fbpx

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024?

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024?Het festivalseizoen van 2023 is voorbij en de herfst is van start gegaan. Om je niet al te lang op je honger te laten zitten, bekijken we nu al wat Graspop 2024 te bieden zou kunnen hebben! Noteer alvast donderdag 20 tot zondag 23 juni in je festivalagenda, want het belooft weer een extra lang weekend vol scheurende gitaren en bonkende drums te worden op De Stenehei in Dessel. Voorlopig blijft het bij luchtgitaar spelen en een gokje wagen op welke band volgend jaar op de festivalaffiche zal verschijnen.

De klassiekers

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met Iron MaidenIron Maiden is een binnenkopper van formaat! Een metalen festivalzomer zonder Iron Maiden is als een café zonder bier. De legendarische Britten tekenden op de allereerste editie in 1996 present en hebben Graspop sindsdien een keer of tien op hun palmares staan. ‘The Future Past Tour’ ging dit jaar al door in het Sportpaleis. De viering van het 16e studio album Senjutsu zal echter doorgaan tot 2024.

Wat ons betreft staat een plek op de heilige weide dan zeker op de planning. Natuurlijk heeft al dat toeren wel een impact op deze ervaren mannen. Het zou dan ook zomaar kunnen dat Bruce Dickinson met solowerk de baan opgaat.

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met AerosmithAerosmith liet in 2017 al Graspop links liggen. Een jaar later kampte Steven Tyler dan weer met gezondheidsproblemen en in 2019 bleef de band liever in Las Vegas hangen met ‘Deuces Are Wild’. Zoals jullie allen welbekend is, werden de volgende 2 jaren alle festivals afgelast door een hardnekkig virusje dat van geen ophouden wist. In 2022 zouden ze dus de gedroomde headliner zijn met een exclusieve Benelux-show.

Helaas werden ook daar stokken in de wielen gestoken en afgelopen zomer wilde Joe Perry liever met zijn vrienden van Hollywood Vampires optreden. Kans verkeken dachten we, tot de band aankondigde dat ze nog een ‘Peace Out: The Farewell Tour’ zullen doen om hun pensioen wat aan te dikken. Hoog tijd om al die gemiste jaren in Europa in te halen voor het te laat is, want Steven zijn stem is aan het einde van zijn negen levens.

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met Judas PriestAlweer Judas Priest? Raad eens welke band het voorprogramma van Ozzy zou verzorgen. Nu Ozzy zo goed als op pensioen is, gaan ze komende lente zelf nog eens op tour met Saxon en Uriah Heep. Komt de ‘Metal Masters‘ tour naar Graspop of krijgt Alcatraz eindelijk hoofdpriester Rob en zijn Kapelanen over de vloer? De kans bestaat ook dat er nog zaalshows volgen op het Europese vasteland met hun geliefkoosde Vorst Nationaal. In ieder geval moet de organisatie weer 4 dagen vullen en dan lijkt Judas Priest een snelle oplossing.

Samen bestaan ze al langer dan een eeuw! De keizers van de Amerikaanse rock: Lynyrd Skynyrd en ZZ Top gaan in 2024 weer samen de baan op met de The Sharp Dressed Simple Man tour om hun inmiddels langer dan 50-jarig bestaan te vieren. Laat de aangekondigde Amerikaanse data nu net een gigantisch gat tijdens de Europese festivalzomer bevatten. Ondanks het feit dat we de wandelstokken moeten bovenhalen zou het amper de 2e passage zijn voor Lynyrd Skynyrd op Graspop. ZZ Top heeft zelfs nog nooit in Dessel gestaan.

Voor de Millennials

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met Avenged SevenfoldNa de annulatie in 2022 heeft Avenged Sevenfold nog een grote rekening met het Graspop publiek open staan. Het festival werd in 2022 aan de kant geschoven, omdat de groep na zes jaar eindelijk een nieuw album aan het opnemen was. Daardoor hadden ze zogezegd te weinig tijd om een goede productie neer te zetten. Helaas bleef een jaar later de Europese tournee uit en is het stilaan 6 jaar geleden dat de Californische metalband kwam knallen.

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met Limp Bizkit BELLimp Bizkit is stilaan een beetje een parodie op zichzelf aan het worden, maar met een vrachtwagen aan hits krijgen de heren met gemak een festivalweide in beweging. Zelfs de jonge garde op Pukkelpop sprong bij elke hit op en partyde like it’s 1999. Vreemd genoeg dateren de hits vanuit een tijd toen de meeste Pukkelpoppers nog spermoide zwemmertjes waren. Vervelen doet Fred Durst nooit, maar op de Stenehei mag het tempo weer omhoog zoals in de goeie ouwe tijd.

