fbpx

Ontdek nu al Graspop 2024

Ontdek nu al Graspop 2024 met STAKEDe festivalzomer is officieel begonnen en het weer lijkt eindelijk te beteren. Een ideaal moment om al eens de Stenehei voor Graspop 2024 te ontdekken. Ervaren Graspoppers zullen meteen zien dat het festivalterrein geen al te grote aanpassingen heeft ondergaan sinds vorige editie, maar het programma heeft wel een nieuwigheidje. Helaas zal Heart niet afzakken naar Graspop en Babymetal schuift in de open plek. Zo komt er ook een gat in de timetable en die zal Stake opvullen.

Naar De Stenehei

Ontdek nu al Graspop 2024 naar De SteneheiMet nog 2 weken te gaan is het tijd om je reis naar de heilige weide te plannen. Ben je van plan om de calorierijke bieren niet te tellen, dan is de fiets de beste oplossing. Je parkeert je stalen ros vlak bij de ingang aan de drankstandjes. Is de conditie nog niet op punt? Kies dan voor Park & Bike East of West. Dit jaar is er ook een Kiss & Ride aan het station van Mol met gratis shuttlebus. Daar stopt ook de trein aan halve prijs. Met de NMBS-code op je ticket kan je je Event Train Ticket aankopen via de NMBS.

Heb je geen vertrouwen in het openbaar vervoer, dan kan je met de wagen terecht op de parking. Wie overnacht op Camping Boneyard kan terecht op de reguliere parkings. Koop je parkingtickets op voorhand aan amper 15 euro, ter plaatse kost een ticket 20 euro per auto. Wie de parking verlaat, moet hierna een nieuw ticket ter plekke aanschaffen.

Camping Boneyard

Graspop 2024 Camping Boneyard pre-partyDan is het nu aftellen naar woensdag 19 juni, want om 18 uur gaan de deuren van de Metal Plaza en Classic Rock Café al open. Na de aperitief om 20 uur stipt trappen we Graspop Metal Meeting 2024 af met een Boneyard Pre-Party in de Metal Dome. Achter de draaitafels nemen Nathachelet, Fleddy Melculy, Bizkit Park, Sofie Engelen, Thomas Michiels en Goe Vur In Den Otto plaats voor een avond met de grootste metalen hits uit hun staalharde platenbak.

Graspop camping BoneyardTegenover de ingang van Camping Boneyard vind je Dido’s Den. Dé plek voor een tattoo, piercing, tandjuweel of zoveel meer tot zelfs een massage. Dit jaar kan je ook weer terecht in een volwaardige supermarkt op camping Boneyard. Deze is 24 uur per dag open en bevindt zich aan de ingang van de Europalaan. Belangrijkste is dat je daar een volledige tray van 24 gekoelde Jupilers kan afhalen als je deze vooraf hebt besteld via Ticketmaster aan 40 euro.

Wie veel spullen meeneemt naar het festival kan best een locker huren. De lockers bevinden zich net voor de hoofdingang of op Camping Boneyard en Camping Inferno. Je kan kiezen tussen een Oplaadlocker met stopcontact om je telefoon op te laden of een Medium Low locker aan 9 euro per dag of 36 euro voor het hele festival. Je hebt ook Medium High lockers aan 10 euro per dag of 40 euro voor het volledige festivalweekend. Wie zwaar geladen naar het festival komt, kan een Extra Large locker huren aan 16 euro per dag of 64 euro voor het hele festival. Wens je zekerheid over een locker, dan kan je deze nu al reserveren via de website. Twee dagen voor het festival krijg je een e-mail met jouw unieke QR-code voor de locker toegestuurd.

Groenpop Metal Meeting

Ontdek nu al Graspop 2024 en Waarom is mijn festivalpintje zo duur?Zwart overheerst op Graspop, maar vanaf dit jaar doen we er een groen streepje bij. De organisatie gebruikt vanaf nu herbruikbare bekers. Je krijgt bij aankomst samen met je festivalbandje 2 Return Coins. Bestel je een drankje? Dan geef je een Return Coin af voor de beker of flesje en betaal je voor het drankje zelf met de Skullies. Voor een volgend drankje geef je aan de toog je lege flesje of beker af, in ruil voor een nieuwe.

Ontdek nu al Groenpop Metal Meeting 2024Even geen dorst? Ruil je lege flesjes en bekers voor Return Coins. Dat kan zowel aan de togen of inzamelpunten. Heb je geen Return Coins meer of lege bekers, dan betaal je 0,5 Skully recyclagebijdrage. Wat dan met het reuzenrad en ‘Ducks of Thrash’? Je kan vanaf nu Green Coins verdienen door een betalende shuttles te nemen, met de fiets naar het festival te komen of een volle PMD-zak in te leveren bij een recyclagestand op Camping Boneyard, Inferno en Metal Town.

Graspop Metal Meeting 2024

Sfeer - Graspop Metal Meeting 2024 ©GMM - Chris StessensVergeet niet om de laatste keuzes te maken in de timetable. Gebruik onze checklist om je festivalzak te maken en controleer dan meteen of je campingspullen nog fris ruiken na een nat voorjaar. Surf eens naar Ticketmaster om je tickets te raadplegen of een parkeerkaartje aan te kopen. Ecologische metalheads kunnen een plekje op de trein reserveren via de NMBS. Wie al zin heeft in een fris festivalpintje, kan alvast Skullies opladen. Vergeet zeker de app niet te downloaden, zodat je steeds alle informatie bij de hand hebt.

Timetable Graspop 2024 online © GMM - Chris StessensDe affiche voor Graspop Metal Meeting 2024 was al bekend! Voor de openingsavond werd Tool aangekondigd en shockrock legende Alice Cooper. Een dag later staan Five Finger Death Punch en Judas Priest bovenaan de affiche. Zaterdag zetten we de rollators aan de kant met Avenged Sevenfold en Bring Me The Horizon. Zondag halen we deze weer boven voor Scorpions, Machine Head komt dan weer de oude knokkels door elkaar rammelen.

Graspop Metal Meeting 2024 vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni op zijn vertrouwde Stenehei in Dessel. Tickets voor Graspop 2024 zijn beschikbaar via Ticketmaster. Alle ticketinfo en prijzen voor komende editie kan je terugvinden op deze pagina. Verder hebben we al enkele tips voor wie zich komende festivalzomer wil wagen aan stagediven of crowdsurfen!

Graspop Metal Meeting 2024 Tickets

Ontdek nu al Graspop 2024
Ontdek nu al Graspop 2024
Groenpop Metal Meeting
Groenpop Metal Meeting