fbpx

Dit was de Belgische editie van Punk In Drublic in Boom

Dit was de Belgische editie van Punk In Drublic in BoomTerwijl de organisatie van Groezrock door het stof ploeterde, was de organisatie van Brakrock druk in de weer met de Belgische editie van Punk in Drublic in Boom. Het team wist de festivaltour van Fat Mike naar belgie te halen en dat exclusief voor de Benelux.

Het festivalterrein in Boom

Dit was Punk In Drublic in De Schorre Boom BelgieBrak On Track koos niet zomaar een festivalweide (*****). Het Vlinderplein in De Schorre met zwevende tent van 2000m² overspanning en riviertje was de ideale setting, zeker in combinatie met de zomerse temperaturen. Voldoende plek, veel groen en schaduw en meer dan genoeg (echte) toiletten die goed onderhouden werden in plaats van dixies. De wachttijden bij de catering en drankstanden waren niet te lang en je kon gezellig picknicken aan het riviertje. Voor de liefhebbers was er zelfs een bruin cafe met bijhorende charme muziek en meer dan genoeg verschillende bieren aanwezig.

Festivalweide Punk in Drublic Het Vlinderplein De Schorre Boom Organisatorisch was alles dik in orde. Waar Punk in Drublic op andere Europese plaatsen in oude fabrieken of grijze hallen plaatsvond, had de Belgische editie in Boom zich al onderscheiden met deze groene en gezellige setting. Als we echt ons best doen om een minpuntje te zoeken, kunnen we alleen maar aan de bewegwijzering van de parking naar het festivalterrein denken. Die was niet helemaal duidelijk, maar een zomerse wandeling in en rond het domein van de Schorre is nu ook niet meteen een zware straf.

De Punk In Drublic Bands

Days N Days op Punk In Drublic in BoomDays N Daze (**) mocht deze festivaldag vol scheurende gitaren openen en deed dat met heel veel kabaal. Helaas kenden ze een zeer moeizame en raakten ze elkaar kwijt op het podium. Whitney Flynn heeft nochtans een zeer mooie stem om deze Amerikaanse folkpunk te doen ontploffen, maar zeer geforceerd deden ze de eerste liederen kelderen. Naar het einde toe klonk de mengelmoes van wasbord, contrabas, trompet en mandoline heel wat beter, maar de Amerikaanse kalveren waren inmiddels al een beetje verdronken.

The Bompops op Punk In Drublic in BoomGelukkig brachten The Bombpops (****) nog meer girl power en dat was er wel boenk op. Frontvrouw Jen Razavi had er enorm veel zin in en raasde in hoog tempo door de set zoals het een echte poppunkset betaamt. Korte en krachtige songs onder een stevige middagzon waren ideaal om het eerste bier door te spoelen. “It feels like Southern California over here” en we kunnen haar alleen maar groot gelijk geven.

Get Dead op Punk In Drublic in BoomCalifornia bleef op het podium met Get Dead (***) en zij zetten dat goede tempo verder. Al moeten we eerlijk toegeven dat het net te warm was om dat moordende tempo aan te houden. Met veel enthousiasme bleef de band volhouden terwijl vele fans op de groene weide op zoek gingen naar verkoeling of een plekje zochten om te genieten van het zonnetje. Geen set die iedereen zich tot in de eeuwigheid zal herinneren, maar verveling was zeker niet aan de orde. We zien hen graag zaterdagavond terug op Brakrock om in ideale omstandigheden te herkansen.

Talco op Punk In Drublic in BoomEr was slecht één band die niet uit de USA kwam, maar wel één die we waarschijnlijk niet snel zullen vergeten. Talco (*****) brengt zeer aanstekelijke skapunk boordevol energie. Van de lyrics snapten we geen hol, maar dat boeide niemand. De sympathieke Italianen brachten een zeer amusante set van hoog niveau. We kunnen al niet meer wachten tot een volgende passage. Wie was Måneskin ook weeral?