De nieuwe generatie headliners?

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met Bring Me The HorizonVorig jaar hebben Ghost, Gojira en Parkway Drive het publiek meer dan overtuigd dat een metalfestival headlinen niet steeds van bands hoeft te komen die rollator rijp zijn. Zo komen we bij Bring Me The Horizon. Hun experimenten gaan zo ver dat we geen idee meer hebben in welk genre Oli Sykes en de zijnen liggen. Gelukkig zetten de heren wel steeds een perfect afgemeten en energieke show neer. Het Finse Provinssi zet de Britten alvast bovenaan op de affiche een weekje na Graspop.

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met Five Finger Death PunchWat doe je als je naar Europa moet komen om enkele dagen het voorprogramma van Metallica te verzorgen? Dan zet je naar onze mening best een reeks metalfestivals op het programma om de tijd te doden en dat komt ook de portefeuille ten goede. Zo heeft Five Finger Death Punch van eind mei tot midden juli amper 5 dagen met de Amerikaanse metalband in de agenda staan. Tijd en festivals genoeg om uit te kiezen. Het zal nodig zijn om te voorkomen dat Moody zich weer gaat misdragen uit verveling.

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met AlestormWeinig bands die zo’n mensenzee voor zich hadden als Alestorm op Graspop 2022. De heren brengen dan ook een uniek piratenfestijn op de been en hebben stilaan een ruim vol hits. Dit jaar heeft de band zowat overal ter land gestaan en gaan ze zelfs aan wal in de nieuwe Luikse zaal OM. Volgend jaar moeten de heren niet 4x het anker droppen in ons land, maar mogen ze 1x de grote kanonnen bovenhalen aan de haven van de Stenehei.

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met Electric Callboy en Hypa HypaAls het om te feesten is, dan zet Electric Callboy steeds een fantastische show neer. Of de Duitsers nog steeds even metal zijn sinds hun naamswijziging is een discussie die we liever voeren met een stevige pint aan de Belgian Beer Bar, maar na een stevige headliner kunnen we tenminste verder Hypa Hypa tot in de late uurtjes met deze zotte Duitsers en hun electronicore, synthcore en trancecore.

Mag het nog wat harder op Graspop?

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met AmenraAmenra is inmiddels al 25 jaar aan de weg naar boven aan het timmeren. Een muzikale kopstoot, emotionele rollercoaster, spirituele sloophamer en zoveel meer. De intensiteit van onze Belgische trots is moeilijk te verwoorden. De nummer 1 van de Staalhard 100 speelde al op de vreemdste locaties, maar tijdens de volgende editie zou het wel eens een afsluitende set op de Main Stage kunnen zijn.

Met extra adelbrieven als headliner van de Lokerse Feesten en sloopwerken in The Barn lijkt niks dit nog tegen te houden.

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met Lamb of GodAls het harder mag dan denken we ook aan de heren van Lamb of God die in 2019 al een beetje mochten proeven van het headlinerstatuut. Een kans die de Amerikaanse bulldozer met beide handen greep. Dit jaar, na heel wat pogingen, werd eindelijk het concert in de AB ingehaald waarna er niks meer overschoot van de zaalfunderingen. Met twee albums sinds 2019 heeft de New wave of American heavy metal band redenen genoeg om na 5 jaar afwezigheid weer te verschijnen op de Desselse weide en te tonen dat ze de naam “headliner” waard zijn.

Wie zijn de kanshebbers voor Graspop 2024 met EmperorOp veel optredens van Emperor moeten we niet rekenen en als ze al iets aankondigden dan was de kans eerder groot dat ze niet kwamen opdagen. Nu ze als headliner op het Spaanse Rock Imperium Festival 2024 staan is dat natuurlijk een kans die de organisatie van Graspop niet mag laten schieten. Als de Noren komen, dan nemen ze meteen een hoge plaats in. In 2017 stond de band pas voor het eerst op het festival en kregen ze meteen een mooie plek op de affiche. Benieuwd of ze in 2024 nog hoger kunnen?

Jokers

Faith No MoreFaith No More besliste om zijn Europese tour voor 2022 te annuleren. Daar ging de dubbel Graspop en Rock Werchter. Jawel, een dubbel, want het vijftal uit Californië is een band die niet kan of moet kiezen tussen verschillende festivals. Ze zijn overal gewild. Faith No More is een band buiten categorie, maar helaas is het ook moeilijk te voorspellen wanneer ze een tour zullen plannen. Na voorbije annulatie is het helaas heel stil geworden rond de band.

