fbpx

Graspop Metal Meeting 2023 van 15 tot 18 juni

Graspop Metal Meeting 2023 van 16 tot 18 juni Graspop 2022 is helaas afgelopen, maar gelukkig kunnen we nu al aftellen naar Graspop Metal Meeting 2023! We noteren vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni in onze festivalagenda voor een weekend vol scheurende gitaren en bonkende drums op De Stenehei in Dessel.

Inmiddels is bekend dat in 2023 het festival weer een extra festivaldag krijgt op donderdag 15 juni.

Met een XL editie voor de 25ste verjaardag van het festival, hebben we afgelopen weekend 2 verloren jaren ingehaald.

Graspop Metal Meeting 2023We zagen een zee van crowdsurfers bij Alestorm, gigantische circle pits rond de PA van de Jupiler Stage, de Marquee werd letterlijk uit elkaar gedaverd en de Metal Dome werd omgedoopt tot de Fleddy Dome. Het was smelten op de warmste Graspopdag ooit, maar zowel ervaren als newbie festivalgangers werden muzikaal op hun wenken bediend.

Het was af en toe lang wachten ‘voort gemak’ en s’ochtends werden we wakker met een dubbele kater. Dat neemt niet weg dat we rijkhalzend uitkijken naar Graspop Metal Meeting 2023.

Graspop

Graspop Metal Meeting is een jaarlijks meerdaags metalfestival in Dessel. Het festival ontstond in 1996 uit een samenvoeging van het toenmalige Graspopfestival in Dessel en Midsummer Metal Meeting in Vosselaar.
Tienduizenden metalheads vanuit de hele wereld verenigen zich voor het grootste en meest veelzijdige hardrock en metalfestival van de Benelux. Van heavy tot black tot death metal, van metalcore tot hardrock, van punk tot classic rock, en veel meer. Graspop is de hoogmis vol episch gitaargeweld en supersonische blastbeats.

De eerste edities van het festival werden gehouden op het crossterein De Witte Berg. Vanaf 1998 was er nood aan een grotere weide, dit werd domein De Boeretang. Omdat het festival bleef groeien moest er sinds de editie van 2009 opnieuw een grotere locatie gezocht worden. Dit werd de huidige locatie: De Stenehei.