fbpx

Data Rock Werchter 2024 bekend

Rock Werchter ingang © Jokko
Rock Werchter ingang © Jokko
De zeven festivaldagen in Werchter zitten er helaas op, maar we kijken nu al uit naar Rock Werchter 2024! Na Werchter Boutique, TW Classic, Harry Styles is ook de vierdaagse van Werchter afgelopen. De eerste data voor 2024 is al bekend, afspraak in het Festivalpark van Werchter van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli.

Buiten Stromae, gaven alle voorziene acts present. De teller bleef dus exact op 100 acts staan voor de vier reguliere podia. Met The Towers, Casa Bacardi en Central Park in The Hive ging dat aantal nog ruim 50% naar omhoog.

Van die 100 acts waren er maar liefst 16 van eigen bodem. Onze Britse vrienden waren dan weer her ruimst vertegenwoordigd met 30 namen. Met 15 verschillende nationaliteiten kwamen de bands van over de hele wereld, met The Hu kregen we zelfs enkele Mongolen over de podiumvloer. Je zou het hem niet geven, maar Iggy Pop is vanaf nu het nieuwe ouderdomsdeken van Rock Werchter. Met zijn 76 lentes onttroont hij een andere levende legende: Paul McCartney.

Rock Werchter in cijfers

You Rock Werchter © Ben Houdijk for Rock Werchter
You Rock Werchter © Ben Houdijk for Rock Werchter
Ook in de statistieken was Rock Werchter weer een recordeditie. Het festivalpark mocht dagelijks 88.000 mensen ontvangen, 67.500 van deze bezoekers hadden een combibandje rond de pols. De campings rond het festivalterrein herbergden elke nacht 50.000 kampeerders. The Hive was met 28.000 gasten ruim de grootste van allemaal. 3.500 kampeerders kozen voor iets meer luxe op The Hive Resort.

Hoewel de Tour de France dit weekend van start ging, vond je het grootste peloton in Werchter met maar liefst 15.000 fietsers per dag!

The Barn © Ben Houdijk for Rock Werchter
The Barn © Ben Houdijk for Rock Werchter
Graspop kennen we van zijn zware metalen, maar de Main Stage van StageCo moet niet onderdoen met 355 ton aan zwart staal. Die dragen een vloer van 150 ton, een dak van 120 ton en 80 ton aan productie. Met zijn 24,6 meter hoogte en een podiumoppervlakte van 864 m², is de Main Stage ook ver buiten het Festivalpark te bewonderen.

De nieuwe Barn had nog enkele kinderziektes met al die rode kruisjes, maar zelfs het Sportpaleis verbleekte in de arena van 75 op 110 meter. The Barn is een moderne muziekschuur die tot 20.000 bezoekers kon ontvangen.

Een groot dankwoord gaat uit naar het Rode Kruis, dat zo’n 5.000 mensen verzorgde. Gelukkig allemaal zonder grote gevolgen. Geen Rock Werchter zonder 11.000 vrijwilligers uit 185 verschillende verenigingen om alles in goede banen te leiden. Zij hebben die 8.000 broden, 8.500 liter soep, enkele tonnen beleg en 12.000 stukken fruit dubbel en dik verdiend! Tot volgend jaar op Rock Werchter 2024!

Werchter bier pintjeNiet vergeten! Wie nog Coins heeft kan een refund aanvragen vanaf donderdag 6 juli 2023 om 11u tot en met donderdag 20 juli 2023 om 23u59 via dit terugbetalingsformulier. De terugbetaling gebeurt uiterlijk een maand na de aanvraag. Voor een terugbetaling wordt een administratieve kost van 1 Coin aangerekend. Enkel Coins die je hebt gekocht, worden terugbetaald. Gratis Coins die je krijgt bij het inleveren van 15 bekers, rPet-flesjes of blikjes, worden niet terugbetaald.

De eerste namen en meer informatie over Rock Werchter 2024, inclusief de ticketverkoop volgt na de zomer! Maar als we ‘De Schuer mogen geloven, dan noteren we nu al Dave Grohl en zijn Foo Fighters met potlood op de affiche van volgend jaar.

Rock Werchter Tickets