fbpx

Dit was de Punkrockavond van de Lokerse Feesten 2022

Dit was de Punkrockavond van de Lokerse Feesten 2022Maandagavond trokken we ons leukste bandshirt aan en begaven we ons richting de Grote Kaai in Lokeren voor de Punkrockavond van de Lokerse Feesten 2022. Een afsluitende hoogmis voor de punkrockers na een stevig weekend op Brakrock. De organisatie weet ook dit jaar voor het gezellige festival elke vierkante centimeter van de Lokerse parking te gebruiken en het beste te serveren aan zijn bezoekers.

Meer dan voldoende togen, een cocktail bar met een ruim aanbod, een Belgian beer bar met meer dan 20 verschillende bieren, een koffiebar en een eethoek met lokale specialiteiten. Zelfs de echte foodies komen aan hun trekken met eetstandjes buiten het terrein aan de Grote Kaai en een foodtruckzone op enkele minuten stappen. Voor het buikspek geen gebrek en dan was het tijd voor de bands.

Anti-Flag #LF22 ©
Anti-Flag #LF22 ©

Anti-Flag (****) stampt al 30 jaar lang tegen de schenen van alles wat misloopt in onze huidige maatschappij. Dat kwamen ze natuurlijk ook doen aan de Grote Kaai die al snel volliep met punkers die meebrulden met hun protestliederen. De Amerikanen uit Pittsburgh, Pennsylvania kregen jammer genoeg slechts 35 minuten de tijd om het publiek in te pakken. Ze besloten daarom om er een greatest hits show van te maken en startten vurig met The Press Corpse en Die for the Government.

Halfweg de set kregen we een voorproefje van de nieuwe plaat met LAUGH.CRY.SMILE.DIE, waarna de middelvingers de lucht in gingen voor Fuck Police Brutality. Nadien kregen we nog een mash-up van enkele minuten punkgeschiedenis geserveerd met Should I Stay or Should I Go, God Save the Queen, Rise Above, Fall Back Down, If the Kids Are United, She en natuurlijk Blitzkrieg Bop. Afsluiten deed de band met American Attraction en Brandenburg Gate. Anti-Flag klinkt af en toe niet al te zuiver, maar het was kort, stevig en krachtig zoals het echte punkers betaamt.

Sons #LF22 © Lore Steveninck
Sons #LF22 © Lore Steveninck

Sons (*****) kwam om te scheuren en heeft dan ook alles kapotgescheurd! Met een korte, maar krachtige set speelden de jongens uit het pittoreske Melsele een stevige thuismatch. De band neigt naar garagerock, maar dat kon het punkpubliek meer dan bekoren. Met Succeed, Waiting on My Own, Naughty, Sweet Boy, Nothing, I Need a Gun en afsluiter Ricochet kregen we ook hier het beste van hun twee plaatjes, maar bewijzen ze vooral dat ze als band een enorm potentieel hebben. Sons heeft wederom hun stevige live reputatie bevestigd en de parking werd eens goed door elkaar gerammeld.

The Interrupters #LF22 © Lore SteveninckThe Interrupters (****) kwam bewijzen dat ska-punk allesbehalve dood is. Aimee en de broers Bivona creëren een zeer toegankelijke en dansbare ska-punk. Ze vlogen er meteen in met Take Back the Power. Nadien wisselen ze het tempo in de set mooi af met enkele minder bekende tracks om dan meteen weer te knallen met She Got Arrested.

We kregen ook wat nieuw werk te horen van hun album In The Wild, waar Aimee een extra portie zanglijnen voor zich neemt. Terug tijd om wat harder te knallen en er weer een echt ska-feestje van te maken. Om het feest compleet te maken kregen we nog Sorrow van Bad Religion en grote hits als Gave You Everything en She’s Kerosene om af te sluiten.

