fbpx

De kanshebbers voor Pukkelpop 2024

De kanshebbers voor Pukkelpop 2024Voor het nieuwe jaar wensen we alle festivalgangers een fantastische festivalzomer in 2024 toe. We hopen dat jullie de kans krijgen om al jullie muzikale helden live aan het werk te zien en dat jullie nog veel mogen mogen. Voor Pukkelpoppers hebben we meteen iets extra in petto. We presenteren jullie een extra nieuwjaarsbrief waarin we vooruit blikken naar wat Pukkelpop 2024 te bieden zou kunnen hebben!

Noteer alvast donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus in je festivalagenda, want het belooft weer een extra large feestweekend te worden op de Pukkelpopweide in Kiewit.

De grote kanshebbers voor Pukkelpop 2024

De grote kanshebbers voor Pukkelpop 2024 met Queens of The Stone AgeQueens of The Stone Age en frontman Josh Homme zijn na een moeilijke periode weer helemaal terug. Na een masterclass stonerrock op Rock Werchter moest ook het Sportpaleis eraan geloven. De honger is nog niet gestild, want ze hebben nu al zin in een extra large festivalzomer in Europa. Begin juni strijken ze neer op het Duitse Rock am Ring en gaan vandaaruit verder tot enkele Scandinavische festivals een week voor Pukkelpop.

Keren ze na 10 jaar eindelijk nog eens terug naar de Pukkelpopweide of steekt er nog een ander Belgisch festival stokken in de wielen?

De grote kanshebbers voor Pukkelpop 2024 met Lana Del ReyDe laatste jaren krijgen we steeds meer sterke vrouwen bovenaan de affiche van Pukkelpop. Zo kunnen we dit jaar niet om Lana Del Rey heen. Ze heeft de voorbije jaren enkele keren ons land geskipt na een miscasting op TW Classic 2016. De performance was een 10 op 10 voor een Zomerse valavond, maar dit viel volledig in het niets voor een publiek van een andere generatie.

Nochtans heeft België met Pukkelpop een festival dat ideaal valt voor haar melancholische alternatieve pop. Zeker nu ze enkele dagen later bij de buren van het Franse Rock en Seine staat, zien we haar al schitteren op de Main Stage in Kiewit.

De grote kanshebbers voor Pukkelpop 2024 met Stormzy

Ondanks festivals als Les Ardentes en Dour, ontvangt Pukkelpop al jaren de grootste namen uit de hiphopscene. Dan denken we in de eerste plaats aan Stormzy. De look a-like van onze eigenste Lukaku heeft al een afspraak met Sziget en het Britse Boardmasters dat beide enkele dagen voor het Hasseltse festival valt. Onverwacht en vooral omdat het moest door het uitvallen van onze eigen Maestro, mocht hij het voorbije jaar Werchter headlinen.

Aan kwaliteit geen gebrek, dus dat mag hij zeker nog eens overdoen voor een publiek dat hem erg weet te appreciëren.

De grote kanshebbers voor Pukkelpop 2024 met Sam Smith

We hadden Sam Smith hoog op ons lijstje staan voor Werchter Boutique. De Brit staat dan ook bovenaan de affiches van enkele festivals die net voor Rock Werchter vallen. Inmiddels kondigen ook Sziget en enkele andere festivals in augustus de Brit aan. Het Sportpaleis moest er eerder al aan geloven met veel glitter, glamour en waarschijnlijk een heel boze kuisploeg. We kunnen ons dus niet inbeelden dat Sam ons land zal overslaan.

Voor België heeft dit confettikanon nog niets aangekondigd, dus misschien heeft Pukkelpop al een headliner met veel glitter en glamour gepland?

Dansen Dansen Dansen op Pukkelpop 2024!

Dansen Dansen Dansen op Pukkelpop 2024 met Fred AgainDe weg ligt volledig open voor Fred Again om dit jaar Pukkelpop te veroveren. Het Festivalpark aan de Demer is nog herstellende na de aardbeving in The Barn en als er een plek is waar ze nog harder kunnen feesten, dan kan dat alleen maar de Pukkelpopweide zijn. Zeker nu zijn agenda al volgepropt is met Europese festivals in augustus, zien we geen graten in eentje meer of minder. Maar liefst meer dus.

