fbpx

Guns N’ Roses onthult wereldtournee met Graspop 2023

Guns N’ Roses onthult wereldtournee met Graspop 2023Guns N’ Roses gaat in 2023 nog op wereldtournee! De band was al even aan het teasen, maar maakt dan eindelijk hun agenda voor dit jaar bekend. Meteen kent Graspop 2023 hun headliner voor donderdag 15 juni. Axl Rose en Slash sluiten dan de South Stage af.

Eerder wist de organisatie al Mötley Crüe en Def Leppard te bevestigen voor zondag. Op zaterdag zakken Slipknot en Parkway Drive af naar Dessel. Ghost mag de eerste festivaldag tot een goed einde brengen en een dag later komt Gojira de weide platwalsen. Daarnaast heeft het festival nog 103 namen bekend gemaakt.

Graspop Metal Meeting 2023 vindt plaats op De Stenehei in Dessel van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni met een openingsfeest op woensdag 14 juni. De ticketverkoop voor Graspop 2023 zal op zaterdag 26 november om 10u van start gaan via Ticketmaster. Alle ticketinformatie voor Graspop Metal Meeting 2023 kan je hier terugvinden.

Graspop Metal Meeting 2022 Tickets

Guns N’ Roses onthult wereldtournee met Graspop 2023
Guns N’ Roses onthult wereldtournee met Graspop 2023
Guns N’ Roses

Guns N’ Roses werd in 1985 opgericht door zanger Axl Rose, Tracii Guns, Izzy Stradlin, Duff McKagan en Robbie Gardner na het samenvoegen van L.A. Guns en Hollywood Rose. Bij het eerste geplande optreden konden Guns en Gardner niet verschijnen, waarna McKagan zijn best deed alsnog muzikanten te vinden. Hij was het die gitarist Slash en drummer Steven Adler van Hollywood Rose toevoegde.

Van Appetite for Destruction werd meer dan 28 miljoen exemplaren verkocht. Kort na het begin van de opnamen van de Use your illusion albums verliet Steven Adler de band. Guns N’ Roses werd versterkt met Matt Sorum en Dizzy Reed. In deze samenstelling werd in 1991 Use Your Illusion I en Use Your Illusion II uitgebracht. Hierna verliet Izzy Stradlin de band en werd hij vervangen door Gilby Clarke.

In 1993 kwam een nieuw album uit “The Spaghetti Incident?” en de jaren erop viel Guns N’ Roses langzaam uit elkaar tot dat in 1997 van de oorspronkelijke bezetting uiteindelijk Axl Rose overbleef. In 1998 vormde Axl Rose een nieuwe Guns N’ Roses met Josh Freese, Tommy Stinson, Robin Finck, gitarist Paul Huge en Dizzy Reed. Guns N’ Roses bleef problemen hebben met hun bezetting en concerten. De tours raakte niet altijd uitverkocht en kreeg te maken met rellen doordat Axl Rose niet altijd kwam opdagen. In 2002 werden zelfs alle resterende concerten opgeschort. Het album Chinese Democracy is uiteindelijk op 21 november 2008 verschenen.