fbpx

10 aanraders voor je concertagenda

De festivalzomer is helaas afgelopen, maar niet getreurd,… er komt een prachtig concertseizoen aan! Dit najaar staan er ongetwijfeld al enkele avonden gepland in je concertagenda. Maar we pikken er graag nog enkele pareltjes uit die je zeker niet mag missen.

Concertagenda Air Traffic 2017Siv Jakobson – 26/09 – Botanique: De Noorse singer-songwriter mocht eerder al opdraven in de Ancienne Belgique als voorprogramma van Bear’s Den. Ook mochten ze al een intieme set spelen in het AB Salon. Eind september mag ze haar fragiele nummers voorstellen in de Brusselse Botanique.

Air Traffic – 29/09 – Het Depot: Air Traffic leeft weer! Tien jaar na hun succesvolle debuutplaat komt de band terug samen om de verjaardag van ‘Fractured Life‘ te vieren. We zijn alvast benieuwd of de band ook gewerkt heeft aan nieuw materiaal. De drie concerten in Leuven zijn natuurlijk hopeloos uitverkocht.

Concertagenda The National 2017Airbourne – 12/10 – Het Depot: We blijven nog even in Leuven want het is tijd voor een portie Australische hardrock. Perfect voor fans van AC/DC. Ze komen hun vierde plaat ‘Breakin Outta Hell’ presenteren en we kunnen u nu al garanderen: Het dak gaat er af! Het ideale concert om je honger naar Graspop 2018 te stillen.

The National – 30/10 – BOZAR: Met ‘Sleep Well Beast‘ heeft The National opnieuw een parel van een plaat afgeleverd. Ze kozen deze keer dan ook voor concertzalen die aansluiten bij hun muziek: beeldschoon dus! Helaas ook volledig uitverkocht.

Concertagenda Future Islands 2017Banks – 31/10 – La Madeleine: Oorspronkelijk zou ze aantreden in het Koninklijk Circus, maar dat concert is net zoals alle andere concerten verplaatst naar La Madeleine. De mysterieuze R&B-zangeres zal met haar futuristische en elektronische sound ongetwijfeld heel wat Belgische zieltjes winnen in Brussel.

Future Islands – 10/11 – Ancienne Belgique: Een fantastische live-band met een fascinerende frontzanger, Samuel T. Herring. Hij die afgelopen zomer nog de oermens in zichzelf losliet op het podium van Rock Werchter. Een optreden om niet snel te vergeten.

Concertagenda Kasabian 2017Kasabian – 11/11 – Vorst Nationaal: Kasabian is één van de betere live bands van het moment. Ze weten iedereen te overtuigen met hun strakke show en een arsenaal aan hits. Hopelijk zien we hen snel terug op de weide van Werchter, maar eerst eens goed knallen in Vorst Nationaal!

Royal Blood – 11/11 – Lotto Arena: Wie ze gemist heeft op Rock Werchter, zal daar niet goed van geweest zijn. Lekker ruig en arrogant. Geloof ons Lotto Arena, het dak gaat er af! Hun concert in Antwerpen is dan ook compleet uitverkocht.

Concertagenda Nick Murphy aka Chet Faker 2017Stick To Your Guns – 26/11 – Ancienne Belgique: Hondsdolle hardcore verstrengeld met melodieuze metalcore en daar krijg je een portie maatschappijkritische thema’s bovenop. Dat is hun succesformule die elke zaal doet daveren en voorbije lente nog de weide van Groezrock. Als kers op de taart krijgt u ook Being As An Ocean erbij en mag Silent Plan de debatten openen.

Nick Murphy fka Chet Faker – 27/11 – Vorst Nationaal: Chet Faker is terug, maar noemt zich voortaan weer Nick Murphy! Gelukkig blijft hij nog steeds zweven tussen mysterieuze elektro en wat nostalgie.