fbpx

Leffingeleuren 2015 voert vernieuwing door

Leffingeleuren 2015 voert vernieuwing door

Het driedaagse muziekfestival Leffingeleuren, in het West-Vlaamse Middelkerke verandert het geweer van schouder en gaat voor een kleinschaliger project, maar met een breder aanbod. Dat werd onlangs gezegd door de organisatoren van VZW De Zwerver. Er ging een onevenredig deel van het jaarbudget naar fixatie op grote namen voor het festival. En zo is beslist dat het festival terug naar de roots gaat. Mensen ontmoeten, genieten van muziek en jong talent ontdekken, worden de centrale thema’s voor deze 39ste editie.

‘We zijn steeds het festival van de ontdekking geweest en zullen dit nog meer gaan benadrukken met jonge, talentvolle bands, uit binnen- en buitenland. Grote, dure namen, zullen dus niet op de affiche staan, wel de grote namen van morgen.’ aldus Lode Pauwels

Het grote aanbod aan megafestivals langs de ene kant, en het overaanbod aan gratis evenementen, noopt de organisatie tot deze keuze. Het budget zal ongeveer gehalveerd worden, maar breder gebruikt worden. Dat betekent dus dat er zeker ruimte is voor vernieuwingen.

Leffingeleuren 2015 vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 20 september in het West-Vlaamse Leffinge te Middelkerke. Namen kunnen we helaas nog niet geven en kaartjes voor het driedaagse festival zijn nog niet te koop. Goed nieuws, ze zullen wel goedkoper worden.