fbpx

Blitzstart voor de Lokerse Feesten 2014

Blitzstart voor de Lokerse Feesten 2014 met De Jeugd van TegenwoordigDe 40e editie van de Lokerse Feesten 2014 ging vrijdagavond van start. Niemand minder dan de vrolijke bende van de Jeugd Van Tegenwoordig kreeg de eer om te openen aan de Grote Kaai. En dat hebben ze geweten in Lokeren! Een zonovergoten avond, pintjes, en aardig veel volk… een perfecte setting voor de mannen van de Jeugd Van Tegenwoordig, die vol goesting op het podium stonden. Ze hadden er duidelijk zin in! Het publiek kon bij deze zomerse temperaturen al een eerste keer de heupen en handjes volledig laten gaan.

Blitzstart voor de Lokerse Feesten 2014 met The OppositesThe Opposites zorgden voor het tweede feestje van de avond. Na hun wervelende passage op Rock Werchter, deden de heren dit koud kunstje gewoon nog eens over. En dat kon het publiek wel smaken! Er stond een paar duizend man om ons heen en iedereen genoot er (enorm) van! Daarna was het de beurt aan Magnus. Nu dEUS even een break neemt, kon Tom Barman zich volledig uitleven samen met CJ Bolland en gitarist Tim Vanhamel (Millionaire). Magnus kwam naar Lokeren met een set vol nieuw materiaal, waardoor alles wat traag op gang kwam. Al bij al een goede beurt voor Magnus, dat sterk eindigde met o.a. Summer’s Here en het nieuwe Singing Man.

“EAT  SLEEP  RAVE  REPEAT!”

Example was de voorlaatste act op het hoofdpodium. Voor velen nog wat onbekend, maar daarom niet onbemind. De Britse groep nam een aarzelende start, maar kreeg de massa, naarmate de set vorderde, toch mee. Blijven stilstaan was geen optie! Met energieke gitaren, techno, house en dubstep kon de band overtuigen en leverde zo een puike prestatie.

Blitzstart voor de Lokerse Feesten 2014 met Fatboy SlimMaar dan moest het beste nog komen… We werden van begin tot einde weggeblazen door de beats van Fatboy Slim. De 51-jarige Norman Cook leverde een knalprestatie op Belgische bodem. Openen met ‘Eat Sleep Rave Repeat’, meer was niet nodig om de massa meteen naar zijn hand te zetten. Even indrukwekkend was de enorme videowall op de achtergrond. Klassiekers als ‘Right Here, Right Now’ en ‘The Rockafeller Skank’ passeerden de revue. Een perfecte afsluiter van een geslaagde eerste festivaldag op de Lokerse Feesten 2014.