fbpx

Onze aanraders voor Brakrock 2023

Brakrock 2022 Circle JerksNog één week tot de poorten van Brakrock 2023 openen. Het festival is na het verdwijnen van Groezrock dé Belgische hoogmis van de punkscene. Drie podia voor scheurende gitaren met de Riverstage, Woodstage en Ruinstage. Die laatste krijgt een upgrade en aan de Belgian Beer Bar zal je naast stevig bier ook kunnen genieten van akoestische sessies. Dat betekent ook extra keuzes maken in het programma, want Brakrock is een punkfestival in zijn ruwste vorm. De bands volgen elkaar zeer snel op, het tempo is zowel voor als op de podia enorm hoog.

Met onze aanraders heb je gelukkig extra tijd om het festivalterrein te verkennen of de laatste keuzes te maken in de timetable. Gebruik onze checklist om binnenkort je zak te maken en controleer je campingspullen na een vorig zwaar gitaarfestival.

Aanraders Brakrock 2023 voor vrijdag 4 augustus

The Stitches (14u45 – 15u20) WoodstageThe Stitches (14u45 – 15u20) Woodstage: Zoals we al eerder aangaven, Brakrock is een punkfestival in zijn ruwste vorm. Geen betere band om het festival te openen dan deze punkers uit Orange County die het genre brengen zoals ze dat deden in de jaren ’70. De laatste keer dat ze op Europese festivalgronden stonden, is intussen al bijna 10 jaar geleden. Om hun 30e verjaardag te vieren, komen ze eindelijk nog eens terug naar het Europese vasteland en Duffel. Pogo! Pogo! Pogo!

The Dickies (16u40 – 17u20) RiverstageThe Dickies (16u40 – 17u20) Riverstage’46 years and counting’! De grondleggers van de pop-punk komen naar de Belgische bakermat van de punk! Green Day, The Offspring en Fat Mike hebben allemaal hun mosterd gehaald bij deze legendarische band en staan nog steeds zeer hoog op hun lijstje! Veel meer intro heb je niet nodig. Smeer die keel goed in en TRA LA LA, TRA LA LA, LA! TRA LA LA, TRA LA LA, LA!

Hans Roothooft - F.O.D (18u45 - 19u25) Acoustic StageHans Roothooft (18u45 – 19u25) Acoustic Stage: Hans kennen we als frontman van F.O.D. Een band die erom bekend staat als een TGV door zijn set te rollen, maar Hans is meer dan dat. Zo heeft hij met ‘skeletons’ een intiemere en warmere plaat gemaakt. Een lager tempo dan wat we gewoon zijn, maar een ideaal rustmoment op de eerste dag voor we de avond in knallen. We hopen alvast dat de Belgian Beer Bar ook een heerlijke rum of whisky onder de toog heeft staan om deze set helemaal te volmaken.

Cigar @ Brakrock 2019 © Martin Larhammar
Cigar @ Brakrock 2019 © Martin Larhammar

Cigar (23u05 – 23u45) Ruinstage: Een zeer ondankbare taak om op hetzelfde moment geprogrammeerd te staan als Pennywise. Deze band werd midden jaren ’90 ontdekt door gitarist Fletcher Dragge. Na een woelig verleden van vooral veel pauzes waren ze in 2019 in een nieuwe bezetting helemaal terug. Met een nieuwe plaat The Visitor serveren ze skatepunk van de bovenste plank. Voor wie het toch spijtig zou vinden om Pennywise te missen, de heren van deze laatste band staan enkele dagen later ook op de Lokerse Feesten.

Aanraders Brakrock 2023 voor zaterdag 5 augustus

The Scabby Knees (11u55 – 12u25) RiverstageThe Scabby Knees (11u55 – 12u25) Riverstage: Veel verser kan talent niet zijn. Helemaal uit Westerlo om de middag van dag 2 op gang te schieten. Hun eerste plaat ‘Fragments’ staat vol pop-punk meezingers die ons meteen doen denken aan The Menzingers. Buiten het feit dat die plaat smaakt naar meer, kunnen we er nog niet veel over kwijt. We kunnen niet wachten om de band samen met jullie te ontdekken.

For I Am (12u55 – 13u25) RiverstageFor I Am (12u55 – 13u25) Riverstage: Alweer een band van Belgische makelij. Ze stonden eerder al enkele malen op Groezrock en mogen deze zomer zelfs een tweede keer Punk Rock Holiday aan hun palmares toevoegen. Dan heb je heel wat in huis en naast een stevig tempo van gitaren heb je ook nog een powervrouw met heel wat vocale decibels op de planken staan.

Janez Detd (17u10 – 17u55) WoodstageJanez Detd (17u10 – 17u55) Woodstage: Moeten we poppunk grootste van België nog introduceren? ‘Jane is determined‘ heeft alle grote festivals in ons land en ver daarbuiten al op hun erelijst staan. Zelfs de legendarische Brielpoort moest er net voor Corona aan geloven. Een bak vol met singles en meezingers die wekenlang op TMF draaiden inclusief awards. Frontman Nikolas is na een kwakkelzomer van 2022 weer volledig in vorm en klaar om het park op stelten zetten. Let’s go and Raise Your Fist!

Tim Van Doorn (20u20 – 21u10) Acoustic StageTim Van Doorn (20u20 – 21u10) Acoustic Stage: Tim en zijn gitaar. Tim is een artiest die zich graag opsluit op zijn zolder. Maar Tim is ook fan van punkrock. Zelfs zijn stem ademt punkrock. Ideaal geplaatst op de timetable om even te recupereren en nadien nog eenmaal alles te geven op de slotavond van het festival. De bonnekes moeten toch op. We kunnen ze dus evengoed opzuipen met een selectie van de betere bieren in de Belgian Beer Bar en de meezingers die Tim zal brengen.

Drain (21u10 – 22u10) RuinstageDrain (21u10 – 22u10) Ruinstage: The Toy Dolls zullen er ongetwijfeld een feestje van maken aan de Nete. Wie echt voor volledige chaos wil gaan, moet bij Drain zijn! Bulderende hardcore afgewerkt met een vleugje trashmetal die de ruinstage nog meer zal ruineren. Het heeft jaren geduurd voor ‘California Cursed’ bij de platenboer lag en dan nog enkele jaren corona erbovenop. Dus nu eindelijk vol gaan met die plaat!

Brakrock 2023

Eerder werden ook nog kleppers als PennywiseThe Toy Dolls, Pulley, Terror, Satanic Surfers, Good RiddanceMadball, Dog Eat Dog, H²0, Me First & The Gimme GimmesFrank Turner & The Sleeping Souls op de affiche gezet. Wie nieuwsgierig is naar Brakrock, kan onze review van voorbije zomer eens bekijken. Verder hebben we nog enkele tips voor wie zich wil wagen aan stagediven of crowdsurfen!

Brakrock Ecofest 2023 vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus in het park aan de Kasteelruïne Ter Elst te Duffel. Momenteel zijn er al combitickets te koop via de Brakshop aan 125 euro. Dagtickets zijn beschikbaar aan 70 euro en een plekje op de camping kan je reserveren voor 15 euro. Wie nood heeft aan een locker kan deze ook al reserveren vanaf 8 euro.

Brakrock 2023
Brakrock 2023
Affiche Brakrock 2023
Affiche Brakrock 2023