fbpx

Onze aanraders voor Pinkpop 2016

Onze aanraders voor Pinkpop 2016De festivalzomer nadert en we kunnen de verse festivalweides haast ruiken. Het voorspel hebben we reeds gehad met Paaspop en Groezrock, dus is het nu tijd voor de grote kleppers. De eerste op de agenda is Pinkpop 2016!

Het festival heeft als headliners de stadionrockers van Red Hot Chili Peppers op vrijdag, de vurige Duitsers van Rammstein op zaterdag en de legendarische Paul McCartney op zondag weten te strikken.

Maar daarnaast is de affiche ook gevuld met heel wat aantrekkelijke bands en opkomend talent. Druk de timetable al af, download de app en vergeet niets dankzij onze handige festivalchecklist. Om je op weg te helpen zijn al hier enkele aanraders voor de komende Pinkpop-editie.

Vrijdag 10 juni

The Struts (16:30 – Stage 4): De jonge honden werden 2 jaar geleden uitgenodigd door Black Sabbath in Hyde Park en pakten daar het publiek volledig in. Maak je klaar voor een tripje naar de good old rock & roll van de jaren ’70. Geniet vooral van zanger Luke Spiller, die eruit ziet als het liefdeskind van Mick Jagger en Freddie Mercury.

Lukas Graham aanraders voor Pinkpop 2016Lukas Graham (17:25 – 3FM Stage): Deze Deense songwriter beschikt niet alleen over een aardig stemgeluid, maar ook over dé hit van het jaar met zijn 7 Years. Lukas Graham brengt ‘ghetto pop’ gekoppeld aan een dynamische show. Dit kan wel eens het hoogtepuntje van de eerste festivaldag worden.

De Staat (21:25 – Brand Bier Stage): Er valt nog weinig te vertellen over de band rond Torre Florim. Ze hebben een succesformule gevonden die keer op keer lijkt te werken. Verwacht je opnieuw aan sterk materiaal, een volle sound, een straffe band en een frontman die alles uit de kast haalt. Stilstaan is geen optie!

Zaterdag 11 juni

The Sore Losers (14:25 – Stage 4): Deze Belgisch rockers staan klaar om Nederland te veroveren. Met hun puike live-reputatie, die na elk optreden groeit, zijn ze de ideale opener voor de tweede festivaldag op Pinkpop.

Bazart aanraders voor Pinkpop 2016Nothing But Thieves (19:25 – Brand Bier Stage): Als je door Muse uitgekozen wordt als voorprogramma, dan weet je dat het snor zit. Een veelbelovende Britse band met een zanger wiens stem soms doet terugdenken aan Matt Bellamy en enkele songs die het Muse-DNA bezitten.

Bazart (20:25 – Stage 4): Deze band staat in eigen land op ontploffen. Ze geven dan ook een nieuwe dimensie, en een donker kantje, aan Nederlandstalige indie-pop. Pinkpop, maak kennis met één van de publiekslievelingen van deze festivalzomer!

Zondag 12 juni

Walking On Cars aanraders voor Pinkpop 2016Walking On Cars (13:50 – Stage 4): Deze Ieren brengen een lading catchy songs mee naar Pinkpop. Romantische zielen bijgestaan door dromerige pianopartijen en gitaren. Wie de dag goed wil inzetten gaat best om 13u50 langs bij de Stage 4. Je zal het je niet beklagen om die laatste festivaldag wat vroeger uit je tent te kruipen.

Lionel Richie (19:50 – Main Stage): Hello Pinkpop! Is it me you’re looking for? Een naam als Lionel Richie mag je zeker niet missen op Pinkpop 2016. Geniet van een lekker vleugje nostalgie en meezingers. Well, Pinkpop, the time has come to raise the roof and have some fun. Throw away the work to be done, let the music play on…

Balthazar aanraders voor Pinkpop 2016Balthazar (21:00 – Brand Bier Stage): De populairste indie rockband van België! Met een derde plaat Thin Walls op zak, en een geweldige live-reputatie, zijn ze niet te houden. Nadat ze heel Europa wisten te overtuigen, is het nu de beurt aan Pinkpop. Raise your glass to Balthazar!

Naast deze aanraders kan je ook genieten van Puscifer, Parquet Courts, Vintage Trouble en The London Souls. Je benen losgooien doe je op de beats van Major Lazer, Kygo, Years & Years en Jungle By Night. Wegdromen doe je bij Bear’s Den en Clean Pete.

Pinkpop 2016 vindt plaats van 10 t.e.m. 12 juni 2016 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De ticketverkoop loopt via Ticketmaster. De weekendkaarten en zondagtickets zijn uitverkocht maar vrijdagkaarten en zaterdagkaarten zijn nog beschikbaar aan €95.

Pinkpop 2016 Ticketmaster tickets