fbpx

Timetable en praktische info voor Bruce Springsteen in Werchter

Timetable en praktische info voor Bruce Springsteen in WerchterNog minder dan 2 maand tot Rock Werchter 2024! Maar vooraleer komende editie van ons land grootste festival van start gaat, opent het Festivalpark van Werchter nog eerst haar deuren voor een levende legende. Bruce Springsteen komt met zijn E Street Band enkele dagen eerder naar België op dinsdag 2 juli. Tijd voor wat informatie te verzamelen en het voorprogramma voor te stellen.

Zo opent het Festivalpark al om 15u zodat er voldoende tijd is voor een aperitief. Black Box Revelation mag als eerste aan zet om 17u15 tot 18u. Van 18u30 tot 19u15 is Seasick Steve aan de beurt. Rond 20u verschijnt The Boss met zijn gezelschap ten tonele voor een concert van ongeveer drie uur.

Eten & Drinken

Werchter bier pintjeNet zoals Rock Werchter en veel andere festivals, werken ze in het Festivalpark met een cashless kaartsysteem. Die kaarten verkrijg je aan de ingang en kan je opladen via QR-code, Bancontact, kredietkaart of cash. Eén coin zal 3,50 euro kostten. Heb je te vroeg gepiekt, dan kan je een refund aanvragen vanaf 11 juli tot 25 juli voor een administratieve kost van 1 Coin. Let op, je kan deze kaarten NIET gebruiken op Rock Werchter.

Met de trein naar Werchter

Rock WerchterIn Werchter is er geen station, maar zowel Aarschot als Leuven hebben een vlotte treinverbinding met de rest van het land. De NMBS zet speciale nachttreinen in. Een plekje kan je vanaf nu reserveren via de website van de NMBS voor amper 19 euro. Een e-treinbiljet Bruce Springsteen bevat een heenreis vanaf een Belgisch station tot Aarschot of Leuven, een pendelbus van en naar het Festivalpark, een terugreis met nachttrein naar keuze en 24u gratis parkeren op een NMBS-parking.

Of met de bus

Geen BOB of trein gevonden? Dan kan je via Event Shuttle een plekje reserveren op een concertbus. De concertbus pikt je op in jouw gemeente naar keuze en brengt je onderweg al in de sfeer tot aan de halte vlak bij de ingang van het Festivalpark. Na het optreden zet deze bus je weer af aan de halte in uw gemeente en dat vanaf 25 euro. Leg je zelf een bus in? Dan kan je een gratis parkeerplaats reserveren via dit formulier.

Dwars door het Hageland

Rock Werchter campingsWie goesting heeft gekregen dankzij de start van de Tour de France, die kan pedaleren via fietsroutes vanuit Leuven, Mechelen, Heist-op-den-Berg en Aarschot. Aan het Festivalpark kan je je stalen ros gratis achterlaten in een bemande fietsstalling. Fietsstalling Blauw richting Haacht kan je vinden aan Scharent, fietsstalling Roze richting Rotselaar vind je aan de Provinciebaan en fietsstalling Groen is vlakbij de brug van Werchter.

Er zijn geen volgwagens voorzien op de routes, maar de organisatie voorziet herstelpunten aan de fietsstallingen met een basispakket herstelmateriaal tegen lekke banden of gebroken kabels.

Is de conditie na een lange natte winter nog niet op peil? Dan kan je GRATIS terecht op de Park & Bike-parkings. Je kan een proloog starten vanaf parking Blauw als je van Gent, Brussel of Leuven komt. Wie vanuit de provincie Antwerpen komt, die kiest voor parking Groen. Wie vanuit Aarschot of Limburg komt, die kan terecht op parking Roze.

Met de auto of moto naar Werchter

The HiveWerchter is en blijft een pittoresk dorpje ver weg van onze dichtgeslibde snelwegen en de wegen rondom het Festivalpark worden afgesloten met een parkeerverbod. Er worden wel tijdelijke parkings ingericht verspreid over 3 zones die je hieronder kan vinden. Zone Blauw neem je als je uit de richting van Gent of Antwerpen komt. Zone Roze is de beste keuze als je via Brussel, Luik of Leuven rijdt. Vanuit Lummen of Nederland rij je best naar zone Groen.

Om toegang te krijgen tot de parkings kan je vanaf 31 mei een parkingticket van 25 euro aankopen via Ticketmaster. Gebruik de QR-code op je parkeerticket om naar de parkings te rijden. De routebegeleiding via de QR-code houdt in real-time rekening met de verkeersmaatregelen.

Tickets voor de show van Bruce Springsteen op dinsdag 2 juli 2024 in het Festivalpark van Werchter waren te koop via Ticketmaster. De ticketprijzen starten vanaf 138 euro per staanplaats en een plaats in de Front Field kost dan weer 208 euro. Wie persoonlijke spullen veilig achter slot en grendel wenst te bewaren, kan nu al een locker reserveren.

Bruce Springsteen tickets

Kaart en praktische info voor Bruce Springsteen in Werchter
Kaart en praktische info voor Bruce Springsteen in Werchter