fbpx

Onze 7 aanraders voor Groezrock 2019

Onze 7 aanraders voor Groezrock 2019De dagen worden steeds langer, de eerste zomerse temperaturen bereiken ons land en het Belgisch festivalseizoen staat voor de deur. Na een jaartje van afwezigheid mag Groezrock in 2019 opnieuw de spits afbijten.

Een weekend vol scheurende gitaren, eerste festivalpintjes en losgeslagen crowdsurfers, maar ook met klinkende namen als Dropkick Murphys, Jawbreaker, Bowling for Soup, Coheed & Cambria, Millencolin, Stick To Your Guns en de mysterieuze “very special guest“. Mooi weer kunnen we nog niet beloven, maar we kunnen je wel in festivalmodus krijgen met deze zeven aanraders.

Donderdag 25 April

You Nervous (The Cockpit – 21:30): We geven je alvast één goede raad: zak op tijd af naar het festival, gooi die tent op, haal die eerste zuurverdiende festival pintjes boven en loop rond half negen naar The Cockpit. Een portie skate punk gebracht door een Belgische band, waarvan 3/4de van de bezetting bestaat uit leden van de Gentse punkband Flink 82. Ze schieten je meteen terug naar hoogdagen van de Punk. Een ideale opwarmer voor een weekend vol harde gitaren.

Vrijdag 26 april

Backtrack (Revenge Stage – 17:25): Op dag twee zal je ons ongetwijfeld terugvinden aan de Revenge Stage, wachtend op de agressieve New Yorkse hardcore punk van Backtrack. Wat je mag verwachten? Hardcore met heel wat ruwe kantjes en een band die 45 minuten lang het gaspedaal zal indrukken.

Good Riddance (Back 2 Basics – 19:35): De groep gaat al meer dan 30 jaar mee en toch staan ze – na hun comeback van enkele jaren geleden – nog steeds als een bende jonge wolven op het podium. Drie kwartier kan nooit genoeg zijn om alle toppers uit hun discografie te brengen, dus verwacht je maar aan een sneltrein van punkrock uit de oude doos.

Tusky (Red Bull Stage – 20:40): Herrezen uit de assen van John Coffey. De band bestaat nog maar sinds 2017, maar net als John Coffey zal ook deze punkrock als een sneltrein door de festivaltenten razen. Tijdens het concert zullen veel festivalgangers ongetwijfeld terugdenken aan de beginjaren van Foo Fighters.

Zaterdag 27 april

The Devil Makes Three (Main Stage – 14:00): Als de festivalbenen op zaterdagmiddag nog slap aanvoelen, dan is The Devil Makes Three misschien wel de ideale band om je laatste festivaldag in te zetten. Dit akoestisch trio brengt een setlist mee naar Meerhout bestaande uit oude Amerikaanse blues en country muziek, voorzien van een stevige snaar.

Popes of Chillitown (The Cockpit – 18:50): Hét feestje van Groezrock 2019? Het lijkt erop dat die titel is weggelegd voor de Popes of Chillitown. Dit zestal brengt een heerlijke mengeling van ska, punk en dub en komt hun recentste plaat “Work Hard, Play Hard, See You In The Graveyard” uit 2018 voorstellen.

Dave Hause &The Mermaid (Back 2 Basics – 22:15): In een (niet zo ver) verleden was hij nog frontman van The Loved Ones, maar sinds 2011 focust hij zich op z’n solocarrière, en met succes! Zijn rock/americana is een aanrader voor fans van Bruce Springsteen en Brian Fallon van The Gaslight Anthem.

Klaar om te vertrekken? Check dan zeker eerst nog even onze handige Festival Checklist om ervoor te zorgen dat je zeker niets vergeet mee te pakken richting Groezrock 2019. Via deze timetable kan je al je favorieten aanduiden en hieronder kan je nog even de plattegrond van het festivalterrein verkennen, zodat je niet verloren loopt.

Groezrock 2019 vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 april in het Kempense Meerhout. De ticketverkoop loopt via de website van het festival. Voor een combiticket betaal je €99 en er zijn ook VIP-tickets beschikbaar aan €150.

Plattegrond en 7 aanraders voor Groezrock 2019