fbpx

Nostalgie op de Lokerse Feesten

Dag 5 van de Lokerse Feesten bracht ons even terug naar de jaren zestig en zeventig. Niet alleen dankzij de massale opkomst van vele vijftigplussers, maar ook door enkele mooie namen op de affiche zoals Tom Jones en Status Quo. Onze eerste opdracht was om door een massa Status Quo-shirts te geraken die stonden aan te schuiven aan de hoofdingang, en ons zo vervolgens naar het eerste optreden van de avond te begeven.

CaptureThe Bootleg Beatles kregen de eer om deze avond vol nostalgie op gang te trappen. De Beatles-tributeband leek een geweldige kopie van de originele bezetting en ze brachten alle tophits die John, Paul, George en Ringo vroeger speelden voor hun uitzinnige fans. Meezingers, stuk voor stuk. Gelukkig konden de heren rekenen op een aardig gevuld terrein dat gretig meezong op hits als She Loves You, Yesterday en Drive My Car. De band staat 2 keer op de affiche, dus het hele repertoire van The Beatles moest verspreid worden over 2 shows. Die eerste was alvast een goede opwarmer voor de levende legende die hierna op het podium moest verschijnen.

Sir Tom Jones, strak in het pak, stapte met een frisse brede glimlach het hoofdpodium op. Met zijn 75 lentes op de teller komt de Welshman nog bijzonder goed voor de dag en vooral zijn stem heeft niet aan kwaliteit moeten inboeten. Het sekssymbool van de jaren zeventig was enthousiast en daar kon het publiek duidelijk van meegenieten. De oude rakker stak zijn oude songs in een nieuw jasje en schuwde ook geen covers. Zo kreeg Sex Bomb een heel ingetogen intro, wat het nummer nog zwoeler maakte, om vervolgens helemaal open te breken. Sir Jones deed de Grote Kaai swingen! 

© Cutting Edge
© Cutting Edge

Niet alleen zakte hij naar Lokeren af met een geweldig band, maar ook de visuals bij elk nummer grepen de aandacht van het publiek. We onthouden vooral de mooie beelden tijdens de cover van Elvis Presley Blues van Gillian Welch. Ook covers van Bob Dylan (Tomorrow Night) en Randy Newman (You Can Leave Your Hat On) passeerden de revue.

Sir Tom Jones wakkerde het vuur bij het publiek aan met twee ‘Ow Yeah’s!’ om vervolgens met een knipoog te vragen: “Three times for a jolly welshman?” En ja, die derde brulde iedereen luidkeels mee! Hits als Come Along Little Children, Delilah en It’s Not Unusual werden massaal meegezongen.

Afsluiter van dienst was een funky versie van Kiss van Prince. Oude knarren, jonge knapen,… niemand bleef stilstaan op het fantastische concert dat Tom Jones gaf op de Lokerse Feesten. Een perfecte set, een perfecte setting.

sq-croppedWe dachten dat we even konden uitrusten van al dat swingen tijdens Tom Jones, maar toen besloten de heren van Status Quo om zo’n 15 minuten vroeger aan hun set te beginnen. De Britten hadden er duidelijk zin in! Meteen een schot in de roos wanneer Caroline uit de boxen weerklonk.

De fans werden niet teleurgesteld maar het publiek leek pas volledig los te gaan wanneer You’re In The Army Now werd gespeeld. Overtuigend zong de grote kaai mee en brulde ‘Stand Up And Fight!’. 

Vanaf dat moment vlogen de topsongs ons om de oren: Down Down, Roll Over Lay Down, Whatever You Want en Rockin’ All Over The World. We werden weggeblazen door het enthousiasme waarmee de band na al die jaren nog voor de dag kwam. Zelfs een kapotte snaar van de bassist hield hen niet tegen. Voor velen mocht het feest nog iets langer duren.

De 41e editie van de Lokerse Feesten loopt nog tot en met zondag 9 augustus 2015. Dagtickets en tickets voor de Red Bull Elektropedia Room beschikbaar via de website.