fbpx

Onze 10 eigenzinnige aanraders voor Graspop 2019

Nog enkele dagen geduld en dan beuken we de festivalpoorten in Dessel open. Gewapend met scheurende gitaren, loeiharde drums en onderstaande 10 aanraders trekken we van Camping Boneyard richting de Main Stages. Graspop 2019 mag alweer het bordje uitverkocht uithangen en verwelkomt ook dit jaar weer zo’n 150.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen.

Natuurlijk zakken we met z’n allen af naar de afscheidsshows van KISS en Slayer, gaan we stevig beuken op Slipknot en de meerwaarde zoeken bij het symfonische van Within Temptation en het koor van Sabaton. Gelukkig kan het festival met nog véél meer verrassende, talentvolle en lekkere namen uitpakken in de timetable.

Concealed Reality (donderdag – 18:35 – Red Bull Metal Dome)

Het opzetten en decoreren van je tent op de camping kan best even wachten. De Brusselse toekomst van de Belgische metalcore bestijgt dondernamiddag al de Red Bull Metal Dome. Verwacht je aan metalcore zoals het moet zijn: stevig en met de nodige portie adrenaline.

Wiegedood (Vrijdag – 12:00 – Marquee)

Deze Belgische black metal band – bestaande uit muzikanten van Oathbreaker en Amenra – stuurt je op een duistere reis die je ongetwijfeld de hele dag lang wakker zal houden. Opgepast tere zieltjes, want het kan er nogal intens aan toe gaan!

Bleed From Within (vrijdag – 15:45 – Jupiler Stage)

Als een ware ninja sprong hij heen en weer over het podium tijdens de voorbije editie van Groezrock Indoor. Scott Kennedy en de zijnen staan bekend voor hun energieke shows, waar zelf de grootste ADHD’ers hen niet kunnen navolgen. Hun laatste passage dateert al weer van 2011, dus laten we hen massaal opnieuw verwelkomen in Dessel!

Eagles of Death Metal (vrijdag – 20:45 – Marquee)

Diegenen die de Vikingen van Amon Amarth vrezen, kunnen veilig terecht bij de bende van Jesse Hughes. Geen zware death metal, maar swingende gitaren met een vette snor. En wie weet zien we straks ook Josh Homme op de Desselse weide verschijnen.

Gloryhammer (zaterdag – 12:00 – Main Stage II)

Ook zaterdag zak je best op tijd af naar de festivalweide, want Zargothrax, Ser Proletius, Hootsman, Relathor en Angus McFife XIII komen je middag wat opvrolijken. Gloryhammer brengt power metal in een knotsgekke verpakking, waar humor en interactie de bovenhand halen. We garanderen je een vroeg feestje, zeker als je weet dat Zargothrax in het dagelijks leven de frontman van Alestorm is.

Taking Back Sunday (zaterdag – 15:05 – Jupiler Stage)

Hier zullen velen de emo-fans de verscheurende keuze moeten maken tussen Three Days Grace en Taking Back Sunday. Wij kiezen alvast voor die laatste, want de band wist zichzelf de afgelopen jaren te vernieuwen en klinkt nu als een gevoelig diertje in de rock en folkpunk scene. Het wordt hun eerste passage en ze verzekeren ons alvast dat ook hun oude emo-klassiekers zeker aan bod komen.

Bizkit Park (zaterdag – 03:00 – Red Bull Metal Dome)

Coverbands zijn niet ons ding, maar als we er dan toch eentje moeten uitkiezen, dan is dat ongetwijfeld Bizkit Park. Ze beperken zich niet tot die ene band, maar jagen het hele Nu-Metal genre erdoor. Wie na Slipknot nog energie kwijt wil, de Red Bull Metal Dome is the place to be!

Orange Goblin (zondag – 13:05 – Red Bull Metal Dome)

Zondag beginnen we met vette stoner rock als middagmaal, afgekruid met wat metal. Hun uitstekende live-reputatie nemen we er dan ook graag bij als dessertje. Het explosieve viertal keert na vijf jaar terug naar Graspop 2019 om het Belgisch publiek opnieuw te verwennen.

Fleshgod Apocalypse (zondag – 15:40 – Marquee)

In 2016 waren ze nog voor een groot deel van het publiek nobele onbekenden, maar anno 2019 telt de Italiaanse band al heel wat fans in België. Wat kan je deze keer verwachten? Wel, een ijzersterke liveshow waar deathmetal ondersteund wordt door heel wat symfonische en dramatische elementen.

Sick Of It All (zondag – 21:15 – Jupiler Stage)

Ze staan dit jaar voor de negende keer op Graspop en staan gelijk geprogrammeerd met Sabaton. Misschien heb je wel eens zin in een portie New Yorkse hardcore en dan is de keuze voor Sick Of It All snel gemaakt. Gooi de beentjes los en smeer die kelen. De ideale voorbereiding op de slotshow van KISS.

Graspop 2019 vindt plaats op 21, 22 en 23 juni op de Stenehei in Dessel. Alle tickets via Ticketmaster zijn uitverkocht.