Heideroosjes #LF22 © Creeping Mac Kroki
Heideroosjes #LF22 © Creeping Mac Kroki

De Heideroosjes (*****) mochten invallen voor Bad Religion! Na een pauze van 3 jaar, was Lokeren het eerste optreden van de band. Zoals echte Nederlanders, hebben ze nog een deel van een Franse camping moeten halen, maar van die pauze was echter niets te merken. De goed geoliede machine draaide meteen op volle toeren met Break the Public Peace als opener. Dan was het meezingen geblazen met Time Is Ticking Away en konden we meebrullen op Huilie Huilie en knaller Damclub Hooligan.

Na wat Engelstalig werk gingen ze weer de Nederlandse toer op met Lekker belangrijk en het emotionelere Ik zie je later. Onder het genot van een extra pintje om de keel te smeren, keelden we mee op de tonen van Iedereen is gek en Jonnie & Anita. We waren op dit moment al lang vergeten dat de Heideroosjes eigenlijk invallers waren en toen smeten ze er nog een cover bovenop met 21st Century Digital Boy. Als klap op de vuurpijl werden we getrakteerd op I’m Not Deaf, Ik wil niks!, Klapvee, een punkversie van Madammen Met Een Bontjas en Tering Tyfus Takketrut. Zoals de traditie het wil, sloot de band af met United Scum. Nee, we hebben Bad Religion niet gemist, de organisatie heeft hier last-minute een mooie klepper gescoord.

Flogging Molly #LF22 © Sven Dullaert
Flogging Molly #LF22 © Sven Dullaert

Flogging Molly (****) had de ondankbare taak om een mooi vervolg aan de Heideroosjes te breien. De heren hadden geen andere keuze dan te openen met hun grootste hit Drunken Lullabies. Het Iers volksfeest was meteen begonnen om niet meer te eindigen. Het klinkt af en toe ruw, maar met een extra biertje in de hand wordt het feest alleen maar volkser. Het publiek vond halverwege de set geen beter idee dan op zijn Marie-Louise gewijs een roeiboot te vormen.

Flogging Molly staat intussen al 25 jaar op de planken en vierde het 2de deel van de set met hits als Devil’s Dance Floor, If I Ever Leave This World Alive, What’s Left of the Flag en The Seven Deadly Sins. Wij zeer fier dat we dat nog allemaal uit een verzopen brain konden halen. We moeten er geen tekening bij maken dat dit punkrockfeest een mooie afsluiter had en het publiek zich kostelijk geamuseerd heeft. Bijna wilden we een ster afnemen. Bier in het publiek gooien wordt zeer geapprecieerd, maar een blik Guinness is geen hol waard in ons land en zeker niet met een zeer aantrekkelijke Belgian Beer Bar achter ons.

Natuurlijk vergeten we Dirk, Heisa, Cucamaras en Meltheads niet, maar daar waren we niet lang genoeg om een oordeel over te vellen. Volgend jaar opnieuw een stevige punkrockavond op de Lokerse Feesten? Dropkick Murphy’s zijn toevallig in de buurt en zouden volgens ons de kers op taart van dit geweldige punkrock feest zijn.

Lokerse Feesten 2022

Grote Kaai Lokerse Feesten 2022De Lokerse Feesten van 2022 zijn nog volop aan de gang en gaan stilaan het laatste weekend in. Kraftwerk en 2ManyDjs trekken het 2e feestweekend op gang. Op zaterdag 13 augustus kleurt de Grote Kaai Vlaams en Louis Tomlinson sluit de Lokerse Feesten 2022 af. Verken nu al het festivalterrein voor de komende dagen en vergeet je timetable niet of download de app waar je alle festivalinformatie bij de hand hebt.

De 47e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats tot en met zondag 14 augustus 2022 op de Grote Kaai in Lokeren. Tickets voor de Lokerse Feesten zijn nog beschikbaar via de website, waar je ook Food&Drink tickets kan kopen aan 30 euro per 10 stuks of een plekje op de camping vanaf 14 euro per dag. Je kan vandaag of de komende dagen nog steeds tickets aan de inkom kopen.