fbpx

Wie is de “Very Special Guest” op Groezrock 2019?

Al maanden zitten we te wachten op de “Very Special Guest” van Groezrock, die op zaterdag 27 april de planken van de Main Stage zal bestijgen. Helaas zullen we moeten wachten tot het festival van start gaat voor we weten wie deze special guest is, maar niets weerhoudt ons ervan om de agenda’s van enkele mogelijke kandidaten erbij te nemen.

Cokie The Clown

Wie? Tien jaar geleden bracht NOFX een EP uit onder de naam ‘Cokie The Clown’. De niet zo vrolijke clown is het alter ego van frontman Fat Mike en brengt op vrijdag 26 april z’n eigen plaat uit “You’re Welcome“. Toevallig op dezelfde dag dat de organisatie belooft om hun “Very Special Guest” bekend te maken. Het sommetje klopt alvast helemaal, zeker als je weet dat een week later de Punk in Drublic tour van NOFX door Europa vlamt.

Heideroosjes

Na 7 jaar keren de heren terug om enkele reünieconcerten te spelen, maar ondertussen is de festival-agenda aardig gevuld. Een week voor Groezrock van start gaat, spelen ze op Paaspop 2019. Het zou mogelijk hun vijfde passage worden op Groezrock na 1997, 2000, 2004 en 2012. Deze ‘Very Special Guest’ kan dan meteen ook z’n 30ste verjaardag vieren in Meerhout.

Janez Detd

De reünieconcerten – met een spetterende passage op de Lokerse Feesten – liggen ondertussen al vier jaar achter ons. Helaas heeft deze iconische Belgische pop-punkband nog maar één keer op Groezrock gestaan (1999). In 2019 viert de band z’n 25ste verjaardag en dat vierden ze eerder al door al hun releases op Spotify te plaatsen. Zetten ze dit feest ook verder op Groezrock of blijft het nog even stil rond Janez Detd?

De witte hoed van de organisatie kent natuurlijk geen grenzen. Zo waren in het verleden al Thrice, Terror, The Swellers, We Are The Ocean en Skyharbor te bewonderen als verrassing. Of zien we Steak Number Eight al herrijzen als Stake?

Groezrock 2019 kondigde eerder al namen als Dropkick Murphys, Millencolin, Jawbreaker, Bowling For Soup, Marky Ramone, Stick To Your Guns, Amenra, Neckdeep en Coheed & Cambria aan.

Groezrock 2019 vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 april in het Kempense Meerhout. De ticketverkoop verloopt via de website van het festival en voor een combiticket betaal je €99. Er zijn ook VIP-tickets beschikbaar aan €150 of dagtickets aan €69 en €79.

Very Special Guest" op Groezrock 2019?