Ignite op Punk In Drublic in BoomDe energie van onze Italiaanse vrienden hing nog in de lucht en daar maakte Ignite (*****) mooi gebruik van. Zij gingen dan ook verder op hetzelfde elan. Er werd ’s nachts onweer voorspeld, maar de echte orkaan raasde in Boom al over het podium. Zoli Téglàs werd onlangs vervangen door Eli Santana en dat heeft de groep duidelijk deugd gedaan. De band liet zien hoe hardcore punk zou moeten zijn en ging zo hard dat de voet even van het gaspedaal moest met een cover van Sunday Bloody Sunday om nog een laatste keer te knallen, Fuck Yeah Boom!

Me First & The Gimme Gimmes op Punk In Drublic in BoomMe First and the Gimme Gimmes (***) is de all star band uit het punkwereldje. Helaas heeft Spike last van zijn conditie en moest het tempo meermaals uit de set. Ook de voorstelronde was net iets te lang om het publiek aandachtig te houden. Gelukkig heeft de band voldoende coverhits, glitter en glamour om dit allemaal recht te trekken. Daarnaast willen we Spike graag een 10/10 voor aarderijkskunde. Zo wist hij dat Ghent en Bruges ook in Flanders lag en met heel veel Boom’s kregen we nog mee dat we allemaal Dirty Flemish Motherfuckers waren.

NoFX Oi Oi Oi Hoofdact NoFX (***) kan zich door hun status en een platenbak vol hitjes veel permitteren, maar als zelfs Alex Agnew geen festivalweide uitverkocht krijgt, mag je de toilethumor achterwege laten. Niet alleen waren de mopjes flauw, ze haalden ook continu het tempo uit te set. Echt strak werd er niet gespeeld en het publiek zag zich dan ook genoodzaakt om zich te entertainen met veel bier gooien.

NoFX op Punk In Drublic in BoomNa 50 minuten hielden de knakkers het al voor de eerste keer bekeken, maar hun lange en stevige bisronde maakte veel goed. Deze was een pak strakker en had een tempo zoals je van een punkrockshow zou verwachten. Zo kreeg het publiek voor deze Belgische editie van Punk in Drublic toch nog een verdiende afsluiter.

Festivalweide Punk in Drublic Het Vlinderplein De Schorre Boom Het smaakte naar meer dankzij een uitstekende organisatie en goed uitgekozen festivalweide. Buiten een verdwaalde servet en vergeten friet was het grootste deel van het terrein op het einde van de avond nog steeds mooi groen. Helaas blijven onze rokende festivalvrienden te veel peuken weggooien. Rook wat en waar je wilt, geniet ervan, maar zorg voor jullie peukjes alstublieft.

Brakrock Ecofest 2022

Verder drukte Brakrock zijn Ecofest stempel goed door dankzij het statiegeldsysteem voor de bekers en kommen. Ook andere punkevenementen zijn in goede handen bij hen en de toekomst van de punkoptredens in ons land lijkt na het verdwijnen van Groezrock toch verzekerd!

Lagwagon op Brakrock Ecofest 2022Wij kunnen alvast niet wachten tot het hoofdfestival, waarvoor de organisatie al stevige namen wist te strikken, zoals Descendents, Circle Jerks, Sick Of It All, The Bouncing Souls, Comeback Kid, Dri, Mad Caddies, Authority Zero, No Fun At All, Strung Out, Zebrahead, The Flatliners, The Adolescents, Evergreen Terrace en veel meer. Wie goed op de laatste foto kijkt (of nog iets van Punk in Drublic heeft onhouden), die merkt de zaterdagheadliner van Brakrock op.

Brakrock Ecofest 2022 vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus op Ter Elst in Duffel. Tickets zijn beschikbaar via de Brakshop. Een combiticket heb je al voor €96 en toegang tot Camp Brak kost €15. Dagtickets zijn beschikbaar aan 60€.

Brakrock Ecofest 2022
Brakrock Ecofest 2022

One thought on “Dit was de Belgische editie van Punk In Drublic in Boom

Comments are closed.