fbpx

Boerenrock maakt comeback

Boerenrock 2023Boerenrock was een begrip in het Hageland en omstreken. Het rock & popfestival ontstond in 1990, maar de organisatie moest helaas in 2016 de stekker uit het festival trekken. Maar na een geslaagde corona-editie voor het goede doel, keert het festival zeven jaar later terug op de festivalkalender. Afspraak op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli in Kortenaken. De exacte locatie en het programma volgt later.

Boerenrock

Boerenrock ontstond in 1990 ter ere van 850 jaar Kortenaken. Omdat er weinig activiteiten voor de jeugd, werd aan enkele jongeren gevraagd iets te organiseren. Zij nodigden enkele Belgische muziekgroepen, waaronder Soulsister uit voor een optreden en zo ontstond het muziekfestival Boerenrock.

Oorspronkelijk was Boerenrock een dagfestival, maar werd snel een meerdaags festival. Daarbij was zaterdag voorbehouden voor een rockfestival met namen als Daan en Killer Queen en zondag voor een popfestival, dat evolueerde tot een familiedag. Sinds 2008 was Boerenrock een driedaags festival, waarbij de vrijdag werd voorbehouden voor de elektronische muziek. Het festival bestond toen uit B-Elektrik op vrijdag, het rockfestival B-Rock op zaterdag en de familiedag B-Family op zondag.

Sedert 2012 was er op vrijdag een afrekeningsfuif. Op zaterdag wordt op twee verschillende podia B-Elektrik en B-Rock gehouden. Op zondag was er B-Family. In 2014 speelde de organisatie met het idee van de 25e editie de laatste te maken. Een succesvol festival deed de organisatoren van gedacht veranderen. Zo lokte de editie van 2015 nog 17.000 bezoekers naar Kortenaken.