Onze grootste joker zetten we in op SabatonOnze grootste joker zetten we in op Sabaton. In 2022 kwam de The Tour To End All Tours in première op Graspop ter vervanging van Aerosmith. Een jaar later stonden de Zweden te knallen in het Sportpaleis. Hierna besloten de heren om even op rust te gaan, maar de zomer van 2024 is nog ver weg. Zeker als de nood het hoogst is kan Graspop nog een encore gebruiken om de affiche te vervolledigen.

De solisten

Till Lindemann heeft ook solowerk dat na de Lotto Arena wel eens hoog op de affiche van Graspop kan verschijnen.De Duitse tanzmetalmachine kwam dit jaar al drie dagen naar het Koning Boudewijnstadion en nu lijkt Rammstein, dat sinds 2019 op pad is, stilaan uitgetourt. Gelukkig heeft Till Lindemann ook nieuw solowerk dat na een uitverkochte Lotto Arena wel eens hoog op de affiche van Graspop kan verschijnen. Ook Slipknot heeft nood aan een pauze en heeft met Corey Taylor een frontman die met solowerk de baan op wilt gaan.

Zelfs Volbeat gaan we schrappen, frontman Michael Poulsen keert terug naar zijn death metal roots met Asinhell en dat zou een mooie toevoeging zijn voor de Marquee. Guns N’ Roses mag ook even op rust om de stem van Axl Rose te sparen, maar Slash verkeert nog steeds in topvorm en mag zijn eigen werk meenemen met zijn goeie vriend Myles Kennedy van Alter Bridge.

Nog meer kanshebbers voor Graspop 2024

AcceptEr zijn festivals die rond dezelfde datum als Graspop plaatsvinden en die nu al hun eerste namen hebben bekend gemaakt. Een voorbeeld daarvan is het Spaanse Rock Imperium 2024 dat tijdens Graspop valt. Niet alleen staan Emperor en Saxon op het Zuiderse festival, ook Accept, TNT, Beast In Black en het Japanse Anthem hebben Europese festivalplannen tijdens Graspop.

Een week na het festival kan je terecht op het Finse Tuska Metal Open Air. Buiten headliner BMTH staan daar onder andere Amorphis, Opeth, Stam1na, Vola, Voyager, Riverside, Bloodred Hourglass, Angus Mcsix, Make Them Suffer, Infected Rain, Fixation en Brothers of Metal op de affiche. Ook bij Into the Grave 2024 prijken de eerste namen al op de affiche. Volgend jaar zakken Crystal Lake, Nanowar Of Steel, Hellripper en Bütcher af naar het Nederlandse festival.

Wat brengt Biebob mee naar Graspop ?

Paradise LostEen deel van de organisatie kennen we als Biebob die in de loop van het jaar metalen shows doorheen het land organiseren. Zo stond onlangs Phil Campbell & The Bastard Sons in De Casino. Begin oktober is het tijd voor de 2e editie van Ultima Ratio Fest en daar strikken ze Paradise Lost, Primordial, Omnium Gatherum en Harakiri For The Sky voor een avondje Trix.

De herfstvakantie starten we dan weer met Night of the Living Trash waar Death Angel, Sacred Reich en Angelus Apatrida de Zappa uit elkaar zullen rammelen. Een maand later staat Battle Beast in diezelfde zaal en zijn we zeer benieuwd naar het Finse Brymir.

AbbathTrix mag eind november Fear Factory ontvangen en brengt met Butcher Babies, Ignea en Ghosts of Atlantis enkele leuke bands mee. In december gaat het er iets rustiger aan toe met Extreme en The Last Internationale. Het nieuwe jaar start De Casino dan weer met niemand minder dan Abbath die naar onze mening veel te weinig zijn gepasseerd in Dessel. Ze mogen meteen Toxic Holocaust en Hellripper boeken om het dagprogramma aan te vullen.

Trix ontvangt enkele dagen later TesseracT met Unprocessed en The Callous Daoboys. Ook Peyton Parrish heeft een afspraak in Trix en dat zou een mooie aanvulling zijn voor de Metal Dome. De hoogdagen van metal in de Ancienne Belgique liggen al een tijdje achter ons, maar op 1 februari komen Beast in Black en Gloryhammer met hun ‘Glory and The Beast Tour‘ langs. Enkele dagen later krijgen we een stevige portie metalcore getrakteerd van Bad Omens. Tot slot komen Amaranthe en Dragonforce nog langs in de AB.