Op de Main Stage van Pukkelpop hoeven we alvast geen rode kruizen te vrezen, alleen maar 99% kans op een knallend feest.

Dansen Dansen Dansen op Pukkelpop 2024 met Charlotte De Witte

Er staat nog een rekening open tussen Charlotte De Witte en Pukkelpop. Ze mocht de festivalzaterdag van 2022 tot een goed einde brengen, maar helaas liet de techniek haar meermaals in de steek. Ze bleef hopeloos de beats doorduwen om er toch nog iets van te maken, maar je wenst niemand zo’n pech toe. Zeker niet als het om één van de beste DJ’s van het land gaat. Als ze I Love Techno deels terugbrengen naar Flanders Expo met KNTXT, dan is een plekje op de Main Stage van Pukkelpop maar een kleine moeite.

Dansen Dansen Dansen op Pukkelpop 2024 met LCD Soundsystem

Er staat nog niet veel in de agenda van James Murphy, maar enkele dagen na Pukkelpop staat hij met LCD Soundsystem wel op het Londense All Points East als headliner. Na enkele jaren van afwezigheid hebben ze de festivals om uit te kiezen, want ook Down The Rabbit Hole 2024 heeft ze inmiddels weten te strikken. Deze ‘North American scum’ heeft de Belgische festivals voor het uitkiezen, maar wij zien Limburg als grootste kanshebber.

Dansen Dansen Dansen op Pukkelpop 2024 met de kanshebbers van SonneMondSterneIn Duitsland is het dansen geblazen op SonneMondSterne. Daar hebben ze bovenaan de affiche Calvin Harris en Steve Aoki staan. We vergeten de Boiler Room niet want ook 999999999, Alan Walker, Amelie Lens, Boys Noize, Brutalismus 3000, Charlie Sparks, Clara Cuve, Giorgia Angiuli, I Hate Models, Kobosil, Kontra K, Kölsch, Neelix, Oguz, Pan-Pot, Reinier Zonneveld, Trym en Vini Vici nemen plaats achter de draaitafels.

Mag het weer wat harder op Pukkelpop?

Mag het weer wat harder op Pukkelpop zoals The Shelter?Vroeger was er voldoende plek voor gitaren op Pukkelpop, maar die hebben de laatste jaren plaats moeten ruimen voor andere genres. Gelukkig voor metalheads is Alcatraz in dat gat gesprongen en vult Brakrock de leegte van The Shelter op. Ook de Lokerse Feesten bieden tradioneel een metalen hoogmis op zondag aan. Gelukkig zijn de gitaren niet helemaal verdwenen en hebben we nog enkele kanshebbers gevonden die tijd hebben tijdens Pukkelpop 2024.

Mag het weer wat harder op Pukkelpop met Idles

Niet alleen is Poppunk helemaal terug, het hele punkgenre met bijhorende herrie maakt weer opmars. Mooiste voorbeeld hiervan is Idles, Britse punkers uit Bristol die het genre een nieuwe wending geven met het nodige geschreeuw en schenengestamp tegen seksisme, racisme en kapitalisme. Net zoals het tempo van hun sets, volgen ook de albums aan de lopende band. Nummer 5 komt er al aan en ze lijken niet te stoppen. Zo staan ze begin maart in de Lotto Arena. Durft Pukkelpop teruggrijpen naar de roots en nog eens een scheurende band hoog op de affiche te zetten?

Mag het weer wat harder op Pukkelpop met Rise AgainstNu we toch bij de punkers zijn aanbeland, Rise Against staat op enkele festivals in Augustus en is absolute headliner op Punk Rock Holiday. Voor ons land denken we meteen aan Brakrock, maar we vrezen dat de podia aan de oevers van De Nete te klein zijn voor deze bulldozer uit Chicago. Pakken de Lokerse Feesten uit met een nieuwe punkdag of biedt Pukkelpop een onweerstaanbare plek aan op komende affiche?

Mag het weer wat harder op Pukkelpop met The Offspring

Hetzelfde geldt voor The Offspring. Voorlopig hebben Graspop Metal Meeting en de festivals in Werchter nog niet toegehapt. Tenzij onze jeugd nog maar eens een stevige uppercut krijgt en ze op TW Classic staan, is het dus wachten op de Lokerse Feesten of Pukkelpop. Recent zijn ze al aangekondigd bij onze buren van het Oostenrijkse Frequency en Franse Rock en Seine, daar is een plekje van de Pukkelpopweide nooit veraf.

