fbpx

De kanshebbers voor Pukkelpop 2022

Fuck Yeah Pukkelpop 2022De lente nadert en dat wil zeggen dat ook stilaan de festivalweides weer in bloei staan. Wie denkt aan de lente, denkt ook nostalgisch aan Pukkelpop dat traditioneel de eerste namen lost. De organisatie heeft nog een rekening openstaan na de afgelaste editie van vorig jaar. Ongetwijfeld willen ze dit jaar de rug rechten en zich bewijzen aan hun fans. Dat kan natuurlijk alleen maar door uit te pakken met stevige namen voor Pukkelpop 2022.

De Headliners?

AM Arctic Monkeys Pukkelpop 2022Arctic Monkeys: Het is al van 2009 geleden dat een jonge Alex Turner met zijn vrienden op de Main Stage van Pukkelpop stond. In augustus heeft de Engelse groep uit Sheffield een tour gepland langs enkele Europese festivalweides. Op de agenda staan nu al Sziget, Lowlands, Rock en Seine en zien we nog enkele vrije dagen tijdens Pukkelpop. Hoog tijd om nog eens een tussenstop te maken in Kiewit.

Calvin Harris: Pukkelpop is vaak een waar dansfestijn. De organisatie heeft dan ook al meer dan eens uitgepakt met een klepper van formaat om een festivaldag op de main stage af te sluiten. In 2014 viel die eer aan de Schotse DJ en producer Calvin Harris. Wat ons betreft is dit jaar het ideale moment om dat kunstje nog eens over te doen. Zeg nu zelf, een stevige set op Sziget is de gedroomde generale repetitie voor goed te knallen op Pukkelpop.

Florence + The Machine Pukkelpop 2022Florence + The Machine: Ook al van 2009 geleden, Florence Welch en haar band The Machine. De afgelopen jaren konden we ze vooral bewonderen op de weide van Werchter, maar dit jaar lijken de kaarten anders te liggen. Ondanks een zomertour door Europa staan er nog steeds geen Belgische data op het programma.

Tame Impala: Tijdens de laatste Pukkelpop (al van 2019 geleden), mochten deze Australiërs op zaterdag de main stage afsluiten. Ondanks een sterke en visuele set, viel de festivaldag letterlijk in het water. Ze verdienen dus een herkansing en hun agenda laat dat zeker toe. Ook zij staan enkele dagen voor het festival op Way Out West en Sziget en dan is Pukkelpop nooit veraf. Hopelijk kunnen we tijdens hun set allemaal samen wegdromen en de laatste twee jaar vergeten.

Dua Lipa Pukkelpop 2022Dua Lipa: Als er iemand de achterstand van de voorbije jaren aan het inhalen is, dan is het wel popprinses Dua Lipa! Haar agenda bulkt van de data met zelfs een weekend Sportpaleis in mei. Lange tijd leek het erop dat augustus een vakantiemaand zou worden. Tot Sziget aankondigde dat ze het festival zal headlinen op woensdag 10 augustus! Een mooie kans dat de publiekslieveling een weekje later ook afzakt naar de Pukkelpopweide om haar status als popqueen op te eisen.

Bastille: Plan B(astille)? De Britten zijn enorm populair bij de jongere festivalgangers en mochten in 2017 al eens proeven van een headliner plekje. Pukkelpop durft bands al vroeg op de hoogste plek van de affiche te zetten en dat pakt meestal goed uit. Augustus is een drukke maand in hun festivalagenda, maar tijdens Pukkelpop hebben ze zeker nog voldoende gaatjes vrij.

Slipknot Pukkelpop 2022Slipknot: Mogen we een joker inzetten en mag het dan iets steviger? Het is al enkele jaren geleden dat Pukkelpop nog kon uitpakken met een headliner vol stevige gitaren en drums. Natuurlijk krijgt Graspop steeds de voorkeur bij deze bands. Ook Alcatraz en de metalzondag van de Lokerse Feesten weten steeds de hardere bands af te snoepen, maar dit jaar ligt er nog een groot stuk snoep voor het grijpen.

Slipknot staat een week voor Pukkelpop in Scandinavië en tijdens de donderdag van Pukkelpop staan ze net over de Belgische grens op Cabaret Vert. Een niet te missen kans voor de organisatie om de Amerikaanse nu-metal band over de weide te laten razen.

Nog meer kanshebbers voor Pukkelpop 2022!

The Opposites Pukkelpop 2022Dan kijken we natuurlijk naar de jarenlange broederband met Lowlands! Daar staan mooie namen als The Opposites, Bring Me The Horizon, BadBadNotGood, Glass Animals, James Blake, Jungle, Lewis Capaldi, Liam Gallagher, Mahalia, Michael Kiwanuka, Noisia, Pendulum, Rüfüs Du Sol, Sam Fender, Slow Thai, Tash Sultana en meer.

Datzelfde weekend vindt in Oostenrijk het FM4 Frequency Festival plaats. Bands als AnnenMayKantereit, Anne-Marie, Camo & Krooked, Cavetown, Culture Shock, Fever 333, LaBrassBanda, Macky Gee, Palaye Royale, Vini Vici en Wilkinson prijken daar op de affiche.

Pukkelpop 2022Als we nog noordelijker gaan, zien we dat vlak voor Pukkelpop nog drie Scandinavische festivals op het programma staan: Way Out West, Flow en Øya. Ook daar worden traditioneel heel wat namen gedeeld en bij het verkennen van de affiche zien we onder andere Caribou, First Aid Kit, Jamie XX, Robyn, AJ Tracey, Fontaines DC, Girl In Red, Ibe, Little Simz, King Gizzard & The Lizard Wizard, Princess Nokia, Sigrid, The Tallest Man On Earth, Ty Segall, Yung Lean en meer.

De Belgen?

Pukkelpop 2022Zijn er artiesten die een thuismatch willen spelen na 2 jaar zonder grote festivals? Wat dacht je van zowat iedereen? De organisatie heeft keuze zat om een groot aantal acts van eigen bodem in te plannen. Wil je weten welke Belgen naar Pukkelpop 2022 komen? Blijf ons dan zeker volgen!

Pukkelpop 2022 vindt plaats op de Pukkelpopweide in Kiewit van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus. Tickets en meer informatie zijn binnenkort beschikbaar. Wie de organisatie nog van inspiratie wilt voorzien, kan nog steeds zijn wenslijstje doorgeven via de website van het festival.

Pukkelpop 2022 vindt plaats op de Pukkelpopweide in Kiewit van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus