fbpx

Timetable en praktische info voor P!nk in Brussel

Timetable en praktische info voor P!nk in BrusselWe zouden het bijna vergeten, maar deze zomer komt ook P!nk naar Brussel met haar ‘Summer Carnival World Tour’. Haar Europese tour gaat van start en dat is de ideale tijd voor enkele praktische info en de timetable.  Zo opent het stadion al om 16u30. Tijd genoeg om je cashless card op te laden, want KidCutUp start hun set pas om 18u, zonder pauze neemt Gayle het meteen over van 18u45 tot 19u15. De Ieren van The Script bestijgen het podium van 19u35 tot 20u25 en de show van P!nk duurt dan weer van 20u55 tot ongeveer 23u.

Eten & Drinken

Waarom is mijn festivalpintje zo duur?Net zoals Rock Werchter en veel andere festivals, werken ze ook in het Koning Boudewijnstadion van Brussel met een cashless kaartsysteem. Deze kaarten kan je verkrijgen en opladen aan de kassa’s ter plaatse en kan je ook opladen via QR-code met Bancontact, Visa, Mastercard. De kassa’s en drankstanden kan je hieronder al ontdekken via het terreinkaartje.

Aan de bar wordt er 2 euro waarborg aangerekend voor een herbruikbare beker of 0,2 euro voor een PET-flesje. Je kan deze na gebruik inleveren in een verzamelpunt en wordt de waarborg terug op uw cashless kaart gezet. Nog centjes over na het concert? Na 14 juli tot 14 augustus kan je via deze website de resterende waarde  terugvorderen voor een service fee van 1,50 euro.

Met de trein naar Brussel

P!nk

Aan elk station in België vind je wel een trein die naar Brussel spoort en na afloop van het concert legt de NMBS zelfs nachttreinen in. Voor amper 12 euro via via nmbs.be/pink kan je al een plekje reserveren. Een Nachttreinticket P!NK bevat een heenreis vanaf een Belgisch station tot Brussel-Zuid, een rit met metro 6 van en naar het concertpark, een terugreis met nachttrein naar keuze en 24u gratis parkeren op een NMBS-parking.

Met de MIVB of De Lijn naar het Koning Boudewijnstadion

Werchter Boutique 2023 met P!nkDe organisatie raadt aan om in Brussel met het openbaar vervoer te reizen. Zo kan je na de trein van Brussel-Zuid overstappen op de metrolijn 6 richting Koning Boudewijn. Op je concertticket vind je een code voor een MIVB Event Pass die je een hele dag gratis toegang geven tot de trams en bussen van de MIVB. Je kan jouw Event Pass afhalen aan een van de honderden verkoopautomaten in de metrostations of enkele bovengrondse tram- en bushaltes van de MIVB.

Het Koning Boudewijnstadion ligt op wandelafstand van de metrostations Houba-Brugmann en Heizel. Als je een ticket hebt voor het middenplein of tribune 2, stapt je best uit aan halte Houba-Brugmann. Hebt je een ticket voor tribune 3 of 4, dan stap je best af aan halte HeizelVerder liggen ook de haltes StadionEsplanadeBoudewijn en Eeuwfeest op wandelafstand. Wie vanuit de Noordrand van Brussel komt, kan gebruik maken van De Lijn.

Tour de Bruxelles

Fietsinfo voor P!nk in BrusselWie een gooi wil doen naar de roze trui, kan via fietsroutes vanuit Brussel, Mechelen of de Noordrand afzakken naar het stadion. De eerste 1.000 krijgen zelfs een klein aandenken en je kan uw stalen ros gratis stallen in bewaakte fietsenparkings vlak bij de ingang. Je kan kiezen tussen Victor Boin stadion aan Houba de Strooperlaan of Keizerin Charlottelaan naast Brussels Expo parking A. Woon je te ver om met de fiets te komen? Neem je fiets mee in/op de auto en parkeer gratis net buiten Brussel. De rest van het traject naar het stadion leg je dan al fietsend af. Parkeren kan dan aan Plantentuin Meise of Basilix Sint-Agatha-Berchem.

Met de concertbus naar Parking C

Geen BOB gevonden of geen vertrouwen in het openbaar vervoer? Dan kan je via Event Shuttle een plekje reserveren op een concertbus. De concertbus pikt je op in jouw gemeente naar keuze en brengt je onderweg al in de sfeer tot Parking C. Een uur na het concert zet deze bus je weer af aan de halte in uw gemeente en dat vanaf 26 euro.

In de file dan maar?

The ScriptMet de auto naar Brussel, zeker met werken aan het viaduct van Vilvoorde en vlak bij het stadion, raden we ten zeerste af. Heb je geen andere keuze, dan kan je parkingtickets aankopen voor Parking C aan 15 euro of Parking E aan 25 euro. Deze parkings openen al vanaf 9u en zijn te bereiken via uitrit 7A van de ring. Verder rijden dan de parkings heeft geen zin, er geldt een parkeerverbod op de Heizelsite en omliggende straten.

Tickets voor de Europese tour van P!nk in het Koning Boudewijnstadion op zondag 14 juli zijn nog steeds beschikbaar via Ticketmaster. Ticketprijzen variëren van 74,5 euro tot 182,5 euro en er zijn nog plekken in de Golden Circle vanaf 200 euro.

P!nk Europa 2024 tickets

Timetable en praktische info voor P!nk in Brussel
Timetable en praktische info voor P!nk in Brussel