fbpx

Rock Am Ring, Rock Im Park & vallen samen in 2015

VisueelTekst Paragraaf Volgend jaar zullen de gitaarsnaren en drumsticks in het rond vliegen in Duitsland want zowel Rock Am Ring, Rock Im Park en Grüne Hölle vinden plaats op exact dezelfde data (van vrijdag 5 juni tot zondag 7 juni 2015). Het feest wordt alleen maar groter want Rock Am Ring viert zijn 30e verjaardag en Rock Im Park mag dan weer zijn 20e verjaardag vieren.

Rock Am Ring verlaat de Nurburgring in Nurburg en ging op zoek naar een nieuwe locatie. Eerst was er sprake van een locatie in Monchengladbach. En dit leek goed nieuws voor festivalgangers in de Lage Landen want dat is een stuk dichter tegen de Belgische en Nederlandse grens. Maar verrassend genoeg is er gekozen voor een andere locatie die gelukkig ook niet te ver van onze grenzen ligt. Mendig Air Base in Mendig zal de nieuwe thuis worden van Rock Am Ring. Rock Im Park blijft wel op dezelfde locatie op ‘Zeppelinwiese’ in Nurnberg.

De Nurburgring zal in het eerste weekend van juni niet leeg blijven want de eigenaren nemen het heft in eigen handen en organiseren dan weer een gloednieuw festival dat zal doorgaan onder de naam Grüne Hölle.

We houden deze drie festivals goed in de gaten want de kans is natuurlijk groot dat er veel namen doorstromen naar Pinkpop en Rock Werchter. En lang zouden zouden we niet meer moeten wachten want de organisatie belooft al de eerste namen te geven in september.