Antwerpse concertzalen beuken de poorten van Graspop open

The Dickies BrakrockZalen als Trix en Kavka/Zappa hebben een zwaardere fundering dan het Sportpaleis en met al die scheurende gitaren en bonkende drums is dat meer dan nodig. Veel namen zijn niet alleen kanshebbers voor de affiche van Graspop 2024. Ook de organisatie van Alcatraz heeft een goede neus voor talent en als het richting punkrock gaat zal ook Brakrock enkele mooie namen wegplukken.

Cancer BatsZo staan komend concertseizoen Liturgy en Predatory Void op 4 oktober op het Trix-podium. Met Allerheiligen krijgen we een vreemde combo van Kvelertak en Cancer Bats voorgeschoteld. Kavka kreeg Vader met hun ’40 years of the apocalypse’ over de vloer met Vomitory, Warside en Skaphos. De volgende aan de beurt zijn Wind Rose, All For Metal en Seven Kingdoms.

Thy Art Is MurderNog in oktober hebben Pain en Ensiferum een afspraak in Antwerpen en ook October Tide komt langs in Antwerpen op de juiste maand. Op de 13e kan je voor Ahab in Kavka terecht. Zappa wordt dan weer op 21 oktober uit elkaar gerammeld door Thy Art Is Murder, Whitechapel, Fit For An Autopsy en Spite.

Fleshgod ApocalypseNovember wordt ingezet met Krisiun, Baest, Defacing God en Triagone. Halfweg de herfstmaand komen Malevolence, Sylosis, Justice For The Damned en Guilt Trip de blaadjes van de bomen schudden. Atreyu komt hun sinterklaas in ontvangst nemen en met amper 3 passages sinds 2003 mogen deze brave jongens meteen een 4e keer langskomen.

Enkele dagen later komt Ellende de Oostenrijkse apres-ski bars ontvluchten. Eind februari ontdekken we nog een stevig metalfestijn ‘Death over Antwerp‘ met Kataklysm, Fleshgod Apocalypse en Stillbirth.

Graspop is meer dan alleen metal

De laatste jaren was de grens tussen Groezrock en Graspop zeer fijn geworden, zeker nu het Meerhouts festival van de kalender is verdwenen. Niet alleen de Jupiler Stage is in dat gat gesprongen, maar ook de Main Stage biedt nu plaats aan bands uit de punk, hardcore en metalcore scene.

Sum 41Dan denken we natuurlijk in de eerste plaats meteen aan het afscheid van Sum 41. Na ‘Heaven x Hell’ wordt nog 1 grote headliner toer gedaan voor de stekker er helaas definitief uitgaat op 23 november 2024 voor maar liefst 35.000 skumfucks. De Canadezen hebben keuze uit al onze grote festivals voor hun slotakkoord, maar ze kunnen ook nog eens stunten en hun opwachting maken in het Antwerpse Sportpaleis?

Stick To Your Guns Graspop 2022

Stick To Your Guns is al even onderweg met de 10e verjaardag van hun plaat Diamond en de viering van hun 20-jarige bestaan. Verder zijn ook While She Sleeps en Bury Tomorrow net in de AB langs geweest. Eind november komen Fit For A King, Emmure, Thrown en Gloom In The Corner onze concertzalen uit elkaar rammelen en dan kunnen ze meteen hun agenda erbij nemen voor een dagje Jupiler Stage. Beartooth heeft zelfs al een dubbeldate in de AB voor het najaar van 2024, maar zijn in de zomer meer dan welkom.

ThriceDie Jupiler stage is trouwens een plek waar Jesus Piece niet zou misstaan na een avondje in de Oudaan. Ook Smash Into Pieces en Cyan Kicks weten hoe een feestje te bouwen en zelfs Skinny Lister is welkom met hun folkpunk. Ook Helmet keert in november terug naar ons land en dan is een Europese zomer niet veraf. Volgend jaar viert Thrice de 20e verjaardag van ‘The Artist In The Ambulance in Trix en waarom proberen we niet gewoon Frank Carter & The Rattlesnakes op Graspop na een avondje in de AB.

