fbpx

Onze aanraders voor Graspop 2022

Onze aanraders voor Graspop 2022Nog één week tot de poorten van Graspop open gaan. Met 5 volwaardige podia en heel wat randanimatie is kiezen meestal verliezen. Maar we hopen je toch een beetje verder te helpen met onderstaande aanraders voor Graspop 2022. Zo heb je extra tijd om je checklist te maken en te controleren of je campingspullen nog fris ruiken na enkele jaren in de garage of op zolder. Vergeet zeker niet om het festivalterrein en je timetable te printen of download de app waar je alle informatie bij elkaar hebt.

Aanraders Graspop 2022 dag 1: donderdag 16 juni
The Curse Of Millhaven @ JOC Ieper
The Curse Of Millhaven @ JOC Ieper

The Curse of Millhaven (12:00-12:40) Metal Dome: Na drie jaar stilte mag deze Ieperse metalcore band de festivalweide van Graspop weer wakker schudden. Een mooie eer, maar ook een zware taak. Toch verwachten we dat de Wacken Open Air contest finalist dit met melodische death metal zonder problemen zal volbrengen.

Als we Zware Metalen mogen geloven, dan was de laatste langspeelplaat een voltreffer. Wij zijn alvast erg benieuwd hoe deze plaat live tot zijn recht zal komen. Nog een leuk feitje voor de liefhebbers: de bandnaam is gebaseerd op het gelijknamige nummer van dé Nick Cave.

Onze aanraders voor Graspop 2022 met VltimasVltimas (13:50-14:35) Marquee: Drie topmuzikanten met David Vincent van Morbid Angel aan de micro. Gitarist is niemand minder dan Rune Eriksen van Aura Noir en Mayhem. Trommelaar van dienst is Flo Mounier van Cryptopsy. Alledrie gevestigde waarden in de zwaardere metalen. Debuutplaat ‘Something Wicked Marches In’ is een aanradar voor elke Black of Death metaler die een plaatje wilt opleggen op een rustige zondagmiddag. Met zeer hoge verwachtingen kijken we uit naar wat deze band live zal brengen in de Marquee.

Onze aanraders voor Graspop 2022 met Lalma van ArsenalLalma (15:40-16:30) Metal Dome: John Roan kennen we als zanger van Arsenal, waar de dansbare hitjes de stadstuin overwoekeren. Blijkbaar zou John ook een grote liefhebber zijn van het zwaardere werk. Zeer benieuwd of hij dat eclecticisme van Arsenal ook kan onderbrengen in zijn nieuw project Lalma. We tasten volledig in het duister hoe hij zich zal ontplooien, maar zijn alvast razend benieuwd.

Dropkick Murphys Groezrock 2019Dropkick Murphys (19:40-20:40) North Stage: Ga maar vast een paar extra biertjes halen, want Dropkick Murphys keert terug naar de heilige weide! Een gezellige bende uit Boston die al ruim twintig jaar garant staat voor een aanstekelijke triple van folk, rock en punk. Een uurtje Ierse energie met een pak meezingers om het avondmaal te verteren en een stevige boost om op die eerste zware festivalavond volledig los te gaan.

Aanraders Graspop 2022 Dag 2: Vrijdag 17 juni

Onze aanraders voor Graspop 2022 met As Everything UnfoldsAs Everything Unfolds (13:15-14:00) Jupiler Stage: ‘Within Each Lies The Other’ was ondanks coronatijden een enorm sterke debuutplaat. Of de Britse band nog op zoek is naar zichzelf weten we niet, maar met een charismatische frontvrouw zwemmen ze tussen meerdere genres die het hardere werk te bieden heeft. Het Belgische debuut van deze groep moet hoge verwachtingen inlossen, dus als hun live act potten kan breken, verwachten we een snel stijgende curve wat betreft hun representatie op de festivalaffiches.

Onze aanraders voor Graspop 2022 met SloperSloper (15:20-16:05) Metal Dome: Een supergroep met Cesar Zuiderwijk van Golden Earring en Triggerfinger drummer Mario Goosens. U leest het goed, een band met 2 ervaren drummers! Dat belooft een stevige portie heavy Rock-‘n-roll en blues van de oude plank. Het enige jammere aan deze groep is dat Jan Paternoster van Black Box Revelation vroegtijdig heeft afgehaakt. Toch kijken we rijkhalzend uit naar wat deze dubbele drumband te bieden heeft.

Onze aanraders voor Graspop 2022 met Black Label SocietyBlack Label Society (15:45-16:35) North Stage: Amerikaanse heavy Metal in zijn puurste vorm en meer woorden hoeven we hier in se niet aan vuil te maken. Voor wie ze toch niet kent, Zakk Wylde was de laatste jaren de rechterhand van Ozzy en was diegene die de boel rechthield bij live performances. Nu kan hij met zijn kompanen een versnelling hoger schakelen en nog eens voluit gaan op de Graspopweide.

Onze aanraders voor Graspop 2022 met AmenraAmenra (21:10-22:10) Marquee: Vrijdag is een zwaar geplaagde dag, we zagen zowel Faith No More als Avenged Sevenfold wegvallen als headliner. Ze werden vervangen door andere grote bands, maar wat ons betreft staat de headliner van de dag in de Marquee. Een muzikale kopstoot, emotionele rollercoaster, spirituele sloophamer en zoveel meer, de intensiteit van Amenra is moeilijk te verwoorden. De nummer 1 van de Staalhard 100 speelde reeds op de vreemdste locaties, maar op een volgende editie zou het wel eens een afsluitende set op de Main Stage kunnen zijn.

