tot in The Barn?

Bonobo en Rosalía mogen dan weer net voor Kerst komen experimenteren in Vorst Nationaal. Bring Me The Horizon doet dat binnen het metal genre al jaren en dat bracht hen al tweemaal naar de Main Stage. Mogen ze na Vorst Nationaal een derde keer vlammen in Werchter?

KaleoKaleo koos na The Rolling Stones vreemd genoeg voor de gezellige Roma. Was dat de enige plek waar ze terecht konden of willen ze het pas grootser aanpakken op de festivals? Counting Crows doen net hetzelfde, dus we vragen ons af of we ze voor de vijfde keer weerzien in Werchter? Kodaline keert terug naar de Brusselse concerttempel met een vierde album op zak. Prikken de Ieren meteen ook een nieuwe festivaldatum voor hun fans?

Rocken Dinosaur Jr eindelijk eens op Werchter of kiezen ze een ander gitaarfestival? Band of Horses stond al driemaal in Werchter, waarvan tweemaal op de Main Stage. Met een uitverkochte Roma en een zesde langspeler zal het volgens ons in 2023 weer prijs zijn.

The Gaslight AnthemAll Them Witches had een geslaagd debuut in 2019. Zouden ze na een uitverkocht Trix terugkeren op de Main Stage? En Mr Fallon, heel leuk dat je The Gaslight Anthem weer bij elkaar bracht, maar dat je geen Belgische datum op de agenda had staan, nemen we een beetje persoonlijk. Kom je dat goedmaken in Werchter? Voor we het vergeten, The Courteeners gaat het 15 jarige jubileum vieren van hun album ‘St Jude’, komen ze na Heaton Park ook naar Werchter Park?

Van de AB naar Werchter 2023?

De Ancienne Belgique is steeds een hofleverancier wat het dagprogramma betreft. Zo staan de komende maanden weer heel wat mooie concerten gepland die ideaal vallen voor een mooie aankondiging.

Hot-ChipMag Banks eindelijk eens een podium bestijgen in Werchter? Ook Hatchie is rijp voor haar debuut. Hot Chip laat steeds veel te veel tijd tussen hun Werchter afspraken, maar de huidige onderbreking heeft lang genoeg geduurd. Madrugada is weer helemaal terug en met een nieuw album mogen ze in 2023 terugkeren naar de festivalweides. Rone heeft ook nog een datum in te halen. De drie broers van AJR lijken ons perfect te passen in een grote festivaltent na de grote zaal van de AB.

Milky ChanceMilky Chance verdient na zes jaar ook weer een plek op het festival. Na Dour, Pukkelpop en Core lijkt Ross from Friends klaar voor een visueel spektakel in Werchter. Xavier Rudd verkoopt in een hup en een wip tweemaal de Brusselse Grote Zaal uit, dan kan een derde Rock Werchter niet uitblijven. Fred Again had ook maar enkele minuten nodig. Het zal met bovenstaande weer dansen geblazen worden in Klub C. Phoenix tot twee keer toe de Ancienne Belgique uit. Keren ze na 10 jaar terug naar Rock Werchter?

IbeyiBadBadNotGood stoomt ook verder, maar moet al zeven jaar wachten op een nieuwe uitnodiging voor Werchter. Dat geldt trouwens ook voor de tweeling van Ibeyi die eindelijk weer terug zijn met een nieuw album. Jack Harlow mag na Pukkelpop ook in de AB zijn bindteksten oefenen. Met meer inspiratie mag hij zeker afzakken naar Werchter. PUP was voorzien voor 2020. Keren ze in 2023 terug na een geslaagde AB Box?

Klub C Rock WerchterStill Woozy staat dankzij Liveurope in dezelfde setting in de Box. Cavetown stond op de verloren affiches van 2020 en 2021, maar helaas waren ze er niet bij in 2022. Maken ze dit goed in 2023 na een dubbeldate in Trix en Botanique. Ook Nova Twins hebben een dubbeldate met beide concertzalen in de agenda staan. Komt de wondercore van Hiatus Kaiyote na de Roma naar The Barn en neemt Snarky Puppy hun 4 Grammy’s mee naar Werchter na een avond in het Koninklijk Circus.

Dean Lewis staat dan weer in La Madeleine en we hopen dat hij volgende zomer terugkeert met zijn muzikale reis? Ook Tove Lo kan na enkele jaren terugkeren naar Werchter na een avondje Madeleine en zelfs Frank Carter & The Rattlesnakes staat binnenkort in de Magdalenazaal.

Wie sloopt The Slope?

RW The SlopeAls we naar het najaar van Trix en Botanique kijken, dan stoten we meteen op een pak namen die The Slope zouden kunnen slopen. Durand Jones & The Indications, Psychedelic Porn Crumpets, Tropical Fuck Storm, Superorganism, Pip Blom, Charlie Burg, Soccer Mommy, Obongjayar, Acid Tongue, Sohn, Let’s Eat Grandma, Ásgeir, Blossoms, Caroline Polachek en TV Priest.

The Slope RWOok Gallus, Deaf Havana, Sam Ryder, KEG, Romero, I Like Trains, Black Midi, Overmono, Beach Bunny, Namasenda, Wolf Alice, Luna Li, Amyl & The Sniffers, Yeule, Stella Donnelly, Pip Millett, Alexander 23, Poppy Ajudha, The Districts, Cmat, Little Simz, Pvris, Marlon Williams en Dehd zakken af naar onze concertzalen. Misschien zijn er ook nog enkele plekjes in Klub C en The Barn over? Het zou natuurlijk kunnen dat andere festivals met deze namen gaan lopen.

