Festivalverslag Groezrock Indoor 2018

Voorbije weekend zette Groezrock zijn eerste stappen indoor, meer bepaald in de Muziekodroom. Doordat de outdoor-editie een jaartje overslaat, moesten de fans extra lang wachten om zich te smijten op alle punkrock en hardcore die naar hun hoofd geslingerd werd in Hasselt.

Met drie podia, drie bars, twee merchandise kamers en wat eetkraampjes buiten, was het festivalgevoel volledig aanwezig. Een pluim voor de organisatie, die de focus legde op muziek en een ideale festival beleving. Het gevolg was een gelaten en uitbundige sfeer tijdens het festival en na afloop collectief aftellen naar Groezrock 2019.

© CPU Nathan Dobbelaere

Beginnen doen we met SONS. De Belgische band won de vorige editie van De Nieuwe Lichting en speelde sindsdien al op het hoofdpodium van Rock Werchter. Hun AB-show staat al op de agenda, maar eerst moest de Muziekodroom eraan geloven. Met een, zoals we van hen gewend zijn, strakke en hard show vlogen ze door hun set.

De toon was gezet en we waren benieuwd of Bleed From Within de lat nog hoger kon leggen. Met een oerdegelijke show en een onnavolgbare Scott Kennedy – die als een echte ninja elke centimeter van het podium verkende – zorgden ervoor dat de SONS-lat op een mooie hoogte bleef liggen.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een optreden waar plezier centraal stond: Reel Big Fish. Een uur lang keelde iedereen elk woord mee en werd er lustig gedanst, zoals dat gaat op elk concert van de ska-punk band. Een band wiens DNA 100% matcht met dat van het festival, dat maakt het net zo geliefd bij het publiek. Gelukkig moesten we niet lang wachten op een vederzetting van het grote punk-feest, want Less Than Jake en Anti-Flag lieten de Main Stage voor een tweede en derde keer knallen.

Het afsluitende trio (Reel Big Fish – Less Than Jake – Anti-Flag) stond garant voor een greatest-hits show en vooral plezier! Dat laatste was meteen ook het sleutelwoord van deze eerste editie van Groezrock Indoor. Tot slot bedanken we deze jonge punker die afgelopen weekend de toekomst van het stagediven veilig stelde.

Conclusie: Een geslaagde eerste Indoor-editie die ons na afloop nog meer zin deed krijgen in Groezrock 2019! De organisatie wekte opnieuw heel wat festivalkriebels op bij het onthullen van de eerste namen voor de volgende editie van Groezrock!