Pukkelpop of Lokerse Feesten?

Pukkelpop of Lokerse Feesten voor Editors? Pukkelpop zet volop in op de jeugd en dat biedt opportuniteiten voor festivals als de Lokerse Feesten. Het podium aan de Grote Kaai haalt elk jaar enkele stevige kleppers binnen, dus laten we starten met een binnekopper: Editors. De band had enkele mindere jaren en begon te zakken op festivalaffiches tot de magie van The Barn weer sprankelde en de rode kruizen nog nooit zo snel aangingen.

Resultaat, ze zullen weer een volledig Sportpaleis uitverkopen en dan is een zomertripje nooit veraf. Geeft Werchter een herkansing op de Main Stage, staan ze een 6de keer op Pukkelpop of volgen ze die andere huisband van Werchter en wagen ze ook eens hun kans op de Lokerse Leesten?

Pukkelpop of Lokerse Feesten voor Mika?

Relax, Take It Easy! Mika is een unieke artiest die op zowat elk festival kan staan. Op de Main Stage, The Barn, TW Classic, Boutique, een parking aan de Grote Kaai in Lokeren of een bietenplein in Tienen? Het maakt ons eigenlijk niet uit, zolang we deze kleurrijke artiest in de zomer maar terugzien na de release van een nieuw album en waarschijnlijk een geweldige uitverkochte show in Vorst Nationaal!

Pukkelpop of Lokerse Feesten voor The Smile en Thom Yorke?

Wat is The Smile? Een supergroep die bestaat uit Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead en Tom Skinner van Sons of Kemet. Met zulke namen kan je een headliner plek opeisen. Op vrijdag 15 maart staan ze in Vorst Nationaal en dan is het uitkijken welk festival ze aankondigen. Werchter was favoriet, maar als we kijken naar hun festivalagenda, lijken Pukkelpop en Lowlands mooier in het geheel te passen. Of loopt de Lokerse Feesten weer als een derde hond heen met het been.

Pukkelpop of Lokerse Feesten voor Noah Kahan?

Noah Kahan hadden we laat op de avond in The Barn verwacht, maar helaas heeft hij al plannen op eigen bodem. Gelukkig is hij net op tijd terug om de laatste dagen van de Lokerse Feesten mee te pikken of zijn die enkele dagen pauze tijdens zijn concerten in de UK al volgeboekt aan de andere kant van het kanaal? In ieder geval zal hij alleen langskomen om een hoge spot te claimen, nadat ook Vorst Nationaal in een mum van tijd was uitverkocht.

Pukkelpop of Lokerse Feesten voor Catfish & The Bottlemen?

Catfish & The Bottlemen zijn meesters in het ontwijken van Belgische podia. De voorbije 10 jaar stonden ze amper één keer in Werchter en Kiewit. Als ze dan toch eens langskomen, verkiezen ze een klein zaaltje zoals Trix. Zijn ze echt te klein voor ons land als je Reading & Leeds mag headlinen? Neem dan misschien meteen Liam Gallagher mee. Een viering van de Britse indierock zoals op Hear Hear of past het beter in Lokeren waar Liam nog een rekening heeft openstaan sinds 2013.

Hetzelfde denken we over Pulp die heel wat jaren op de teller hebben en al een weekendje Scandinavische festivals hebben geboekt. De opties zijn er, maar een avondje Lokerse Feesten past beter op de planning van een meer ervaren festivalganger.

Nog meer kanshebbers voor Pukkelpop 2024!

A Campingflight to Lowlands ParadiseWanneer we kijken naar de festivals rondom Pukkelpop, moeten we uiteraard rekening houden met de jarenlange broederband met Lowlands! Helaas hebben ze in Biddinghuizen nog geen namen op de affiche staan, maar datzelfde weekend vindt in Oostenrijk steeds het FM4 Frequency Festival plaats.

