fbpx

Soundtrack FIFA 23 bekend

Stromae op Soundtrack FIFA 23Het is niet van onze gewoonte om het over een voetbalspel als FIFA 23 te hebben. Maar als er één soundtracklist in de wereld van videogames belangrijk is, dan is het die van de FIFA franchise. We durven ervan uitgaan dat de lijst soms als inspiratiebron diende voor sommige bookers. De afgelopen jaren leren ons dat een groot deel van de bands uit deze tracklist nadien aanwezig zijn op de Europese festivals.

Belgium op Soundtrack FIFA 23Een pak van onderstaande artiesten zullen we volgend jaar dus zeker terugzien op één van onze vele festivals.

Als Belgen mogen we dit jaar extra trots zijn, want maar liefst 3 artiesten van eigen bodem staan op de soundtracklist. ‘A-Okay’ van Blackwave, ‘Fils De Joie’ van Stromae en ‘Kisé’ van Lous and The Yakuza.

Verder staan er ook weer kleppers op als Gorillaz, Chase & Status, Disclosure, FKA Twigs, Flume, Nas, Bonobo, Bomba Estereo, Jack Harlow, Odesza, Rosalia en zoveel meer de je hieronder kan beluisteren.

FIFA 23

FIFA 23 is een voetbalsimulatiespel uit de FIFA-computerspellenreeks. Het spel word uitgebracht op 30 september 2022. Dit keer prijkt Kylian Mbappé samen met Sam Kerr op de cover van alle edities. Het spel verschijnt voor PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en Google Stadia. Dit deel in de FIFA-reeks zal de eerste zijn die damesvoetbal introduceert. De Engelse FA Women’s Super League en de Franse Division 1 Féminine zullen bij de uitgave van het spel worden opgenomen, en er zullen meer competities in de toekomst worden toegevoegd.

FIFA is een reeks voetbalsimulatiespellen waarmee de speler met een land of club kan spelen. De serie bestaat sinds 1993 en wordt ontwikkeld door EA Sports. Ook zijn er edities van EK’s en WK’s. Ieder jaar in september verschijnt een nieuwe versie van het spel met updates van ploegen, competities en spelers, en probeert men de kwaliteit van het spel te verbeteren. Electronic Arts heeft het contract met FIFA verlengd en mag nog tot 2022 FIFA-spellen maken.