fbpx

Alle kanshebbers en afvallers voor Pinkpop 2019

Met Fleetwood Mac hebben we eindelijk die langverwachte eerste naam binnen voor de jubileum-editie van Pinkpop. Hoog tijd dat we eens een kijkje nemen naar alle mogelijke kanshebbers – en een hele reeks afvallers – voor de 50ste verjaardag van het festival.

Wie wel?

Laten we meteen even een kijkje nemen naar de affiche van Rock Werchter, waar al zes namen zijn aangekondigd voor komende editie. The Cure, Florence + The Machine en Mumford & Sons zijn de enige drie headliners die momenteel nog geen Nederlandse concert- of festivaldata op de planning hebben staan. Helaas zal Pinkpop wel de concurrentie moeten aangaan met Best Kept Secret.

The National heeft ook net zijn eerste festivaldata aangekondigd en die doet ons hopen op nog meer shows in de Benelux. Ook The Chemical Brothers en Weezer hebben al te kennen gegeven dat ze op Europese festivals staan. Kylie Minogue, Kendrick Lamar en Arctic Monkeys zijn dan weer grote kanshebbers voor Glastonbury en dus zijn ze ook outsiders voor Pinkpop.

Within Temptation staat als headliner op Graspop en heeft in de agenda nog plek om dat kunstje over te doen op Pinkpop. Bon Iver, Lana Del Rey, Solange en The Streets zien we volgende zomer ook terug, maar Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole kunnen hen hoogstwaarschijnlijk een hogere plek op de affiche aanbieden.

Wie niet!

Coldplay en The Police stonden zeer hoog op het verlanglijstje van Jan Smeets, maar helaas heeft die zelf te kennen gegeven dat beide bands niet zullen afzakken naar Landgraaf. Eerder kon hij al hetzelfde vertellen over U2.

Nog een topper die we niet terugzien op Pinkpop is Muse, want zij zijn 2 weken later aanwezig in Nijmegen voor een show in het Goffertpark. Ook de Foo Fighters schrijven we af, vermits zij vorig jaar nog helemaal bovenaan de affiche stonden.

Muse op Rock Werchter 2019

Ook deze volgende grote popsterren verwachten we niet op het Limburgs festival. Ed Sheeran speelt een reeks shows in SpanjeMaroon 5 staat tijdens Pinkpop in de Ziggo Dome, Lenny Kravitz trekt liever naar Hello Festival en P!nk zien we terug in de Johan Cruijff ArenA op 16 juni.

Headliners van het zware geschut hebben ook andere plannen. Zo staat Metallica een dag na het festival in de Johan Cruijff ArenA en Rammstein zet op 25 juni de Rotterdamse Kuip in vuur en vlam. 

Ozzy Osbourne werkt tijdens Pinkpop zijn Amerikaanse tournee af en Aerosmith speelt een indrukwekkende reeks afscheidsconcerten in Las Vegas. Tot slot zijn ook Tool en KISS niet beschikbaar, want zij kiezen voor een concert in de Ziggo Dome.

Metallica naar Brussel in juni 2019

Ook deze ‘oude rotten’ mogen we afschrijven voor komende editie. Headliner van TW Classic, Mr Jon Bon Jovi, zakt enkele dagen na Pinkpop af naar het Goffertpark. Andere namen als Elton John, Eagles en Rod Stewart geven de voorkeur aan de Amsterdamse Ziggo Dome. 

Gelukkig wist Mister Pinkpop, Jan Smeets, een legendarische band als Fleetwood Mac te strikken voor komende editie. Wie de volgende headliners en namen worden lees je uiteraard hier. Stay tuned!TW Classic strikt Bon Jovi