fbpx

Pukkelpop onthult E-rena

Pukkelpop onthult E-renaPukkelpop is altijd meer dan een muziekfestival geweest en ook dit jaar wordt dat extra in de verf gezet. Het festival krijgt een nieuw podium, maar dan voor gaming, talks, esports, podcasts en zoveel meer. E-rena kan je vinden vlakbij Food Wood en is op vrijdag open van 11.30 uur tot 20.00 uur, op zaterdag en zondag gaat E-rena open rond het middaguur. Zo opent de tent op vrijdag met een Clash Royale BESF Cup.

Modestep PKPOp zaterdag kan je het opnemen tegen de FIFA-pro’s van KRC Genk, of gewoon tegen jouw eigen vrienden op groot scherm. Een AI Comedy Robot waagt zich aan een stukje comedy. Goto80 brengt samen met Pet.Corp een 8-bit rave met animaties uit een C-64 computer. Jacob Remin en Goto80 leerden robots de classic 303 synthesizer acid house spelen. UCLL organiseert een GPT Academy en we verwelkomen de allereerste virtuele PKP-headliner in de Roblox-wereld.

ZPKP DWNTWNondag 20 augustus treedt het Counter-Strike team van KRC Genk aan in een showmatch. VRT Max brengt ‘Popcast van de Week’ met Stijn Van de Voorde, Otto-Jan Ham, Thibault Christiaensen, Lennert Coorevits en Kirsten Lemaire over vier dagen Pukkelpop. Ook ‘Snapt ge mij nu?’ krijgt een live opname waar Aurélie in gesprek gaat met jongeren die het leven niet door dezelfde bril bekijken.

Verder maken Dago Sondervan, Andrew Claes en Kasper Jordaens tijdens een Algorave beats en visuals door code in real-time te schrijven. Gameboyz II Men brengen dan weer een set op hun geliefde gameboys met 8-bit beelden van Jaak De Digitale.

Pukkelpop PKPHeadliner voor Pukkelpop 2023 op vrijdag is Billie Eilish, zaterdag toppen Angèle en Anne-Marie de affiche. Op de slotdag staan The Killers en Florence + The Machine op het festival. Andere kleppers op de affiche zijn MacklemoreSub Focus2ManyDJsNothing But Thieves, M83Limp Bizkit, Stick To Your GunsYou Me at SixYungblud, Moderat, Turnstile, Dropkick Murphys en Foals.

Wie niet meer kan wachten tot Pukkelpop 2023, die kan voorlopig zijn honger stillen op de PKP-expo. Een terugblik op ruim 35 jaar Pukkelpop in de Bibliotheek van Hasselt.

Pukkelpop 2023 zal plaatsvinden op zijn vertrouwde Pukkelpopweide in Kiewit nabij Hasselt van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus. De ticketverkoop voor Pukkelpop 2023 loopt via de officiële ticketwebsite. Daar kan je ook andere ticket upgrades aanschaffen of VIP-tickets. Wie nog wil overnachten op het festival zal snel moeten zijn, Camping Relax is volzet en ook Camping Chill nadert de maximumcapaciteit. Wie nog een combiticket wil, is er helaas aan voor de moeite. Kan je niet naar Pukkelpop 2023? Dan kan je vanaf 1 augustus via de officiële omruilservice op een andere naam laten zetten.