fbpx

Greenhouse Talent redt Gent Jazz

Gent JazzWe moeten Gent Jazz nog niet schrappen uit onze festival kalender. De Gentse concertorganisator Greenhouse Talent werpt een reddingsboei en neemt het handelsfonds van VZW Jazz & Muziek over. Binnenkort maakt de nieuwe organisatie alle informatie bekend via de website.

Greenhouse Talent heeft in Gent al een stevige reputatie opgebouwd met openluchtconcerten van Prince en Leonard Cohen op het Sint-Pietersplein. Ook voor de grootste artiesten plannen ze Belgische data op de concertagenda. Van muziekgeschiedenis met The Rolling Stones en Elton John tot de grootste rockshows van Rammstein en KISS.

“Greenhouse Talent werd gekozen als geschikte partner op basis van een grondig uitgewerkt kwalitatief aanbod, haar ijzersterke reputatie, maar in het bijzonder haar verbintenis om alle werknemers aan boord te houden en de correcte overnameprijs. Ook haar engagement om het festival te organiseren in nauw overleg met de Stad Gent, de Bijloke en de betrokken culturele partners, en het voortbestaan van de creatiewedstrijd Jong Jazztalent te garanderen, gaven mee de doorslag.”

Gent Jazz

Gent JazzGent Jazz is een meerdaags jazzfestival en vond vroeger plaats op de Bijlokesite in Gent. Het werd voor het eerst georganiseerd in 2002 als Blue Note Festival en vond toen nog plaats in het Gravensteen. Vanaf 2003 vind het festival jaarlijks plaats op De Bijloke en in 2008 veranderde de naam in Gent Jazz. Op het festival kwamen zowel internationale mainstream als avant-gardejazz aan bod. Tijdens de beginjaren viel het festival samen met de Gentse Feesten, maar viel de laatste jaren net voor de Gentse Feesten.

Greenhouse Talent redt Gent Jazz
Greenhouse Talent redt Gent Jazz