fbpx

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022?

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022?

Het is alweer een maand geleden dat we in rouw gingen na een bedroevend bericht van Graspop 2022. Avenged Sevenfold gaf forfait voor de editie van dit jaar en jammer genoeg waren ze niet de eerste grote naam die moest afzeggen. Eerder wist de organisatie Faith No More en Aerosmith al te vervangen door Sabaton. Benieuwd of ze ook voor Avenged Sevenfold een waardig alternatief weten te strikken voor vrijdag 17 juni.

Exact drie maanden voor de “deuren” van de festivalweide opengaan, lijkt het ons heel moeilijk om nog uit te pakken met een grote headliner die zijn mannetje staat naast Iron Maiden, Volbeat, Within Temptation, Korn, Judas Priest en Five Finger Death Punch. Er zullen heel wat agenda’s en planningen moeten worden uitgespit om een geschikte vervanger te vinden.

Kanshebbers

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? GojiraGojira: Hellfest kondigde aan dat hun eigen Franse helden een exclusieve festivalshow zouden brengen die nergens anders in Europa te zien zou zijn. Nood breekt wet en het lijkt er dan ook op dat Gojira de gaatjes aan het opvullen is die Avenged Sevenfold heeft geslagen. Jaar na jaar klimt de band gestaag omhoog op de festivalaffiches.

Misschien wordt het tijd dat ze de hoogste plek innemen. Een maand later is de band trouwens te zien in Vorst Nationaal, maar het zou te gek voor woorden zijn om een headliner spot op Graspop te laten liggen.

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? GhostGhost: Een tweede band die stilaan de weg naar de grote jongens vindt. Papa Emeritus IV en zijn kardinalen hebben wat betreft de zomer geen druk programma in het vooruitzicht. Wat hen betreft is er dus zeker een mogelijkheid om te headlinen op Graspop. De bevestiging zal waarschijnlijk nog even op zich laten wachten, want Ghost staat op 3 mei in Vorst Nationaal.

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? EmperorEmperor: Het leek er lange tijd op dat de Noorse blackmetalband een rustige festivalzomer tegemoet ging, maar met mondjesmaat kondigen ze nu toch hun eerste data aan. Zo tekenden ze al present voor het Nederlandse festival Into The Grave dat amper een week voor Graspop plaatsvindt. Vijf jaar geleden stond de band al hoog op de affiche van Graspop. Wie weet kapen ze dit jaar de allerhoogste plek weg.

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? Channel ZeroChannel Zero: Twee jaar lang moest iedereen het zonder grote festivals doen. Onze Belgische bands verdienen daarom wat ons betreft een extra zetje. We denken dan meteen aan de grootste metalband van België, Channel Zero. Franky en zijn kornuiten kregen tot nu toe nog niet de kans om hun 30-jarige bestaan te vieren. Waar kan dat beter dan op het grootste metalpodium van het land? Als hij enkele bakken Turbeau bier trakteert, zijn we Avenged Sevenfold gegarandeerd heel snel vergeten.

Alex Agnew: Excuseer? Een comedian op het hoofdpodium van Graspop? Op 18 juni zal mijnheer Agnew het gepeupel in Werchter al verblijden met zijn komst naar de festivalweide. Wist zijn planningsassistente dan niet dat het op dat moment ook Graspop is en dat zijn doelpubliek daar te vinden is? Alex, wat dacht je van een generale repetitie op de Stenehei? Pretty please?

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? My Chemical RomanceMy Chemical Romance: We zetten nog een joker in. Deze band was dé comback van het jaar 2020 tot een niet nader genoemd virusje daar anders over besliste. Ondertussen zijn we twee jaar verder en staat er een stevige Europese tour op de agenda van de band. Wat blijkt, door omstandigheden hebben ze een weekje vrij tijdens Graspop. De enige vraag die rest is of de Amerikaanse band wel hard genoeg is voor het publiek op Graspop.

*Very Special Guest: wie Graspop zegt, weet dat Hellfest niet veraf is. De headliner van dat festival is op zaterdag 18 juni een ‘Very Special Guest’. Als je het ons vraagt is het goed mogelijk dat die gast bovengenoemde band is.

Waterkansje

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? Guns & RosesGuns N’ Roses: Axl Rose en Slash hebben verschillende Europese festivals op de agenda staan met enkele vrije dagen tijdens Graspop. De organisatie zal wel een stevig spaarpotje moeten aanspreken om deze band te strikken en voldoende plek moeten voorzien om de gigantische productie van de heren neer te zetten in Dessel.

Rond System of a Down is het momenteel bijzonder stil. In 2020 en 2021 hadden ze mooie festivalplannen, maar helaas was de tweede annulatie er één te veel. Moeten we wachten tot 2023? Lamb of God komt pas in augustus naar Europa en zien we eerder passen op de Metalday van de Lokerse Feesten dan op het hoofdpodium van Graspop. Hetzelfde geldt voor de heren van Limp Bizkit.

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? Parkway Drive

Er wordt al jaren geschreven dat Graspop de hoofdacts moet verjongen. Wat dat betreft denken wij in de eerste plaats aan Parkway Drive, maar dan moeten de bandleden wel hun vakantieplannen tijdens de zomer aan de kant schuiven. Ook Amon Amarth voorziet de eerste Europese tourplannen pas in september, na een lange zomervakantie. Rob Zombie komt voorlopig zelfs helemaal niet naar Europa en staan enkele Amerikaanse festivals op de agenda.

Wie vervangt Avenged Sevenfold alvast niet!

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? KISSWie kunnen we al schrappen? KISS staat twee weken eerder al in het Sportpaleis en hun ‘End Of The Road World Tour staat tijdens Graspop in Scandinavië. Slipknot mogen we ook vergeten, zij staan tijdens Graspop in Las Vegas. Maar we zien wel nog een waterkanjse voor Pukkelpop. Mötley Crüe heeft dankzij Netflix weer jonge zieltjes gewonnen (en elkaar), maar zij doen met Def Leppard in Juni een ‘North American Stadium Tour‘. In 2023 dan maar?

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? Rage Against The MachineOok Rage Against The Machine heeft momenteel slechts enkel Europese data in augustus. Ozzy herneemt zijn tourplannen pas in 2023 dus schrijven we zijn No More Tours 2op voor volgend jaar. Nine Inch Nails zou een zeer mooie toevoeging zijn aan de affiche, maar helaas staan er al enkele UK-data in de agenda. Tool staat dan weer op Bonnaroo aan de andere kant van de grote plas.

Scorpions is inmiddels als een decennium bezig aan een afscheidstour, maar zij zijn al volgeboekt met Duitse concerten tijdens het festival. Nightwish zou perfect naast Within Temptation passen, maar tenzij ze een middagconcert op Pinkpop zien zitten moeten we ook hen niet verwachten.

Wie vervangt Avenged Sevenfold op Graspop 2022? Graspop 2022Graspop Metal Meeting 2022 vindt plaats op De Stenehei in Dessel van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni met een openingsfeest voor Combi Plus op woensdag 15 juni. Buiten dagtickets voor vrijdag 17 juni en kampeerplaatsen, is het festival reeds uitverkocht. Wie niet meer kan wachten, kan steeds nog terecht op Graspop Metal Moose op Paaszondag 17 april in het Antwerps Sportpaleis.

Graspop Metal Meeting 2022 Tickets

GMM Graspop Metal Meeting 2022