fbpx

En de winnaars van de European Festival Awards zijn…

Met maar liefst meer dan 1,2 miljoen stemmen uit 35 verschillende landen en een jury bestaande uit erkende muziekjournalisten, booking agents en festival organisatoren mochten Europa’s beste muziekfestivals, artiesten en promotors hun prijzen ontvangen op de European Festival Awards op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag.

De grootste prijs, Best Major Festival, gaat naar Sziget Festival dat zijn titel terugneemt na eerdere winst in 2012. België gaat lopen met 3 prijzen en niet de minste: Best Indoor Festival voor I Love Techno, Promoter Of The Year voor de Belgische divisie van Live Nation en Stromae krijgt dan weer de prijs voor Best Newcomer Artist. Nederland moet het met een prijs minder doen met Down The Rabbit Hole als Best New Festival en Mojo/Loc Festivals met de Health & Safety Innovation Award dat innovatieve manieren beloond voor gezondheid en veiligheid op festivals.

Winnaars van de European Festival Awards Arctic MonkeysOok de Arctic Monkeys vielen meermaals in de prijzen als Best Headliner en Anthem Of The Year met ‘R U Mine’. Melvin Benn kreeg de Lifetime Achievement Award en de award voor Best Line-Up ging naar GlastonburySea Dance werd verkozen tot Best Medium-Sized Festival en het is dus de eerste keer dat een award naar het kleine Montenegro gaat. De artiesten zelf verkozen het Spaanse Primavera Sound tot Artists Favourite Festival. Het Poolse Tauron Nowa Muzyka is dan weer het Best Small Festival en de Green Operations Award ging naar het Deense Roskilde in samenwerking met ‘Stop Wasting Food’.

Tot slot ging een nieuwe prijs, de Excellence & Passion Award, naar Rikke Øxner van het Roskilde Festival. Met die award krijgt hij erkenning voor zijn toewijding en creativiteit waarmee hij een echt magische evenement heeft gecreëerd. Rikke Øxner zet er, na meer dan 20 jaar dienst, een punt achter maar zal nog in het Roskilde team blijven als ‘Artistic Director’.

We overlopen nog eens de winnaars en sluiten af met Anthem Of The Year en Best Headliner.

Best Small Festival Vlag van Polen Tauron Nowa Muzyka
Best Indoor Festival Vlag van België I Love Techno
Green Operations Award Vlag van Denemarken Roskilde en Stop Wasting Food
Best Newcomer Act Vlag van België Stromae
Artists Favourite Festival Vlag van Spanje Primavera Sound
Best New Festival Vlag van Nederland Down The Rabbit Hole
The Health & Safety Innovation Award Vlag van Nederland Mojo/Loc Festivals
Best Medium-Sized Festival Vlag van Montenegro Sea Dance
Promoter Of The Year Vlag van België Live Nation
Best Line-Up  Glastonbury
Best Major Festival Vlag van Hongarije Sziget Festival
The Lifetime Achievement Award  Melvin Benn
The Excellence & Passion Award Vlag van Denemarken Rikke Øxner

Anthem Of The Year  Arctic Monkeys – R U Mine

Best Headliner  Arctic Monkeys
http://www.youtube.com/watch?v=HwINhUczIlY