TW Classic of Rock Werchter 2023?

TW ClassicKeren James Morisson, Jonathan Jeremiah, Tom Odell en Angel Haze na 10 jaar afwezigheid terug naar Rock Werchter of vullen ze het dagprogramma van TW Classic? Geloof het of niet, maar voor Sigur Rós is het ook al een decennium geleden. Na Vorst Nationaal is het hoog tijd voor een nieuwe passage! Tom McRae staat dit najaar 4 dagen op rij in ons land en verdient na 18 jaar afwezigheid ook nog een tripje naar Werchter.

Rock WerchterVoor Tindersticks zou een passage in Werchter maar liefst 25 jaar geleden zijn. Hopelijk zien ze dat zitten, nadat ze deze herfst De Roma veroveren. Ook voor The Afghan Whigs en Simply Red is het inmiddels al een kwart eeuw geleden. Whitney zien we na een lange afwezigheid ook graag eens terug. James Bay is reeds een vaste gast in Werchter. Mag hij na een uitverkochte Trix terugkeren? The Kooks vieren de 15de verjaardag van hun debuutplaat in Vorst Nationaal. Hopelijk mogen ze verder vieren tijdens de festivalzomer van 2023.

De Belgen voor Werchter 2023?

Oscar & The WolfOscar & The Wolf heeft een sublieme show op Pukkelpop neergezet. Kloppen Max en co op die manier op de grote poort van The Barn of krijgen ze een mooie plek op de Main Stage? Die beslissing kunnen ze zelf sturen met een magistrale show in het Sportpaleis in november. Op datzelfde Pukkelpop liet Selah Sue zien dat ze weer helemaal terug is. Zij staat deze herfst zowel in de AB als De Roma en wij denken dat ze voor een volle festivalagenda gaat in 2023.

Tamino Angèle moest het voorlopig doen met een bescheiden plaats in The Barn, maar nu ze het Sportpaleis voor haar rekening mag nemen, krijgt ze misschien ook een hogere plek op de festivalaffiche. Tamino verkoopt op zichzelf driemaal het Koninklijk Circus uit. Het zou ons verwonderen moest hij met zijn nieuwe plaat Sahar niet in The Barn Staan. Mag Blackwave na een plekje op de FIFA 23 soundtrack hun 3de album voorstellen in Werchter?

TWC Red Devils School Is Cool zit intussen al aan plaat nummer vijf! Shht heeft ook een nieuwe LP op de platenmarkt gebracht en is klaar om potten te breken. Echt! heeft echt waar een mooie debuutplaat ‘Inwane’ gemaakt die het verdient om gespeeld te worden op een groot podium. En hoe ver reiken de solo-projecten van Ruben Block en Sohnarr? Sylvie Kreusch heeft al bewezen dat ze het solo kan, maar mist nog een Rock Werchter op het palmares. Waar Sylvie Kreusch is, kan Warhaus niet ver weg zijn. Zeker niet nu er een nieuw album op komst is. En reikt de groeispurt van Sam De Nef tot in Werchter?

Waar zijn?

Foo Fighters WerchterDe Foo Fighters moesten helaas afscheid nemen van hun geliefde drummer Taylor Hawkins. Een half jaar na zijn overlijden stonden ze opeens weer op en speelden ze enkele tribute concerten met een pak special guests. Keren ze weer volledig terug met een nieuwe drummer of stampt Dave Grohl weer een supergroep uit de grond zoals Them Crooked Vultures.

Misschien neemt hij weer plaats achter de drums van Qotsa om zijn goede vriend Joshua te steunen of sleurt hij Tenacious D eindelijk eens mee naar een Belgische festivalweide? Hoewel we hen graag op Graspop zouden zien staan, zien we mr. Grohl daar nog liever met Dream Widow.

SAOD System of a DownSystem Of A Down liet in 2017 Graspop links liggen voor de weide van Werchter en zou dat in 2020 weer doen. Nadat het festival werd afgelast, werd het compleet stil rond de groep. Faith No More besliste vorig jaar om zijn Europese tour van 2022 te annuleren. Daar ging de dubbel Graspop en Rock Werchter. Het vijftal uit Californië is buiten categorie, maar het is verschrikkelijk moeilijk om te voorspellen wat zij zullen doen.

Kings of LeonEn mogen we Kings of Leon en Editors definitief afschrijven als headliner in Werchter? Kings of Leon kreeg met zeer veel moeite de parking vol in Lokeren en voor Editors in Vorst Nationaal zijn er nog een pak tickets te koop. De band wist het publiek op het nieuwe Hear Hear niet te overtuigen. Zijn beide bands tevreden met een lagere plek op de affiche of zullen deze hitmachines uit het vorige decennium vanaf nu enkel nog kleinere festivals headlinen?

Rock Werchter 2023

De eerste namen en meer informatie over Rock Werchter 2023, inclusief de ticketverkoop volgt binnenkort! De eerste naam voor TW Classic 2023 op zondag 18 juni is wel reeds bekend, maar het festival is nu al uitverkocht! Ook Harry Styles verkocht een eigen dag in Werchter uit in stijl. Rammstein zal dan weer het Koning Boudewijnstadion 2x in vuur en vlam zetten.

Rock Werchter Tickets