fbpx

Nostalgie met The Offspring op punkrockdag Lokerse Feesten

Woensdagavond waren alle punkliefhebbers koning op de Punkrockdag Lokerse Feesten. De Grote Kaai stroomde vol om punklegendes als The Offspring en Pennywise aan het werk te zien.

Slaves punkrockdag Lokerse Feesten 2017Slaves mocht de spits afbijten op het hoofdpodium. De twee energieke knapen uit Londen geven een nieuwe dimensie aan het genre. Het publiek kon de praatjes en humor best smaken en zo zorgde Slaves meteen voor het eerste geslaagde optreden van de Lokerse punkdag.

Vervolgens was het tijd voor een stevige portie girl power. Cocaine Piss was een maatje te groot voor de kleine Elektropedia Room. Een stevig tempo met een energieke frontvrouw Aurélie en zelfs het materiaal van drummer Yannick moest er aan geloven. Punk met Luikse ballen.

Bazen in hun genre, vaste klant in België en steeds een klein dozijn hits op zak. Less Than Jake heeft al een pak podia op stelten gezet met hun aanstekelijke ska-punk en ook hier was dat niet anders. Het klonk soms wat rommelig, maar toch geven we een 10 voor sfeer en gezelligheid!


Punkrockdag Lokerse Feesten 2017
Als frontvrouw Stefanie van Brutus op volle toeren draait, dan is er geen houden aan. De kelder van de Grote Kaai daverde en dat hebben ze gevoeld tot aan het hoofdterrein. Brutus is klaar voor de grotere en stevigere podia.

Pennywise blijft een knaller op elke festivalweide en daar zit het populaire Bro Hymn zeker voor iets tussen. Toch hebben we het gevoel dat er wat sleet op de groep gekomen is. Er zit minder energie en kracht achter de hits en de band lijkt afstandelijker dan ooit. Maar laat ons vooral de geweldige cover van Blitzkrieg Bop en het fantastische publiek onthouden.

The Offspring - Punkrockdag Lokerse Feesten 2017
© Geert Van de Velde

Wie tussen Pennywise en The Offspring nog even afzakte naar Kapitan Korsakov in de Elektropedia, heeft zich dat niet beklaagd. Een afgemeten en sfeervolle set bracht het publiek in vervoering. Misschien wel hét hoogtepunt van deze punkdag. Kapot, bezweet en voldaan. En nu met z’n allen naar The Offspring!

Net voor middernacht was het tijd voor de ‘Greatest Hits Show’ van The Offspring. Stuk voor stuk meezingers met een feestende massa als backing vocal. Na 30 jaar zit er gelukkig nog steeds geen sleet op de formule van The Offspring. Sterk openen, vervolgens een uurtje alles geven om tot slot sterk te eindigen met klassiekers als Prettty Fly, The Kids Aren’t Allright, Americana en Self Esteem… Ja, het was een groots feest!

Na Blink-182 in 2014 was deze punkrockdag opnieuw een voltreffer. Net als de Metalzondag, mag een Punkrockdag Lokerse Feesten ook een jaarlijkse traditie worden.