ImminenceVerder heeft het Duitse Full Force 2024 al een pak namen op de affiche staan met Silverstein, Imminence, Counterparts, Bleed From Within, Casey, Madball, As December Falls, Buster Shuffle, Cage Fight, Crypta, Dropout Kings, Elwood Stray, Fixation, Future Palace, Holding Absence, Judiciary, Monuments, Shadow Of Intent, The Butcher Sisters, Thrown en Urne die wel eens stevig kunnen uithalen op de Jupiler stage. Natuurlijk moet de organisatie opletten voor Brakrock die enkele namen kan wegplukken.

Hard Rock Fest Avelgem 2023 valt ook in een goede periode om namen bekend te maken voor Graspop 2024. Op het festival staan Rotting Christ, Dudsekop, Dyscordia en andere leuke Belgische bands.

De Belgen voor Graspop 2024

BrutusBrutus was de vorige nummer 1 van de Zwaarste Lijst, maar stond nog nooit op de zwaarste weide. Op andere grote Europese festivals banen ze zich een weg naar de top. Misschien moet de bassist eerst wat vriendelijker zijn over andere frontmannen voor ze een plekje krijgen op Graspop? Fleddy Melculy stond weer op 1 met zijn nieuwe plaat ‘Antichlist’, maar helaas bleven de grote festivals uit. Maken ze in 2024 weer de Metal Dome tot Fleddy Dome of krijgen de heren hun plek op het grote podium?

Franky De Smet-Van Damme is trouwens een goeie vriend van hem, die de laatste tijd zich goed amuseert met bier brouwen. Helaas heeft Belgisch grootste Channel Zero hun 30ste jubileum nog niet gevierd op de heilige weide.

The Curse Of Millhaven @ JOC Ieper

Er valt nog meer te vieren. Denk maar aan Evil Invaders dat deze herfst 10 kaarsjes mag uitblazen voor de EP Evil Invaders. Toxic Shock viert dan weer met vertraging tough choices en hard luck en heeft nog nieuw werk op de planken liggen. Spoil Engine wordt al 20 jaar en La Muerte wordt inmiddels al 40 jaar. Die laatste band mag in België stilaan het respect krijgen dat ze ook buiten onze landsgrenzen al geruime tijd krijgen. The Curse of Millhaven wordt vanaf nu gewoon Millhaven en dat verdient een groot feest.

Psychonaut © Christophe BryssePsychonaut heeft heel lang getoerd met een meesterlijke debuutplaat en inmiddels is ook nummer 2 Violate Consensus Reality uit. De heren hebben flink mogen uithalen op Pukkelpop en staan al op 9 in de Zwaarste Lijst. Wat moeten de heren nog doen om een uitnodiging voor Graspop te krijgen. Nog meer geweld uit Mechelen met Pothamus. Hun debuutplaat Raya was een voltreffer en Orath zit nu al vastgeroest in de Zwaarste Lijst.

AeverisThurisaz stond in hun 25-jarige bestaan amper tweemaal op de heilige weide. Sinds de release van hun laatste plaat Re-Incentive in 2020 konden ze nog niet veel live brengen. Dat de organisatie hen maar snel een beetje airplay gunt na 15 jaar afwezigheid. Net zoals Aeveris dat met hun debuutplaat al veel kleine festivals zag, maar helaas nog een kroon op het werk ontbreekt.

Vanuit het niks werd Cyclone op de affiche van 2023 gezet. Een band met een repertoire dat bekend is tot in Japan. Uit diezelfde oude doos hebben we nog een iconische band. Zo werd Killer vergeleken met Motorhead en ondanks het altijd hobbymuzikanten zijn gebleven, zijn ook hun platen wereldwijd bekend. De heren vonden dit jaar zelfs de tijd om een nieuwe plaat ‘Hellfire’ te brengen. Meteen een goed excuus om het hellevuur aan te steken in de Marquee.

Hexa MeraAndere bands die nieuw werk hebben gesmeed en nood hebben aan een grote festivalweide zijn A Goat as Our Shepherd, Aborted, Bark, Bear, Beuk, Cobra The Impaler, Evil Invaders, Fractured Insanity, Gnome, Hexa Mera, Hemelbestormer, Hippotraktor, Kludde, Mantah, Reject The Sickness, Schizophrenia, Serial Butcher, Serpents Oath, Slaughter The Giant, Tangled Horns, Temptations For The Weak, Wiegedood, Wolvennest en Your Higness.

