fbpx

Wie zal Foo Fighters vervangen op Rock Werchter?

Dave Grohl GothenburgVeel houders van een Rock Werchter ticket hebben een zware nacht achter de rug. Het afzeggen van de Foo Fighters, vanwege Dave zijn val van het podium in Zweden, is een zware domper. Maar toch moeten we ons hoofd koel houden en verder kijken naar de komende editie die volgende week al van start gaat.

Eerst en vooral wensen we Dave Grohl een spoedig herstel toe en dat hij snel mag terugkeren. We blijven positief en zijn op zoek gegaan wie Herman Schueremans kan opbellen om op donderdag-avond 25 juni de grote plek van de Foo Fighters op te vullen.

Eerst en vooral moeten we rekening houden met een ‘worst case’ scenario: de bands schuiven op en er wordt een kleinere act in het begin van de dag geboekt. Zo schoof Glastonbury Florence + The Machine op als headliner. Werchter kan hetzelfde doen en heeft naast Florence + The Machine ook nog Elbow die kunnen aantreden op de Mainstage. Iets wat minder vaak wordt gedaan maar wel al is voorgevallen op Rock Werchter 2000 met Live, is een band 2x laten optreden, toen Pearl Jam niet afzakte na het drama op Roskilde. 

Rock_en_Seine_2007,_2_Many_DJs-32ManyDJs: Twee kerels waar Schueremans echt op kan tellen. Enkele dagen voor Rock Werchter 2004 zegt David Bowie af als headliner. Deze heren waren toen in Portugal en hadden plannen om de EK finale bij te wonen, maar waren toch bereid om ‘de Schuer’ uit te nood te helpen. Op de koop toe openden ze de set met Rebel Rebel van David Bowie. Krijgen we dan toch nog een cover van de Foo Fighters te horen op de festivalweide van Werchter? Ze zijn in de buurt en paraat, want een dag later staan ze achter de draaitafels in Madrid.

Blur: Iedereen dacht dat ze dit jaar op Pukkelpop zouden staan, maar helaas. Ondanks dat deze heren op tour zijn, staan er niet veel festivals op hun agenda. Kunnen ze enkele dagen na Hyde Park een hoop Belgische fans gelukkig maken?

MetallicaMetallica: Ze hebben dit jaar al een pak festivals achter de rug met onder meer Rock In Rio USA en een stuk dichter bij huis Rock Im Reveir, Rockavaria en Rock In Vienna. Nu genieten ze even van een welverdiende pauze om weer van start te gaan in augustus met Lollapalooza USA en later in Europa met Reading & Leeds. Ook al stonden ze er in 2014, kunnen ze voor hun geliefd Belgisch publiek even de vakantie onderbreken?

 

The Who: Engeland is niet ver en dat is nu ook net de plaats waar ze hun The Who Hits 50 tour aan het vieren zijn. Een dag later staan ze in Hyde Park en zondag mogen ze Glastonbury afsluiten met Paul Weller. Maken ze een korte oversteek naar België of blijven de heren liever in hun vertrouwde omgeving?

kanye_west-gal-productsKanye West: Kanye staat twee dagen later, onder heel veel commotie, als headliner op Glastonbury. Hij is niet meteen de gewenste vervanger voor de gitaarliefhebbers op Rock Werchter, maar toch een grote naam die de lege plek kan invullen.

Prince: Twee jaar geleden de meest geroepen naam voor het vervangen van Neil Young op Pukkelpop. Helaas waren er contractuele problemen met andere artiesten en dus ging die plek naar Major Lazer. Kan Herman het dit jaar wel tot een goed einde brengen? Prince heeft na een optreden vorig weekend tijd genoeg in zijn agenda om eens langs te komen op de weide van Werchter.

The Strokes: Ze zijn al een eeuwigheid niet meer in ons land geweest. Ook dit jaar hebben ze maar enkele data in Europa geboekt. Exclusiviteit is dus een mooi extraatje met Julian Casablancas en de zijnen.

The DTenacious D: Deze twee heren zijn goede vrienden van Dave Grohl en voor hem wil je al eens snel een vriendendienst doen. Momenteel hebben ze enkele kleinere Amerikaanse festivals achter de rug. Doen ze er nog snel Werchter bij voor ze in september aan het tweede deel van hun tour beginnen?

Editors: Eén van de huisbands én ze hebben ook een speciale band met Rock Werchter. In het najaar staat er een mooie tournee op het programma door Europa. Of ze nu al aan het repeteren zijn is een groot vraagteken, meer een generale repetitie op de Main Stage van Rock Werchter blijft wel een optie.

Fleetwood Mac: Enkele weken geleden stonden ze nog in het Sportpaleis en volgende week zetten ze de O2 Arena van Londen op stelten. Net op die donderdag van Werchter hebben ze nog een plekje vrij in de agenda. Maar is dit wel een haalbare kaart?

Graspop Metal Meeting: KISS, Faith No More, Scorpions, Motörhead en Slash Ft Myles Kennedy & The Conspirators. Ze hebben allemaal een mooie plaats op de affiche en hebben allemaal een plaatsje vrij op de beruchte donderdag van Werchter. Als ze toch in het land zijn, zijn ze makkelijk te bereiken om te overtuigen.

En dan hebben we nog enkele bands die ook een plaatsje vrij hebben in de agenda of al in volle voorbereiding zijn voor een nieuwe tour: Neil Young, Pearl Jam, The Killers, The Black Keys, Sting, System Of A Down, The Libertines, Placebo, Major Lazer en Jack White.

Wie we kunnen/moeten uitsluiten door reeds bezet, in pauze of zelf buiten strijd zijn: Linkin Park, AC/DC, Kings Of Leon, Paul McCartney, Stromae, Queens Of The Stone Age, Slipknot, Kendrick Lamar, Lionel Richie, Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden, Green Day, Coldplay, Arctic Monkeys, Rammstein, Blink-182,…

Foo Fighters zijn al de vierde annulering voor Werchter na Sam SmithJD McPherson en BadBadNotGood. Deze bands zijn respectievelijk vervangen door The Tallest Man On EarthThe Van Jets en Fufanu. Eerder kwamen de applicaties online die je downloaden op onze festivalapps pagina. Ook de timetable staat al even online en niet onbelangrijk is dat je jouw gratis treinbiljet op naam kan aanvragen via de website van de NMBS met de NMBS-code die je kan downloaden via Ticketmaster. De liefhebbers kunnen zelfs al het festivalpark verkennen.

Rock Werchter 2015 vindt volgende week plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Er zijn enkel nog dagtickets beschikbaar voor vrijdag 26 juni via de website van Ticketmaster. Een combiticket kost 226€, een dagticket kost dan weer 95€. Registreer je ticket om te kunnen genieten van een aantal voordelen.

RW15