fbpx

Rolling Stones koorts blijft stijgen, Arctic Monkeys op Pinkpop?

Muziek liefhebbend Nederland wordt stilaan gek! Tot over de landsgrenzen heen blijft de Rolling Stones koorts stijgen en wordt er dagelijks gespeculeerd over de aanwezigheid van de band op Pinkpop. Het is tijd om alles eens op een rijtje te zetten.

Rolling Stones koorts blijft stijgenEerder konden we al opvangen dat de gesprekken zich in een vergevorderd stadium bevinden. “Maar als de managers en tourplanners eruit zijn, kunnen de artiesten zelf nog cancelen.”. Vorige week verscheen er plots een gigantische advertentie in het Algemeen Dagblad met de boodschap “The Rolling Stones, ze komen! Als Mick het wil.”. Het duurde even voor AD zelf naar buiten kwam met het nieuws dat het ging over een redactionele publicatie. Iets waar Pinkpop-organisator Jan Smeets niet mee kon lachen. Zijn telefoon stond roodgloeiend en op de koop toe had AD de huisstijl van Pinkpop gebruikt zonder enige toestemming te vragen.

Maar dit neemt niet weg dat de kans dat The Rolling Stones in Landgraaf staan, reëler is dan ooit. Organisator Jan Smeets heeft de band al jaren op zijn verlanglijstje staan, maar tot vorig jaar was dit nooit echt realistisch. Zo ging het ook met Bruce Springsteen. Na zijn optreden op Glastonbury kreeg Bruce een Pinkpop-uitnodiging in dus bus, en daar ging hij ook maar al te graag op in. En zo zou het ook kunnen lopen met de Stones. Na hun optreden op Glastonbury kwamen ze met het plan om meer festivals te spelen in 2014.

 Arctic Monkeys op Pinkpop?Iedereen hoopt dus op The Rolling Stones, maar dit is niet alles. Zo zijn Arctic Monkeys op zondag 8 juni vrij om te headlinen. We verwachten hen dus absoluut op het hoofdpodium. Ook Editors spelen die dag, vermoedelijk als opwarmer net voor Arctic Monkeys (of de Stones). Ook minder leuk nieuws voor de fans van Linkin Park. De band heeft geen gaatje meer vrij in de agenda, en zal dus niet te zien zijn op Pinkpop. Verder hebben Twenty One Pilots zichzelf  bevestigd en ook Sven Hammond Soul speculeert open dat hij op Pinkpop zou staan. We mogen Pinkpop dus met een hele grote roze cirkel aanduiden in onze agenda!

Pinkpop 2023 tickets