fbpx

Onze aanraders voor Graspop 2023

Nog minder dan een week tot Graspop 2023 van start gaat. Met 5 volwaardige podia en heel wat randanimatie is kiezen meestal verliezen. Toch hopen we het verlies binnen de perken te houden door jullie verder te helpen met onderstaande aanraders.

Onze aanraders voor Graspop 2023Zo heb je extra tijd om het festivalterrein te verkennen of om de laatste keuzes te maken in de timetable. Gebruik onze checklist om binnenkort je zak te maken en controleer al eens of je campingspullen nog fris ruiken na een nat voorjaar. Voorlopig ziet het er naar uit dat het weer prachtig weer gaat worden, dus neem gepaste zomerkledij mee. Wie nu al zin heeft in een fris festivalpintje, kan alvast Skullies opladen. Vergeet zeker de app niet te downloaden, zodat je alle informatie bij de hand hebt.

Aanraders Graspop 2023 voor donderdag 15 juni

Molybaron Hellfest 2022Molybaron (12u – 12u40) Metal Dome: Vorig jaar kregen ze al de eer om de The Slope van Rock Werchter te openen op vrijdag. Dit jaar mogen ze als allereerste een podium bestijgen op Graspop 2023. Een werk waar ze stilaan specialisten in worden. Kenners duwen de band richting de progressieve rock, maar wij volgen pas als ze die progrockers een hele dag in een Ierse pub steken. Met een fris pintje in de hand is dit de ideale combinatie om je Graspop parcours te starten.

ENDEnd (12u40 – 13u20) Jupiler Stage: We houden er meteen tempo in, want meteen na Molybaron kan je een sprintje trekken naar End. Voor wie nog niet van de band heeft gehoord, ze bestaat uit leden van Counterparts, The Dillinger Escape Plan en Fit For An Autopsy. Ambachtelijke hard- en metalcore uit de onderste regionen van de scene. Klaar voor de eerste circle pit van het festival?

Prophets of RageTom Morello (15u10 – 16u) South Stage: Voorlopig nog geen terugkeer naar Europa voor Rage Against The Machine! Tijd genoeg voor Tom om dan maar zelf op pad te gaan. Met ook de catalogus van Audioslave, The Nightwatchman en Prophets of Rage in zijn broekzak, hoeft deze legende eigenlijk geen verdere intro meer. Een lekker stukje rockgeschiedenis die erom schreeuwt om je luchtgitaar boven te halen.

Aanraders Graspop 2023 voor vrijdag 16 juni

Black MirrorsBlack Mirrors (12u – 12u40) Metal Dome: Ondanks een sterk debuut, dat werd beloond met een platendeal bij Napalm Records, bleef deze Brusselse band toch rondzwerven in de underground scene. Een genre kunnen we er niet op plakken, maar frontvrouw Marcella Di Troia heeft een trio achter haar staan dat het beste van de jaren ’90 naar boven haalt. Zo halen gitaristen Pierre en Pierre grooves en grunge op EPO uit hun tokkelkast. Een ideale opwarmer voor de 2de dag.

HeidevolkHeidevolk (15u50 – 16u5) Marquee: Om 15u50 wordt er op de hoorn geblazen en moeten de troepen verzamelen in de Marquee. Blijkbaar bleven er nog enkele Vikings achter in Nederland. Wie Gelderland zegt, denkt niet meteen aan folkmetal, maar met 7 platen in de achterzak heeft deze band zijn vaste plek in het genre verdiend. Je hoeft geen talenknobbel te zijn, want buiten enkele uitzonderingen zingen ze hun repertoire volledig in het Nederlands. HEF JE HOORNS OP!

FinntrollFinntroll (17u20 – 18u10) Marquee: Nog meer Vikings op Graspop 2023. Finntroll is de ideale voorbereiding op Amon Amarth. De Scandinaven zingen in hun eigen taal. Wie deze machtig is kan alleen maar bewondering hebben voor de creatieve teksten doorspekt met donkere humor en eerbied voor de natuur. Black metal heeft nog nooit zo vrolijk geklonken, maar diepgelovige Christenen kunnen beter afzakken naar Airbourne en Hatebreed.

Aanraders Graspop 2023 voor zaterdag 17 juni

SchizophreniaSchizophrenia (14u10 – 14u55) Marquee: De Belgische metalscene boomt en brengt meer Vlaamse toppers voort dan het wielrennen. Schizophrenia is ook zo’n toptalent uit Antwerpen en nog maar enkele jaren actief. Zo hebben ze net 1 langspeler uitgebracht ‘Recollections Of The Insane’. Op de plaat horen we volgens kenners een meer extreme kant van deathmetal en zoals de naam al doet vermoeden zijn de kerels een beetje knettergek. Als die zotte kant naar boven komt, krijgen we een sneltrein die de Marquee zal overdonderen.

CycloneCyclone (15u35 – 16u20) Marquee: Een comeback uit ons eigen Vilvoorde! In de jaren ’80 was de band Belgische top in het genre en mocht het zelfs openen voor grootse bands als Metallica, Anthrax en Slayer. Helaas ging in ’93 de stekker eruit en stond de groep dus nooit op Belgisch grootste metalfestival. Sinds 2019 begon het weer te kriebelen bij oprichters Guido Gevels en Stefaan Daamen.