Nog meer kanshebbers voor Pukkelpop 2024 dankzij FM4 Frequency Festival?De Oostenrijkers staan al een pak verder en hebben de voorbije maanden een eclectisch dansbaar programma samengesteld bestaande uit Camo & Krooked, James Arthur, Baby B3ns, Joey Valence & Brae, Hedex, Eksman, Mandidextrous, Sub Zero Project, Will Sparks, Timmy Trumpet, Dean Lewis, Andy C, Dillon Francis, Delta Heavy, Fox Stevenson, Juicy M, Mefjus, Daxta, Sam Feldt, Venbee, Macky Gee en Sigma.

Nog meer kanshebbers voor Pukkelpop 2024 met Zara LarssonAls we nog noordelijker gaan, zien we dat vlak voor Pukkelpop enkele Scandinavische festivals op de kalender staan met Way Out West, Flow, Øyafestivalen en Smukfest. Ook daar worden traditioneel heel wat namen gedeeld en dan denken we in de eerste plaats aan Scandinavische popster Zara Larsson die komende maand eerst nog een bezoekje brengt aan de AB.

Bij het verkennen van de affiches zien we ook Alvvays, Big Thief, Blondshell, Denzel Curry, Hammok, Jessie Ware, Julie Christmas, Kenya Grace, Nia Archives, Overmono, Suspekt, The Kills, Wednesday, Yard Act, Yaya Bey en Yussef Dayes.

Nog meer kanshebbers voor Pukkelpop 2024 dankzij Sziget

We kunnen ook niet om Sziget, het grootste muziekfestival van Europa op een eiland midden in de Donau. Het festival maakte met met Four Tet, Fontaines DC, Becky Hill, Artbat, L’impératrice, Crystal Fighters, Richie Hawtin, Honey Dijon, Dom Dolla, Anotr, Argy, Eris Drew & Octo Octa, Meute, Grandson, Liberato, Zoe Wees, Joker Out, Joesef, Warhaus, Ellen Allien, Fideles, Chloé Caillet, Amémé, Nova Twins, Dagny en Pip Blom al een deel van de affiche bekend.

Nog meer kanshebbers voor Pukkelpop 2024 dankzij Franse Festivals

Frankrijk staat niet enkel bekend om zijn wijnen, maar ook voor Rock en Seine. Daar staan dit jaar Inhaler, Jungle, Olivia Dean, Róisín Murphy en The Hives op de affiche. Le Cabaret Vert staat dan weer verder met Born of Osiris, Flogging Molly, High Vis, Mass Hysteria, Red Fang en Shaka Ponk op het programma. Slowdive, Blonde Redhead, Debby Friday en Étienne Daho zien we dan weer terug op La Route du Rock.

Als we nog verder kijken in Europa, dan zien we Two Door Cinema Club, AJ Tracey, Dimension en Son Mieux op het Slowaakse Grape. In de open berglucht van Zurich hebben ze dan weer Aurora, Jorja Smith, Marc Rebillet, Raye en WhoMadeWho weten te strikken.

De Belgen voor Pukkelpop 2024?

De Belgen voor Pukkelpop 2024 met Soulwax

Soulwax staat al bijna 30 jaar op de planken. Toch experimenteren de broers alsof ze nog steeds studerende tieners zijn. Weinig artiesten kunnen zichzelf blijven heruitvinden zoals het broederpaar Dewaele. We zijn dus razend benieuwd naar de terugkeer van de heren naar het podium en dan mag een zoveelste bezoek aan Pukkelpop niet ontbreken. Vergeet die gigantische platenbak niet mee te nemen moest er een headliner afzeggen.

De Belgen voor Pukkelpop 2024 met dEUSdEUS kwam afgelopen zomer een thuiswedstrijd spelen in Antwerpen, maar buiten een uitstapje naar Dour bleef het vrij stil voor Belgische festivals. Het is inmiddels al van 2009 geleden dat ze nog op Pukkelpop stonden. Glints pakt dan weer uit met ‘The Dark’ en staat deze winter in zowat elke Belgische concertzaal. Met zijn brede hiphop en stijl van optreden zou je niet vermoeden dat deze Antwerpse jongen van eigen bodem gestampt is.

