fbpx

Data Rock Werchter 2023 bekend

© Jokko for Rock Werchter 2023
© Jokko for Rock Werchter

Rock Werchter 2022 zit er helaas op, maar we kijken nu al uit naar Rock Werchter 2023! De data voor 2023 is nu al bekend, afspraak in het Festivalpark van Werchter van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli. De voorbije editie was een thriller voor de organisatie. Het coronaspook was namelijk nog sterk aanwezig. Clairo, The Regrettes en Greta Van Fleet moesten afhaken. Een keelontsteking hield Sam Fender thuis en we zaten op het puntje van onze campingstoel tot het verlossende nieuws kwam dat Metallica en Red Hot Chilli Peppers effectief aanwezig zouden zijn.

Hierdoor viel er ook een record uit de bus. Maar liefst 17 bands van eigen bodem stonden op het podium en Turnstile kreeg een gouden kans om zich te bewijzen als sub-headliner. We weten allemaal dat Rock Werchter meer is dan enkel muziek. Zo herinnerden we ons allemaal samen Arno en werd er massaal van de lokale keuken geproefd in een uitverkochte Smaakfabriek.

Rock Werchter 2022 in cijfers

Data Rock Werchter 2023 bekend

Ook in de statistieken was Rock Werchter 2022 een recordeditie. Het festivalpark mocht dagelijks 88.000 mensen ontvangen, de campings rond het festivalterrein herbergden elke nacht 50.000 kampeerders en het veelgeplaagde De Lijn liet zich van zijn beste kant zien. De vervoersmaatschappij vervoerde meer dan 100.000 mensen en hoewel de Tour de France afgelopen weekend van start ging, vond je het grootste peloton in Werchter met maar liefst 12.000 fietsers per dag.

Een groot dankwoord gaat uit naar het Rode Kruis, dat zo’n 5.000 mensen verzorgde. Gelukkig allemaal zonder grote gevolgen (buiten die ene Nederlander die van het podium viel, dat was een echt noodgeval). Geen Rock Werchter zonder 11.000 vrijwilligers uit 183 verschillende verenigingen om alles in goede banen te leiden. Tot volgend jaar op Rock Werchter 2023!

De eerste namen en meer informatie over Rock Werchter 2023, inclusief de ticketverkoop volgt na de zomer! De eerste naam voor TW Classic 2023 op zondag 18 juni is reeds bekend, maar het festival is nu al uitverkocht!

Rock Werchter Tickets