Het was Cyclone of niks meer! Met enkele nieuwe jongens werd Cyclone nieuw leven ingeblazen en serveren ze weer old-skool trashmetal van de bovenste plank. Zo heeft Vilvoorde na One Ethic weer een stevige metalband.

RancidRancid (19u55 – 20u55) North Stage: Rancid is eindelijk nog eens terug in Europa. Nu Groezrock er niet meer is om deze jongens op hun podia te zetten, moet Graspop dat maar doen. In de tijden van de poppunk zat Rancid een beetje in een hoekje, maar de ene na de andere klassieker volgde wel. Met ska-invloeden en top album ‘…And Out Come the Wolves’ uit de pen, kan er eerst nog luchtig gefeest worden voor het brute geweld van Pantera, Parkway Drive en Slipknot de weide overspoelen.

Aanraders Graspop 2023: Zondag 18 juni

Hippotraktor Das FestHippotraktor (12u30 – 13u10) Marquee: Nog meer Belgisch talent en de derde band die komende editie van de Zenne naar de Stenehei stroomt. De Mechelaars hebben met ‘Meridianeen mooie debuutplaat, die volgens kenners zelfs niet te onderschatten en van wereldtop is. We zijn zeer benieuwd of deze Mechelse tractor dan ook de Desselse weide kan omploegen. We kunnen alvast een stevig portie kabaal gebruiken om de laatste dag goed te starten.

BloodywoodBloodywood (15u20 – 16u) Jupiler Stage: Is het een foute nu-metal coverband? Is het een antwoord op ‘Apu van de nightshop‘? Wat als Fleddy Melculy in India ontstaan was? Het begon als een parodie, maar nu heeft Bloodywood een eigen plaat ‘Rakshak‘. Na het luisteren van de debuutplaat hebben we eigenlijk geen idee wat er staat te gebeuren, maar we verwachten een aardbeving van Indische grootorde en een flinke portie humor. Zowel wij als de organisatie zijn niet verantwoordelijk voor oorbloedingen.

Hellmut Lotti goes GraspopHellmut Lotti Goes Metal (17u40 – 1830) Metal Dome: Het begon als een grapje van Radiozender Willy, maar Helmut Lotti’s cover van ‘Run To The Hills‘ verraste heel metalliefhebbend Vlaanderen. Lotti en rock-n´-roll zijn nochtans geen onbekenden, want hij staat al veel langer bekend als grote Presley fan. We mogen niet vergeten dat de man een ongelooflijke stem heeft waar weinig frontmannen aan kunnen tippen.

We kunnen alvast niet wachten hoe hij de grootste metalklassiekers volgens eigen recept zal brengen. Je kan voor of tegen zijn, maar we zijn er zeker van dat de Metal Dome te klein zal blijken. Het is alvast een uniek optreden op Graspop 2023 en maakt zijn aanwezigheid metalmuziek weer een pak toegankelijker voor het grote publiek.

Onze aanraders voor Graspop 2023 met Bizkit Park voor de donkere nachtuilenWie het niet met ons eens is kan natuurlijk zelf zijn keuze maken via bovenstaande playlist van Graspop 2023. Ook voor de donkere nachtuilen hebben we nog een tip! Ervaren Graspoppers kennen al jaren Carl en Rock The Fox die de boel op stelten zetten tot zonsopgang, maar wie voor ons ook elk jaar zou mogen terugkeren is Bizkit Park. De mannen staan in hun trainingspak op donderdag van 1u tot 4u in de Metal Dome.

We hebben het niet zo voor coverbands, maar zij brengen het met zoveel originaliteit en energie dat je geen seconde kan stilstaan. Na 3u Guns & Roses is er niets beter dan een party like it’s 1999.

Graspop 2023

Onze aanraders voor Graspop 2023Eerder wist de organisatie al Guns N’ Roses te bevestigen voor donderdag 15 juni en mochten we vernemen dat Ghost de eerste festivaldag tot een goed einde zal brengen. Een dag later komen Gojira en Machine Head de weide platwalsen. Op zaterdag zakken Slipknot en Parkway Drive af naar Dessel. Mötley Crüe en Def Leppard mogen het festival afsluiten op zondag. Daarnaast had de organisatie al 103 namen en 28 namen bekend gemaakt.

Graspop Metal Meeting 2023 vindt plaats op De Stenehei in Dessel van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni met een openingsfeest op woensdag 14 juni. De ticketverkoop voor Graspop 2023 loopt via Ticketmaster. Alle ticketinformatie voor Graspop Metal Meeting 2023 kan je hier terugvinden, maar voorlopig kan je alleen nog dagtickets aankopen voor vrijdag en zondag. Wie wil verblijven in Metal Park, Metal Town en Camping Inferno is er helaas ook aan voor de moeite.

Graspop Metal Meeting 2023 Tickets

Graspop Metal Meeting 2023
Graspop Metal Meeting 2023