fbpx

Blur op Lokerse Feesten 2023

Blur op Lokerse Feesten 2023Geen Pukkelpop of Werchter voor Blur in 2023. De legendarische Britse band staat dinsdag 8 augustus op de Lokerse Feesten. De Grote Kaai mag zich die dag opmaken voor een Britpopfestijn.

Dit schept alvast hoge verwachtingen voor komende editie. Meer nieuwe namen volgen binnenkort.

De 48e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 13  augustus 2023 aan de Grote Kaai in Lokeren. De voorverkoop voor deze dag start op zaterdag 10 december om 10u via de website waar tickets 60 euro kosten. Er zijn ook al Food&Drink tickets beschikbaar aan 30 euro voor 10 bonnetjes.

https://www.instagram.com/p/Cl8CNM2uE_E/

Blur

Blur is een van de bekendste britpopbands en zorgde samen met grote rivaal Oasis in de jaren negentig voor het succes van dit genre. De band werd opgericht door jeugdvrienden Damon Albarn en Graham Coxon. Zij begonnen hun carrière in Londen onder de naam Circus, later Seymour, maar toen de groep een platencontract kreeg, vroeg de platenfirma de naam te veranderen naar iets dat beter in de mond lag.

In 1991 scoorde Blur de eerste hitjes met ‘She’s So High’ en ‘There’s No Other Way’ op hun debuutplaat ‘Leisure’. Na twee woelige jaren kwam Blur met ‘Modern Life Is Rubbish‘ en in 1994 met het album ‘Parklife‘. Die laatste zorgde voor internationale doorbraak met hitsingles ‘Parklife‘ en ‘Girls & Boys‘. Toen brak de strijd volop los met “rivaliserende” groep Oasis en kwam tot een clash der titanen. Zo brachten ze op hetzelfde moment nieuwe singles uit. Blur kwam als eerste op 1 in de hitlijsten, maar Oasis werd uiteindelijk de grootste.

Mede hierdoor kwam Blur in 1997 met een rauwer en ruiger geluid. ZO werd ‘Song 2‘ een wereldhit. Maar nadat ze tien jaar onophoudelijk met Blur bezig geweest waren, vonden de leden van de groep het tijd voor een adempauze. Zo richtte Damon Albarn met striptekenaar Jamie Hewlett de virtuele band Gorillaz op.

In 2003 kwam de band terug met ‘Think Tank‘. Helaas speelde gitarist Graham Coxon slechts één nummer mee in op de plaat en verliet de groep in 2002. Coxon had in zijn tijd bij Blur al enkele solo-cd’s uitgebracht en platenlabel ‘Transcopic’ opgezet. Albarn vormde dan maar weer een nieuwe groep ‘The Good The Bad & The Queen‘. Een kleine comeback kwam er in 2009 met enkele grote concerten en een single ‘Fool’s Day‘. Maar de grote reünie kwam er pas in 2015 met een wereldtour en een nieuw album. ‘The Magic Whip‘.