fbpx

Onze aanraders voor Pinkpop 2017

Pinkpop 2017 staat te poppelen om te beginnen en het festival is verheugd dit jaar enkele kleppers te ontvangen zoals Justin Bieber, Martin Garrix, Green Day, Live, Kings of Leon en System of a Down. Maar er valt veel meer te ontdekken dan enkel headliners op dat grote podium. Hier zijn onze 10 aanraders voor Pinkpop 2017:

Zaterdag 3 juni

Pierce Brothers (16:00 – Brightlands Stage): Deze sfeermakers brengen vrolijke folk en popsongs, begeleid door een didgeridoo, mondharmonica, enkele gitaren en drums. Ook al zijn ze maar met twee, ze maken ambiance alsof er 10 man op het podium staat. De energie en het enthousiasme spat er vanaf.

Declan McKenna (17:00 – Stage 4): Engeland’s nieuwe golden boy, die met Isombard een megahit te pakken heeft, schrijft songs over maatschappelijke problemen en verwerkt deze tot heerlijke indiepop. Smaakmaker van Eurosonic. Opgenomen in de BBC Sound Of 2017. Een echt talent, zeggen we u. 

Crystal Fighters (18:00 – Brightlands Stage): Begin al maar te dansen als de Fighters vragen: Do you want to go to the plage with me? De ideale festivalband die elke tent in vuur en vlam zet. Pinkpop, afspraak om 18u voor het eerste feestje?

Five Finger Death Punch (20:00 – 3FM Stage): Momenteel één van de betere live-bands in het genre. Metal met melodie, een vette groove en een sterke frontman die kan uithalen. De band valt in de smaak bij een heel groot publiek en ook Pinkpop zal fan worden!

Zondag 4 juni

Undeclinable Ambuscade (13:50 – Stage 4):  In 1996 stonden de punkrockers voor het laatst op Pinkpop en nu, 21 jaar later, doen ze dat trucje nog eens over. Verwacht je maar aan een lading oude klassiekers, want zoals de band al aangaf op Paaspop: “Hebben jullie zin in een ouwe? We hebben geen nieuwe!”.

Amber Run (17:30 – Stage 4): Hot in the UK, aan het doorbreken in Nederland. Met folkrock die ons doet denken aan Kodaline en Mumford & Sons veroveren de Britten stilletjes aan vele zieltjes.

Biffy Clyro (18:30 – 3FM Stage): Biffy Fuckin’ Clyro! Ze hebben hier nog niet het statuut van stadionact, maar dat kan de komende jaren wel eens veranderen. Wat kan je verwachten: Schotten met een ontbloot bovenlijf, stevige rock en opzwepende gitaren. Hierna ben je klaar om Green Day te trotseren.

Maandag 5 juni

Oh Wonder (15:10 – Brightlands Stage): Begin je laatste festivaldag eens met enkele gevoelige popnummers. Ontwaak rustig, vlucht even weg van alle drukte en geniet van intieme en oh wondermooie songs.

Don Broco (16:00 – Stage 4): De Britse band brengt energieke rock, voorzien van het betere gitaarwerk. Ze verzorgden al shows van uiteenlopende acts, zoals Enter Shikari en 5 Seconds Of Summer. De band is vooral in trek bij gillende tienermeisjes… u bent dus gewaarschuwd.

Chris Ayer (18:00 – Stage 4): De Amerikaanse singer-songwriter Chris Ayer mag collega Matt Simons tot zijn vrienden rekenen en dat is ook te horen in zijn muziek. Poppy songs, ideaal voor op een zomerse namiddag. Echt iets voor fans van Jack Savoretti.

Ziezo, tijd om je Pinkpop-parcours uit te stippelen! Hier zijn de timetables van Pinkpop 2017!

Pinkpop 2017 vindt plaats van 3 t.e.m. 5 juni op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. Tickets zijn beschikbaar via Ticketmaster. Combitickets kosten €195, dagtickets €95.

Pinkpop 2017 Tickets