fbpx

Geslaagde slotavond voor de Lokerse Feesten

Lokerse FeestenHet was een meer dan geslaagde 42e editie voor de Lokerse Feesten. Het festival verwelkomde 140.000 bezoekers gedurende 10 dagen en kon rekenen op een knallend eindfeest. De laatste festivaldag was dan ook genadeloos uitverkocht.

Wie er wel bij was, kon genieten van de betoverende Emma Bale (***). Ze stond deze zomer al op veel festivals en ook op de Lokerse Feesten bewees de 17-jarige Bale dat ze zonder moeite een Main Stage aankan. Haar Fortune Cookie blijft nog steeds goed scoren bij het publiek en Emma Bale kon dan ook tevreden het podium verlaten.

Iemand die iets meer moeite had om het publiek mee te krijgen was G-Eazy (***). Zijn set kunnen we opsplitsen in twee delen. In het eerste deel leek het enthousiasme van het publiek ver te zoeken, uitgezonderd bij de eerste rijen fans. Maar na het kleine ‘Fuck Donald Trump’-intermezzo ging het een pak vlotter voor de Amerikaan. Het ging er een stuk energieker aan toe en ook het publiek deed nu massaal mee; tot achterin gingen de handjes vlot de lucht in. Natuurlijk was zijn hit Me Myself and I een schot in de roos, waardoor we Gerald toch het voordeel van de twijfel geven.

Lost Frequencies (****): Nog voor Lost Frequencies van start kon gaan, was het terrein al opgewarmd door de dansende jongen bovenop de camera-toren, middenin het terrein. Met zijn dancemoves kreeg hij het hele terrein aan het juichen. Aftappen deed Felix op geniale wijze met Jacques Brel. Daarna smeet hij er nog enkele hits en gastoptredens van Emma Bale, Janieck Devy en Lea Rue bovenop. Felix De Laet bracht de Grote Kaai massaal aan het dansen en bewees dat hij terecht één van de Belgische sensaties van deze festivalzomer is.

Faithless (****)

Faithless
© Geert Van de Velde

De grootmeesters van de festival-housemuziek betraden de Main Stage van de Lokerse Feesten en het was er meteen ‘boenk’ op. Bij Faithless denken we meteen aan strakke bassen en synthesizers en dus blijven we ons nog steeds afvragen wat die totaal overbodige gitarist te zoeken had op het podium.

Maar goed, Maxi Jazz bruist nog steeds van energie en die draagt hij ook over op het publiek. Al vroeg in de set liet Faithless God is a dj op ons los, gevolgd door Mass Destruction. Heel wat hits passeerden de revue en sommigen staken in een vernieuwd jasje. Middenin de set dropten ze een tweede bommetje met Insomnia. De grote Kaai daverde een laatste keer op zijn huisvesten en maakte zich op voor de genadeslag: We Come 1.