fbpx

Line-up Reggae Geel 2015 volledig

Nog een affiche die compleet is en deze keer is het de beurt aan Reggae Geel 2015. Op vrijdag voegen we op de main stage Super Cat toe. Ook Barrington Levy, Christopher Martin, Tydal en Assassin zakken af. In de Bounce Dancehall komen Jah Vinci, Dancehall Station, Silly Walks & Clay en Bass Odyssey langs. De 18” Corner wordt verder opgevuld met Jahmbassador. In Skaville staan dan weer Conscious Be, Naoko The Rock en Steve Rice op het podium.

Ook The Yard krijgt een stevige injectie namen met Heights Meditation, Asfaw Soundsystem, Pascion, Dub Colossus Soundsystem, Nicodrum en Jah Criss a.k.a Dubmaster. Alsof het nog niet genoeg is, is er op vrijdag ook nog een One Love Café met Bangarang Sound Station en weer Jah Criss a.k.a Dubmaster.

Shaggy Reggae Geel 2015Zaterdag komt niemand minder dan Shaggy! Mr Boombastic krijgt daar het gezelschap van Brigadier Jerry, Charlie Chaplin, Josey Wales en Prezident Brown & Panache Culture op de Main Stage. In de 18″ Corner komen verder Kibir La Amlak, Jah Heavy Load, Jah Shaka en Soul Remedy. Voor de Bounce Dancehall zijn dan weer Jamie Rodigan, David Rodigan, Chaka Chaka, Deebuzz, Young Gun Superior, High Grade Sound en Bong Productions geprogrammeerd. Op het podium van Skaville staan Ras Digby, Rude Boys Outta Jail, Prince Coxson, Tin Wish Tin & Dab, Sugar Charlie, Artical Ranx en Derrick Morgan & Andy Mittoo. In The Yard staan dan weer Solution Sound System, Aurie Styla, Micah Shemiah, Asfaw Soundsystem en Rupelsoldaten.

In de vorige lichting hadden we onder andere Spragga Benz, The Uprising Roots, Pressure, Chuck Fenda, Twinkle Brothers, Christopher Ellis, Bitty McLean en de kroonprinses van de reggae Etana. Zo komen we aan meer dan 70 namen in 2 volwaardige festivaldagen. Met reggae, ska, dub, dancehall en nyabinghi van alle tijden en kleuren, gespreid over 5 podia.

Reggae Geel 2015 vindt plaats in de Belse Bossen te Geel op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus. Tickets zijn beschikbaar via de website en vrijdagtickets kosten 25€, zaterdagtickets dan weer 30€, combitickets heb je vanaf 40€. Voor 10€ extra heb je deze tickets inclusief camping. Met zijn ontstaan in 1978 is het een van de oudste Reggaefestivals van Europa. Doorheen de jaren groeide het uit tot een authentiek festival met het beste aan wat Jamaica te bieden heeft.