fbpx

Dit zijn onze 10 aanraders voor Pinkpop 2018

Foo Fighters, Bruno Mars, Pearl Jam! Dat zijn de drie grote headliners van Pinkpop 2018, maar er is nog zoveel meer om van te genieten tijdens de roze driedaagse: Snow Patrol, Oscar & The Wolf, Editors, The Script, The Offspring, Parov Stelar en Noel Gallagher. Overdag kan je je dagplanning verder invullen met deze 10 aanraders.

Vrijdag 15 juni

The Academic (17:30 – Stage 4): Uit het land van U2 stellen we je maar al te graag The Academic voor. Van een beetje catchy gitaarpop op de eerste festivaldag is nog niemand gestorven. Wie hen mist op Pinkpop krijgt een herkansing op Rock Werchter.

Oh Wonder (18:30 – North Stage): Vlucht even weg van alle drukte en geniet een uurtje lang van intieme en oh wondermooie songs. Een ideale opwarmer voor wie daarna richting Snow Patrol trekt.

Oliver Heldens (20:30 – Brightlands Stage): Kiezen is altijd een beetje verliezen, maar wie The Offspring links laat liggen, zal niet teleurgesteld worden door Oliver Heldens. Eén van de pioniers in de future house zal al vroeg op de avond een feestje bouwen.

Zaterdag 16 juni

Gang Of Youths (15:30 – Stage 4): Op de tweede festivaldag kan je de huidige heersers van de Australische rockscene aanschouwen. In eigen land wonnen ze prijzen van beste groep, beste album, beste rockplaat en beste productie. Rauw, dansbaar, krachtig én voor fans van Bruce Springsteen.

Youngr (17:30 – Stage 4): Tijdens Nothing But Thieves speelt Youngr op de Stage 4. De Londense artiest is een expert in het creëren van nineties cocktails, gemixt met een goede dosis electro en wat Daft Punk-invloeden.

Alan Walker (20:30 – Brightlands Stage): Zaterdagavond staat de 20-jarige Alan Walker voor je klaar met de betere electro en deephouse. De slaapkamerproducer mocht al mee op tour met grootheden als Rihanna, Justin Bieber en Martin Garrix, maar nu warmt hij Pinkpop op voor Foo Fighters de Main Stage afbreken.

Zondag 17 juni

Tom Walker (13:50 – Stage 4): U kent hem van Leave a Light On, maar Tom Walker is meer dan die ene hit. De singer-songwriter – met herkenbare zoete stem – brengt ons songs beïnvloed door hiphop, electro en reggae vibes. Een must-see!

Brian Fallon & The Howling Weather (17:45 – Brightlands Stage): Met The Gaslight Anthem stond Brian Fallon al drie keer op Pinkpop. Deze keer staat de lieveling van The Boss er met een andere begeleidingsband, The Howling Weather.

Sigrid (19:55 – Stage 4): De 21-jarige Noorse kreeg de stempel van toekomstige pop-prinses en terecht! Ze was in 2017 al één van de hoogtepunten op Pukkelpop en won even later ook de prestigieuze prijs van BBC Sound Of 2018. Stilstaan is geen optie!

Greta Van Fleet (21:00 – Brightlands Stage): Helaas geen Duitse singer-songwriter, maar een Amerikaanse rockband die meteen doet denken aan Led Zeppelin en Wolfmother. Ze staan dus in schril contrast met de glittershow van Oscar & The Wolf, die gelijktijdig speelt op de North Stage.

De timetables voor Pinkpop 2018 kan je hier terugvinden. Zoek je nog een ticket, dan ga je beter even naar Ticketmaster. Helaas zijn alle weekendtickets ondertussen uitverkocht.