fbpx

Zo starten de Lokerse Feesten 2015

De Lokerse Feesten 2015 zijn op gang geschoten. De Grote Kaai en de Elektropedia kelder staan weer volledig open voor 10 dagen top- en popmuziek! De aftrap werd vrijdag gegeven door Nouveau Riche All Star, een zooitje ongeregeld die we beter kennen als Mr Polska, Boaz Van De Beatz, Ronnie Flex, Jebroer, Stepherd, Skinto, Noizboiz en Kid De Blits. Er valt kop noch staart aan vast te houden in welke categorie we dit moeten plaatsen, maar foute muziek is het zeker. Daar sta je dan met die stoute schoenen aan, terugdenkend aan The Opposites en De Jeugd Van Tegenwoordig die vorig jaar op een betere manier het festival hebben geopend én vooral betere ambassadeurs waren voor onze Noorderburen.

2015-08-02_1112Maar dan was het tijd voor de comebackshow van Janez Detd. Ze komen exclusief langs op Lokeren, nadat ze eerder dit voorjaar een reünieconcert gaven. Poppunk van eigen bodem, een saus vol energie (dankzij zanger Nikolas Van Der Veken) besprenkelt met vleugjes nostalgie. Het perfecte recept dat de eerste dag van de Lokerse Feesten nodig had.

Alle hits passeerden de revue: My Life My Way, Killing Me, Take On Me en Mala Vida. En u publiek, u brulde massaal mee! Wij kunnen alvast niet geloven dat dit het ‘allerlaatste’ optreden was van Janez Detd. Misschien is het de nostalgie die nog spreekt, maar is het niet tijd dat deze heren terugkeren? Zij genoten met volle teugen, het publiek deed lustig mee en een goed uur knotsgekke poppunk gaat er altijd wel in.

Dan maar weer met de voetjes op de grond. Milow was aan de beurt en dat gaat het er natuurlijk een pak rustiger aan toe. Misschien wel te rustig. Iedereen zong uit volle borst mee met hits als You Don’t Know, You And Me en Ayo Technology om vervolgens de stembanden te smeden met frisse pintjes. De andere nummers in de set werden plots herleid tot achtergrondmuziek. Spijtig, want het warme stemgeluid van zanger Jonathan zat hier voor niets tussen. In een gezellige tent komt de sfeervolle muziek beter tot zijn recht, maar op dit hoofdpodium ging een beetje Milow-magie verloren.

© Sophie Baudewijns
© Sophie Baudewijns

Tijd voor onze favoriete Libanese Brit: Mika. Hij bracht niet alleen een goede band mee, maar ook een gezellig kleurrijk stadsdecor. De entertainer heeft elk plekje op het podium belopen, zelfs de piano toverde hij om tot zijn persoonlijke dansvloer. De aandacht verslapte geen seconde dankzij een set vol hits en drie recentere nummers.

Starten deed Mika met Grace Kelly, de nieuwe Talk About You en Big Girl. Stilstaan was geen optie, niet voor Mika en noch voor het publiek. Maar ook songs met een breekbaar kantje, zoals Staring At The Sun, Happy Ending, Underwater en Last Party, deden iedereen genieten. De sympathieke kerel richtte zich meermaals tot het publiek met enkele Nederlandse dankwoordjes.

Kortom: Popmuziek op zijn best en een dozijn aan meezingers (als u tenminste de hoge noten aankan) die over de Grote Kaai vlogen. We zagen Mika in al zijn vormen, dansend, zittend op de knieën, huppelend, maar vooral als hét eerste hoogtepunt van de Lokerse Feesten 2015. We konden geen betere headliner wensen op deze eerste festivaldag.

Afsluiter van dienst was de Franse DJ en producer Martin Solveig, die wel heel snel na Mika aan de beurt was. Een ervaren rat die weet hoe een publiek te bespelen. Al bij de eerste plaat die hij oplegde, gingen de handjes gretig de lucht in. Ook de nieuwe single +1 werd warm onthaald door het Lokerse publiek. De Lokerse Feesten gingen al dansend met visuals uit de jaren 80 de nacht in en maakt zich klaar voor nog 9 dagen feest!

De 41e editie van de Lokerse Feesten loopt nog tot en met zondag 9 augustus 2015. Buiten zaterdag 1 augustus zijn nog alle dagtickets en tickets voor de Red Bull Elektropedia Room beschikbaar via de website.