fbpx

Verwacht stormweer treft festivals Lage Landen

Bospop Weert 2018Een mooie tropische periode wordt in de Lage Landen tradioneel afgesloten door stormweer. Zowel het KMI als het KNMI roepen code oranje uit. Helaas valt het op een festivalzondag en moeten festivalorganisaties maatregelen treffen. Zo last Bospop Weert de slotdag van het festival af. De organisatie vraagt iedereen om rustig de camping te verlaten en niet meer af te reizen naar het festivalterrein.

Hetzelfde moeten we helaas noteren voor Awakenings. Het Nederlandse festival in Hilvarenbeek moet de deuren gesloten houden.

De communicatiekanalen van Les Ardentes laten het momenteel afweten, maar het festivalterrein zal niet openen om 12u30. Al lijkt het er momenteel op dat deze avond het festival wel hervat zal worden.

Update: Inmiddels is ook de laatste festivaldag afgelast en wie op de camping verblijft wordt nu al gevraagd om naar huis te vertrekken. Ook LaSemo moet de handdoek in de ring gooien. Het festivalterrein wordt ontruimt en bezoekers moeten huiswaarts keren.

Brosella gaat voorlopig wel door, maar opent pas de festivalpoorten om 18u in plaats van 13u. De organisatie zal om 15u nog een extra update geven.

Noodweer festivalsRock Zottegem valt nog in code geel en heeft een mooie festivaltent. De geplande afsluiters van de familiedag nemen zoals voorzien plaats op het podium. In West-Vlaanderen verwachten ze veel minder noodweer. Ostend Beach zal dus voorlopig plaatsvinden zoals gepland, net als het Brugse Cactusfestival. Al zal een paraplu of regenponcho geen overbodige luxe zijn. Ieperfest vindt deels binnen plaats, daar verwacht de organisatie ook geen problemen. Net als North Sea Jazz dat plaats vindt in de Rotterdamse Ahoj.

Sjock stamt met zijn 47 edities nog uit de oude tijd toen er nog geen sprake was van weercodes. Het festival gaat dus voorlopig door zoals gepland.

Met het noodweer van Pukkelpop 2011 en Pinkpop 2014 in het achterhoofd overlopen we graag nog eens volgende eerste hulp bij festivals.

* Volg de officiële kanalen van de festivals vandaag voor meer informatie of updates! *