De Belgen voor Pukkelpop 2024 met Charlotte Adigéry & Bolis Pupul

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul hebben al veel tenten in brand gestoken, maar helaas stonden ze nog niet samen op de weide van Pukkelpop. Nu ze de 15e editie van Sonic City mogen cureren heb je niet veel meer te bewijzen om die plek in Kiewit te bemachtigen. Whispering Sons mag deze lente door Europa toeren om nieuw werk voor te stellen. Kiest de band weer voor festivals of willen ze gewoon een grote klepper binnenhalen.

Verder zijn razend benieuwd naar Oyesono van Jasper Maekelberg die al veel strepen heeft verdiend met Faces On TV en Warhaus. Die laatste heeft trouwens Maarten Devoldere van Balthazar in de groep zitten. We vergeten ook het debuut van Loverman niet, het soloproject van James de Graef die hiervoor de bas en toetsen verzorgde bij Shht.

De Belgen voor Pukkelpop 2024 met Janez DetdFuneral Dress en Janez Detd zijn oudgedienden die uitblinken in lange afwezigheid. Nu de poppunk helemaal terug is, is het voor hen misschien ook tijd om opnieuw hun aantrede te maken op grotere festivals. For I Am heeft stilaan ook een mooie reputatie uitgebouwd en Altitude kent dan weer, net als You Nervous, zijn poppunk klassiekers. Dat zijn trouwens bands die al mochten afzakken naar het Sloveense Punk Rock Holiday.

Als er tot slot toch meer tempo in moet zitten, dan bel je best aan bij F.O.D die ook een nieuwe plaat gaan voorstellen. Of waarom geen tribute aan de nu-metal met Bizkit Park die zowaar de Ancienne Belgique uitverkopen. Vergeet dan zeker niet Mantah mee te nemen.

De Nederlanders voor Pukkelpop 2024 met De Jeugd van Tegenwoordig

Ze zijn dan wel geen landgenoten, maar er zijn wel enkele Noordenburen die meer dan thuis zijn in ons land. De Jeugd van Tegenwoordig is helemaal terug van weg geweest en zien we graag spoedig terug. S10 mocht in het verleden Werchter Boutique openen, maar we zouden haar net als haar collega Meau graag zien openbloeien in een festivaltent. Weval heeft iets langer nodig, maar nu de derde plaat op het schap ligt, mogen ze wel eens een kans krijgen.

Hebben we eigenlijk al een eurosong winnaar op Pukkelpop gehad? Met nieuw werk is Duncan Laurence meteen een top kandidaat.

Onze Jokers voor Pukkelpop 2024

Onze Jokers voor Pukkelpop 2024 met Blink-182

Blink-182 is inmiddels ouder dan de gemiddelde quarter-lifer en ‘Enema of the State’ en ‘Take off Your Pants and Jacket’ zijn hun puberjaren ontgroeid. Feeling old yet? Heb je nog rugpijn van een overvol Sportpaleis? Wij geven je alvast enkele minuten de tijd om in een hoekje je mortaliteit te beleven. Poppunk is aan een heuse revival bezig en we hadden Tom DeLonge en zijn maten graag teruggezien voor een Europese festivalzomer, maar helaas koos de band voor een lange zomer in eigen land.

Tot ze opeens aankondigden dat ze eind augustus nog op Reading & Leeds staan! Dromen mag en met een beetje effort (lees veel centjes) kunnen ze steeds enkele dagen vroeger naar onze contreien komen.

Onze Jokers voor Pukkelpop 2024 met Florence + The MachineFlorence + The Machine stond bovenaan de affiche van 2023, maar helaas moest frontvrouw Florence Welch door ziekte verstek geven en kon ze met The Machine niet optreden op Pukkelpop en Lowlands. Keren ze dit jaar al terug naar het festival om de openstaande rekening te vereffenen of moeten we wachten tot de Britse band weer gaat toeren. Na twee drukke jaren lijkt het erop dat ze een lange zomervakantie kunnen gebruiken.

Onze Jokers voor Pukkelpop 2024 met My Chemical Romance

My Chemical Romance was helemaal terug na een lange pauze en Europa mocht de band uit New Jersey ontvangen. Helaas stonden er amper festivals op het programma en was een Belgische datum  helemaal zoek. Zelfs toen Graspop in nood zat en naarstig zocht naar een nieuwe headliner, kwamen ze nog steeds niet naar het land der festivals. De voorbije Europese festivalzomer was perfect om de ‘The Reunion Tour’ tot een goed einde te brengen.