Allemaal bands waarmee de organisatie de Belgische metalscene een mooi duwtje in de rug kan geven. Ook onze Waalse vrienden kunnen hun metalen bewerken en hebben stilaan hun plek wel verdiend, zoals het Luikse Brutal Sphincter. Do or Die wacht inmiddels al 20 jaar op een nieuwe uitnodiging. Dat het Brusselse Iron Mask of Magic Kingdom nog niet op het festival stond is ook een gat in het palmares en uit diezelfde stad mist ook My Diligence nog een GMM-optreden.

Janez DetdWaarom krijgen de Belgische punkers geen plekje op de Jupiler Stage? Funeral Dress en Janez Detd zijn oudgedienden die nog niet in Dessel zijn gepasseerd. For I Am heeft stilaan ook een mooie reputatie uitgebouwd en Altitude kent dan weer, net als You Nervous, zijn poppunk klassiekers. Dat zijn trouwens bands die al mochten afzakken naar het Sloveense Punk Rock Holiday, samen met The Lucky Trolls en Young Enough. Als er tot slot toch nog meer tempo in moet zitten, dan bel je best aan bij F.O.D.

Wie mogen we schrappen voor Graspop 2024?

Ozzy Osbourne naar GraspopOzzy Osbourne stond vorig jaar nog bijzonder hoog op ons lijstje, maar The Prince of Darkness kan niet meer goed uit de voeten op 75-jarige leeftijd. Ozzy is net een zwarte kat die alles heeft overleefd, maar nu lijkt het einde van zijn negende leven te naderen. Zo heeft hij aangekondigd dat toeren er niet meer inzit en is de kans op een waardig afscheid op de heilige weide dus ook bijzonder klein.

En wat met System Of A Down? De band liet in 2017 Graspop links liggen voor de weide van Werchter en zou dat in 2020 weer doen. Nadien werd het echter compleet stil rond de groep.

AC/DC 2024De kans is klein, maar als Hetfield en Ulrich toch nog extra data toevoegen aan hun dubbeldates in Europa is de kans groot dat we Metallica in Werchter of een stadion zullen terugvinden. Hetzelfde denken we over AC/DC, die dan weer een groot gerucht zijn voor het Franse Hellfest. Voor ons land hebben ze meer kaarten op tafel liggen. Een avondje Werchter of het Koning Boudewijnstadion is meer op formaat voor deze Australische hardrockband.

Rage Against The Machine zou ook niet misstaan in Dessel, maar nadat ze hun kleine Europese tour met passage in het Sportpaleis vorig jaar afzegden, werd er niets nieuws meer vernomen. Moesten ze toch naar Europa afzakken, dan staat Werchter bovenaan het lijstje.

KISS mag stilaan afronden met The End Of The Road tour en genieten van een welverdiend pensioen. Journey en Toto gaan samen de baan op en zijn wat ons betreft zeer welkom, maar beide bands komen veel beter tot hun recht in een concertzaal met zitplaatsen. De heren van Scorpions zijn inmiddels al 12 jaar afscheid aan het nemen. Misschien vergeten ze gezien hun leeftijd dat ze afscheid aan het nemen zijn?

Ze staan toch alweer bovenaan de affiche van Wacken 2024 in augustus. Net zoals Amon Amarth, Blind Guardian, Mayhem, Watain, Blues Pills, Knorkator, Sonata Arctica, Motionless In White, Unleash The Archers, Sick of It All, The Warning, Red Fang, The Black Daliah Murder, Ankor, Flotsam & Jetsam, Xandria, Soil, Emil Bulls, Vio-lence, Wolf, Exumer, Vreid, Ignea, John Coffey en Asagraum al vastliggen voor volgend jaar.

Amon AmarthNaast Amon Amarth staan Architects en Behemoth bovenaan het programma van het Duitse Summer Breeze 2024. Verder hebben ook Lord of The Lost, Motionless In White, Subway To Sally, Neaera, The Black Dahlia Murder, Delain, Asphyx, After The Burial, Blind Channel, Burning Witches, Warkings, Paleface, Ten56, Bodysnatcher, Mental Cruelty en veel meer al een plekje op de affiche gekregen.

Meteen zeer mooie namen die altijd welkom zijn in Dessel, maar de agenda van bovenstaande bands maakt van Alcatraz en de Lokerse Feesten meteen grotere kanshebber.

Graspop Metal Meeting 2024 vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni op zijn vertrouwde Stenehei in Dessel. Tickets zijn binnenkort beschikbaar via Ticketmaster. Verder hebben we nog enkele tips voor wie zich komende festivalzomer wil wagen aan stagediven of crowdsurfen!

Graspop Metal Meeting 2023 Tickets