Aanraders Graspop 2022 Dag 3: Zaterdag 18 juni

Onze aanraders voor Graspop 2022 met ImminenceImminence (12:00-12:40) Marquee: Volgens kenners is dit de meest belovende act uit Zweden, maar dat zijn misschien dezelfde mensen die een IKEA handleiding gemakkelijk vinden. De band brengt stevige melodische metalcore die opgefleurd word met vioolpartijen. Benieuwd of de heren een stilaan vermoeid publiek kunnen wakker schudden. Hun muziek belooft een ideale mix om de kater op de vlucht te jagen en de derde dag van Graspop te starten.

Kontrust

Kontrust (12:50-13:30) North Stage: Wij krijgen een vreemde ‘Duitse porno uit de jaren 70‘ vibe als we kijken naar de videoclips van deze band. Wat de muziek betreft, mag je een mooie cross-over tussen apres-ski muziek, party Metal en alles wat daar tussen hangt verwachten. Een stevige opkikker om de Graspopweide wakker te schudden met een eerste Jagermeister in de hand. Ondanks jaren ervaring is het de eerste keer dat de Oostenrijkers afzakken naar Graspop en het is meteen een mooie aanvulling op de Metal Moose Bar.

Ihsahn van EmperorIhsahn (17:40-18:30) Marquee: Ihsahn kennen we uiteraard als frontman van de Noorse blackmetalband Emperor. Wie zich verwacht aan een stevige portie van zwarte metal komt jammer genoeg bedrogen uit. De Noor evolueert meer en meer naar een rustigere en progressieve vorm van donkere metalen. Wat ons betreft iets om naar uit te kijken. Krijgen we een stevige muzikale kopstoot om de avond goed in te zetten of kunnen we rustig wegdromen? Wie zal het zeggen?

Onze aanraders voor Graspop 2022 met Myles KennedyMyles Kennedy & Company (21:10-22:10) Metal Dome: Het moment van de zwaarste keuze op Graspop 2022. Kies je voor een mokerslag van Five Finger Death Punch, een veelzijdige Devin Townsend of een stevig punkrockfeestje van Lagwagon? Aangezien die laatste toch op Brakrock staat, geven wij de voorkeur aan Myles Kennedy die de eerste keer solo op een podium van Graspop staat.

We kennen hem als vaste kompaan van Slash of frontman van Alter Bridge en dat zijn meteen zeer mooie adelbrieven. Voor dit project kiest hij voor het zachtere werk op de plaat. We zijn we zeer benieuwd hoeveel decibel hij er live bij gooit in de Metal Dome.

Aanraders Graspop 2022 Dag 4: Zondag 19 juni

Onze aanraders voor Graspop 2022 met Dirty HoneyDirty Honey (13:00-13:40) Metal Dome: Zuiderse hardrock uit de oude doos met een heel groot Guns & Roses gehalte. Deze kerels hebben alvast perfect opgelet tijdens de les muziekgeschiedenis. De eerste plaatjes waren zeer veelbelovend en hebben zelfs een nummer 1 plaats veroverd. Als dit live goed scoort zou Dirty Honey wel eens als een komeet de lucht in kunnen schieten.

Onze aanraders voor Graspop 2022 met BütcherBütcher (13:15-14:00) Marquee: Na 4 dagen Graspop snakken echte carnivoren al eens naar een vers stuk vlees van de slager. Met deze Bütcher zal het enkel americain préparé zijn. Rammende speedmetal van eigen bodem die de mosterd uit de juiste potten hebben gehaald. Het enige minpuntje, het 4 dagen oud zweet dat in het rond zal vliegen.

Onze aanraders voor Graspop 2022 met Me And That ManMe And That Man (17:10-17:55) Metal Dome: Countrymuziek op Graspop is vrij exclusief, maar het verwonderd ons niet als je weet dat frontman Nergal ook diezelfde is van Behemoth. Een stijlbreuk van jewelste, maar toch hapt deze zeer donkere country goed naar binnen. Tijdens coronatijden waren New Man, New Songs, Same Shit Volume 1 en Volume 2 volgens kenners zeer degelijke platen.

Onze aanraders voor Graspop 2022 met The OffspringThe Offspring (19:15-20:15) North Stage: De discussie of Dexter Holland en zijn kompanen al dan niet op Graspop horen, laten we liever aan een ander over. Het is zondagavond en de bonnetjes moeten nog op. Zowel jong als oud kent een pak klassiekers van deze ervaren pop-punkers en na enkele biertjes zijn de kelen goed gesmeerd om alles mee te brullen en de laatste nacht in te duiken.

Graspop Metal Meeting 2022 vindt plaats op De Stenehei in Dessel van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni met een openingsfeest voor Combi Plus op woensdag 15 juni. Tickets zijn beschikbaar via Ticketmaster, maar met enkel nog dagtickets voor vrijdag 17 juni en kampeerplaatsen, is het festival zo goed als uitverkocht. Zorg ervoor dat je op voorhand een plekje op de parking reserveert voor 15 euro. Er zijn ook GMM munten in voorverkoop aan 3 euro per munt in plaats van 3,33 euro op het festival.

Graspop Metal Meeting 2022 Tickets

Affiche Graspop Metal Meeting 2022
Affiche Graspop Metal Meeting 2022