Helaas werd het alweer even donker rond de band. Gelukkig lijkt het erop dat de reünie blijft duren en komt er nog een album na ‘The Foundations of Decay’. Krijgen we dan toch nog een zwarte parade in België? Wij schaffen ons alvast een nieuwe zwarte eyeliner aan.

Wie mogen we schrappen voor Pukkelpop 2024?

Green Day mogen we schrappen voor Pukkelpop 2024Green Day komt naar Europa, maar vertrekt eind juni weer terug naar huis voor een zomer in eigen land. Thirty Seconds to Mars hadden we verwacht na Vorst Nationaal. Jammer genoeg kiezen ze met ‘Seasons’ voor een seizoen in eigen land. Balthazar is altijd welkom, maar helaas gaat de stekker er even uit zodat de bandleden zich kunnen concentreren op eigen. The 1975 last dan weer voor onbepaalde tijd een pauze in na hun concert in Vorst.

Korn mogen we schrappen voor Pukkelpop 2024

Af en toe staat er nog steeds een staalharde naam bovenaan de affiche en wij dachten voor dit jaar meteen aan Korn. En Alcatraz dan? Helaas hebben die al geprobeerd en bevestigd dat ze hebben misgegrepen. Korn stond al 3x hoog op de affiche van Pukkelpop, maar het was bingo voor de Lokerse Feesten die speciaal de tradionele metaldag op zondag 2 dagen opschuiven om een mooi plekje aan te bieden.

The National mogen we schrappen voor Pukkelpop 2024

Met heel veel spijt schrappen we The National. De band is een vaste gast op Pukkelpop en in 2019 presteerden ze zelfs een dubbel. Net als in 2022 kiezen ze ervoor om bovenaan de affiche van Live /s Live te staan. Voor The Smashing Pumpkins is het al van 2007 geleden dat ze nog op het festival stonden, maar ook zij kiezen voor Live /s Live waar ze het Antwerps festival tot een goed einde gaan brengen.

De Pixies staan al op Ronquières en de Lokerse Feesten, op die laatste zijn ook al Future Islands aangekondigd.

Justice mogen we schrappen voor Pukkelpop 2024Gaspard Augé en Xavier de Rosnay kunnen als geen ander een festivalweide omtoveren tot dansvloer. Met Justice brengen ze dan ook een flinke portie rock en roll in de dancewereld. Helaas was de organisatie van Dour die van Pukkelpop te snel af. Tarkastaja moeten we ook niet terug verwachten, want Clouseau viert hun 40e jubileum. Macklemore is komende zomer in Europa, maar hij was afgelopen zomer al te gast.

Vroeger hadden we voldoende zware metalen op Pukkelpop, maar de laatste jaren moeten we hiervoor op Alcatraz zijnVroeger hadden we voldoende zware metalen op de Pukkelpopweide, maar de laatste jaren moeten we hiervoor op Alcatraz zijn. Zo prijken Architects en Amon Amarth bovenaan de affiche. Verder krijgen ook Opeth, Clutch, Cradle of Filth, Hatebreed, Satyricon, The True Mayhem, Paradise Lost, Exodus, Watain, Dark Tranquillity, Spiritbox, Jinjer, Korpiklaani, Finntroll, Life of Agony, Danko Jones, Whitechapel, The Ocean, Europe, Saxon, Testament en veel meer een mooie plek op het programma.

The Shelter van Pukkelpop staat nu op BrakrockPunk is helemaal terug, maar The Shelter staat hedendaags ergens aan de oevers van de Nete. Zo hebben Alkaline Trio van Matt Skiba, Descendents, A Wilhelm Scream, Pkew Pkew Pkew, Talco, Less Than Jake, Ignite, Belvedere, Zebrahead, Strung Out en veel meer al een afspraak met Brakrock. Hun lentefeestje Punx In The Pit valt dan wel vroeg genoeg om Heideroosjes, Dog Eat Dog, Deez Nuts, Rupelsoldaten en Apes of The State een plek te bieden.

Pukkelpop 2024 vindt plaats op de Pukkelpopweide in Kiewit van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus. Tickets en meer informatie zijn binnenkort beschikbaar.