fbpx

Geen tour voor Ozzy Osbourne in 2023

Geen tour voor Ozzy Osbourne in 2023Slecht nieuws voor de fans van Ozzy Osbourne die in 2023 hoopten om hem nog een laatste keer aan het werk te zien. Wegens fysieke problemen moet ‘The Prince of Darkness’ zijn No More Tours II volledig annuleren.

Gezien zijn gezegende leeftijd van bijna 75 jaar, lijkt het erop dat optreden en festivals definitief voorbij zijn voor Ozzy.

Dit is ook zeer slecht nieuws voor Graspop 2023 en Hellfest. Beide organisaties hadden nog een plekje vrij op de affiche en zo stond Ozzy nog hoog aangeschreven op het verlanglijstje. 5 jaar geleden mocht Ozzy nog de editie van 2018 afsluiten.

https://www.facebook.com/ozzyosbourne/posts/pfbid035CQpvKa8jfYwzBq4GbyJ1tL2APBgPL61c47hUvVkrh4jSH3frARZMupR2BchkzZfl?__cft__[0]=AZUPA4LpJ_HGJBZefWpre2VmN-rYoyhHDghpEjGMWR8oArCBx9Grv2Z_unIy_8mHoEaoYekDC49Uk8aT1MoKpO6FdacdZCXyTO_AaK2Zdu7W9MLB7RE738tYp6wYnR6wwv35-7uh7yr-GfrE3633-m9f&__tn__=%2CO%2CP-R

Ozzy Osbourne

John Michael Osbourne is een Engelse singer-songwriter wiens carrière meer dan 50 jaar en wereldwijd 100 miljoen albums overspant. Osbourne werd geboren in het Engelse Birmingham. Hij groeide op in een arm gezin en op 14-jarige leeftijd probeerde hij al zelfmoord te plegen met een waslijn. Zijn vader kwam net op tijd thuis, maar sloeg hem daarna in elkaar. Later maakte hij voor het eerst kennis met de gevangenis wegens inbraak. Na een aantal criminele jaren met drank en drugs herontdekte Osbourne eind jaren 60 zijn liefde voor muziek.

Hij raakte geïnspireerd door The Beatles en stal hun platen om er naar te luisteren. Daarna ging Osbourne in een slachterij werken, waardoor hij gefascineerd raakte door dieren en de dood. Met het geld dat hij daar verdiende, probeerde hij eind jaren 60 een muziekcarrière te starten. Pas toen zijn vader zich in de schulden stak voor een microfoon en versterker, kwam Ozzy carrière van de grond.

In de jaren 60 speelde hij in een paar bands en in Rare Breed ontmoette hij Terence “Geezer” Butler. Samen met Bill Ward wilde Tony Iommi een nieuwe band starten, waarop Ozzy reageerde. Ook Alan Clarke en Jim Phillips speelden mee in deze band. Al snel bleek een verschil in muziekstijlen waardoor Phillips en Clarke de band verlieten. Osbourne, Butler, Iommi en Ward zochten een naam voor hun band en de eerste was Earth. Met die naam kwamen ze niet aan de bak en gingen op zoek naar een andere naam. Hier werden ze geïnspireerd door de horrorfilm Black Sabbath van Boris Karloff.

Het debuutalbum in 1970 had onverwacht veel succes en zou later inspiratie vormen voor vele bands zoals Metallica. Ook het tweede album Paranoid scoorde hoog. Iommi begon een zware stempel op de muziek te drukken, die meer progressief en experimenteel werd, tegen de zin van Osbourne. Op 5 november 1977 verliet Osbourne eventjes de band, maar kwam snel terug om een nieuw album Never Say Die op te nemen in 1978.

In 1979 werd hij ontslagen vanwege overmatig drank- en drugsgebruik; Black Sabbath ging verder met achtereenvolgens Ronnie James Dio, Ian Gillan en Tony Martin. In 1985 trad Osbourne met Black Sabbath op tijdens Live Aid in Philadelphia en in 1992 tijdens het laatste concert van hun tournee Dehumanizer. Ook tussen 1997 en 2017 waren er terug Black Sabbath-optredens.